Στη Ρόδο το Σαββατοκύριακο ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς, για το ζήτημα των δασικών χαρτών

Δημοσίευση: 08.04.2021, 13:47
Τελευταία Ενημέρωση: 08.04.2021, 13:49

Στη Ρόδο αναμένεται το προσεχές Σαββατοκύριακο 10 και 11 Απριλίου, μετά από πρόσκληση του Περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς, για το ζήτημα των δασικών χαρτών. Ο κ Αμυράς, συνοδευόμενος από το Γενικό Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος, καθηγητή Κωνσταντίνο Αραβώση, θα συμμετάσχει το Σάββατο σε ειδική σύσκεψη στην Περιφέρεια, ενώ θα ακολουθήσει επίσκεψη  σε Κάρπαθο, Σύμη και  Χάλκη για να εξετάσουν από κοντά όλα τα ζητήματα που έχουν ανακύψει σχετικά με τους δασικούς χάρτες και να δοθούν λύσεις και οριστικό τέλος στα προβλήματα που ταλανίζουν τους πολίτες και τη δημόσια διοίκηση...
Γιώργος Αμυράς, Γιώργος Χατζημάρκος

Όπως σημειώνεται, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και προσωπικά ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, από το 2018 είχε ξεκινήσει ένα τεράστιο αγώνα για να παρουσιάσει τις επιπτώσεις  από την ανάρτηση των δασικών χαρτών στα νησιά, στους τότε κυβερνώντες οι οποίοι ήταν ανένδοτοι, διαμορφώνοντας ένα περιβάλλον  απολύτως εχθρικό, ειδικά για τους νησιώτες, οι οποίοι με το Προεδρικό Διάταγμα 32/16 και με τον νόμο 4389 του 2016 βρέθηκαν ενώπιον της μεγαλύτερης απειλής στην οικονομική και κοινωνική ζωή στη σύγχρονη ιστορία τους, που ισοδυναμεί με δήμευση της ιδιωτικής περιουσίας τους. 
 
Ενόψει της επίσκεψής του στη Ρόδο, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Αμυράς, με δηλώσεις του το μεσημέρι της Τετάρτης 7 Απριλίου στην Τηλεόραση ΚΟΣΜΟΣ, εξήρε την καθοριστική συμβολή του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου, στην διευθέτηση από την κυβέρνηση των προβλημάτων που έχουν προκύψει, όχι μόνο με συγκεκριμένες προτάσεις, στο πλαίσιο της νομοπαρασκευαστικής διαδικασίας, αλλά και με το να προτείνει ανθρώπους που έχουν γνώση του ζητήματος, να συμμετάσχουν στην νομοπαρασκευαστική επιτροπή του Υπουργείου που ασχολείται με το θέμα. 
 
Ειδικότερα, ο κ. Αμυράς δήλωσε:
 
«Στόχος μας είναι να καταστήσουμε τους δασικούς χάρτες ένα μεταρρυθμιστικό εργαλείο ανάπτυξης . Ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος ήταν από την πρώτη στιγμή δίπλα μας , επισημαίνοντάς μας πράγματα που ενδεχομένως να μην βρίσκονταν στο οπτικό μας πεδίο, ιδιαίτερα στο Νότιο Αιγαίο, για τις ιδιορρυθμίες που πρέπει να αντιμετωπίσουμε.  Πολύ σωστά ο κ. Χατζημάρκος εντόπισε την απαρχή του προβλήματος στο 2016.  Από την πρώτη στιγμή έκανε κάτι εξαιρετικά δημιουργικό και αποτελεσματικό. Επικοινώνησε αμέσως με την πολιτική ηγεσία του  Υπουργείου και μας πρότεινε ανθρώπους να συμμετάσχουν στην νομοπαρασκευαστική επιτροπή που έχουμε συστήσει στο Υπουργείο για να ρυθμίσει όλα τα θέματα που έχουν προκληθεί σε σχέση με τους δασικούς χάρτες.  Και όχι μόνο μας πρότεινε ανθρώπους που έχουν γνώση του προβλήματος και τεκμηριωμένες λύσεις, αλλά μας έδωσε και υλικό σε σχέση με το πώς πρέπει κινηθούμε νομοθετικά. Τα λάβαμε υπόψιν μας φυσικά και έχουμε δουλέψει πάνω σε αυτά τα κείμενα. Αυτό δείχνει πόσο σημαντική είναι η συνεργασία της κεντρικής διοίκησης  με την Περιφέρεια. Μακάρι το παράδειγμα του κ. Χατζημάρκου να το ακολουθούσαν και άλλοι περιφερειάρχες.  Θέλω να ευχαριστήσω δημοσίως τον κ. Χατζημάρκο για τη σπουδαία συμβολή του στην επίλυση των ζητημάτων που έχουν ανακύψει με την ανάρτηση των δασικών χαρτών». 
 
Από την πλευρά του ο κ. Χατζημάρκος δήλωσε:
 
«Ο δικός μας αγώνας δεν θα είχε καμία αξία αν δεν βρίσκαμε μια κυβέρνηση με ανοιχτά μυαλά και ανοιχτά αυτιά. Και γι’ αυτό είμαι πολύ χαρούμενος που η σημερινή κυβέρνηση έχει ανοίξει αυτό το ζήτημα στη σωστή του βάση, δηλαδή να θεραπευτούν τα λάθη που υπάρχουν, χωρίς να βάζουμε τους πολίτες υποχρεωτικά την διαδικασία των αντιρρήσεων, μια χρονοβόρα και κοστοβόρα διαδικασία. Αυτό σημαίνει ισονομία και σεβασμός στον πολίτη. Γι’ αυτό λέω και δημόσια ένα μεγάλο ευχαριστώ και μπράβο στην κυβέρνηση που έρχεται να αποκαταστήσει όλα όσα έγιναν από το 2016, το χρονικό ορόσημο οπότε ξεκίνησε το πρόβλημα, με το Προεδρικό Διάταγμα 32/16 και με τον νόμο 4389 του 2016. Επιτέλους, είμαστε στο σωστό δρόμο και προχωράμε αποφασιστικά για να θεραπευτεί αυτό το πολύ μεγάλο θέμα».

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 130


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.