Δασικοί χάρτες, κτιριακό και σμυριδικό Νάξου στη συνάντηση Φίλιππου Φόρτωμα με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Δημοσίευση: 07.04.2021, 14:04
Τελευταία Ενημέρωση: 07.04.2021, 14:10

Συνάντηση εργασίας με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωνσταντίνο Σκρέκα πραγματοποίησε ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Φίλιππος Φόρτωμας, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Μανώλη Πολυκρέτη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Φόρτωμας, συζήτησε με τον υπουργό για το φλέγον ζήτημα των δασικών χαρτών και των ζητημάτων που δημιουργήθηκαν στο Νομό Κυκλάδων, ενώ του προώθησε και το σχέδιο των προτάσεών του περί τροποποίησης άρθρων του Ν. 998/1979. Εκτός από την αποκατάσταση των χορτολιβαδικών εκτάσεων...

Κύριος στόχος των προτάσεων αυτών είναι, για την απόδειξη της κυριότητας, να επαρκεί η προσκόμιση τίτλων κτήσης πριν και μέχρι το έτος 2001 και να μην είναι απαραίτητη η προσφυγή των πολιτών στα πολιτικά δικαστήρια. Αναφορικά με τις μικτές εκτάσεις, ο βουλευτής έχει προτείνει τη δυνατότητα άμεσου επαναπροσδιορισμού των ορίων των γηπέδων, ώστε να αφαιρεθεί η δασική έκταση και να διασφαλιστούν οι ιδιοκτησίες τόσο των πολιτών, όσο και του Δημοσίου.

Στη συνέχεια, ο βουλευτής Κυκλάδων έθεσε στον κ. Σκρέκα την ανάγκη διεύρυνσης των Συμβουλίων Αρχιτεκτονικής και ίδρυσης μιας Επιτροπής «one stop shop» για την ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, που θα άρει σοβαρά προβλήματα στην έκδοση αδειών και στην επισκευή κτηρίων, σε περιοχές όπως η Ερμούπολη και η Σαντορίνη.

Τέλος, συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Σμυριδωρυχεία της Νάξου και ο βουλευτής ζήτησε την άμεση επίλυση αυτών.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, βαθιά ευαισθητοποιημένος για όλα τα ανωτέρω ζητήματα, δεσμεύτηκε για τη βελτίωση και επίλυση των παραπάνω προβλημάτων.

Τέλος, ο κ. Σκρέκας δήλωσε ότι γνωρίζει το θέμα της σμύριδας Νάξου και ότι είμαστε κοντά στην εξεύρεση μιας βιώσιμης λύσης για τον τόπο.

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 65


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.