Χώρος - φιλέτο στη Νάξο αναξιοποίητος επί χρόνια από το Δήμο που αρκείται να κουρεύει τα αγριόχορτα!

Δημοσίευση: 10.04.2021, 12:50
Τελευταία Ενημέρωση: 12.04.2021, 13:22

Πάνω από 20 χρόνια παραμένει αναξιοποίητο ένα τμήμα 5 στρεμμάτων των οικοπέδων της Αεροπορίας που αγοράστηκαν από τον πρώην Δήμο Νάξου! Μετά το κτίσιμο του Δημαρχείου δεν έλειψαν οι προτάσεις που κατά καιρούς γίνονταν για αξιοποίηση των υπόλοιπων στρεμμάτων. Προτάσεις που ποτέ δεν αντιμετωπίστηκαν με σοβαρότητα από τις εκάστοτε δημοτικές διοικήσεις, που δεν προχώρησαν ούτε σε ένα συνολικό σχδιασμό αξιοποίησής τους για το δημόσιο όφελος, ούτε κατ’ επέκταση προχώρησαν και σε μια αντίστοιχη συνολική μελέτη. Ο χώρος των 5 στρεμμάτων λειτούργησε ένα διάστημα ως παιδική χαρά και ως χώρος άθλησης αφού τοποθετήθηκαν δυο μπασκέτες που υπάρχουν ακόμη, περιφράχτηκε και στη συνέχεια η παιδική χαρά ξηλώθηκε...
Τμήμα του οικοπέδου με φόντο το Δημαρχείο Νάξου (Φωτογραφία: Cyclades Voice)

Από τότε μέχρι σήμερα ο χώρος 5 στρεμμάτων, στον κεντρικό ιστό της πόλης που βρίσκεται μπροστά από το επιβλητικό κτίριο του Δημαρχείου παραμένει αναξιοποίητος και καμία απολύτως αναφορά υπάρχει για κάποιο σχέδιο αξιοποίησής του προς όφελος των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού.

Πρόταση για την αξιοποίηση του εν λόγω χώρου είχε υποβάλει επί δημαρχίας Μανόλη Μαργαρίτη η Δημοτική Κοινότητα Χώρας Νάξου επί προεδρίας του Μάκη Συμεώνογλου.

Μάλιστα, εκείνη την περίοδο η Δημοτική Κοινότητα Χώρα Νάξου είχε ζητήσει την αξιοποίηση όλων των ελεύθερων χώρων στα όρια της κονότητας.

Μια μελέτη που από ότι θυμόμαστε είχε παρουσιαστεί κάποια στιγμή για την αξιοποίηση του χώρου των 5 στρεμμάτων, πήγε στις καλένδες.

Στις καλένδες όμως πήγε και η πρόταση που υπέβαλε επανειλημμένως η Δημοτική Κοινότητα Νάξου, αφού το όλο θέμα εξαντλήθηκε σε επίπεδο συζητήσεων και με υποσχέσεις περί σχεδιασμού και αναζήτησης πόρων που απαιτεί η εφαρμογή ενός τέτοιου σχεδίου.

Ο χώρος εδώ και χρόνια είναι επί της ουσίας εγκαταλειμμένος κι ας αποτελεί την πρώτη και την τελευταία εικόνα που αντικρύζουν καθημερινά οι δημοτικοί άρχοντες πηγαίνοντας ή φεύγοντας από το Δημαρχείο.

Η μόνη "μέριμνα" που έχουν, όπως διαπιστώσαμε την Παρασκευή 9 Απριλίου, είναι να κουρεύουν τα χόρτα!

Άλλοι Δήμοι αναζητούν τέτοιους χώρους - φιλέτα όπως είναι αυτός στη Νάξο προκειμένου να τον χρησιμοποιήσουν για το κοινό όφελος και ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων που επί χρόνια τον έχει στην ιδιοκτησία του, αδρανεί και δεν φαίνεται να τον απασχολεί πως επί χρόνια τώρα χρησιμοποιείται κυρίως για αφόδευση ζώων!

Δανάη Μαύρου

Newsroom Cyclades Voice

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 102


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.