ΣΥΡΙΖΑ Νάξου: Αδικαιολόγητη η καθυστέρηση για το Φράγμα Τσικαλαριού

Δημοσίευση: 06.04.2021, 19:29

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νάξου, σε ανακοίνωσή του, εκφράζει την ανησυχία του για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση ολοκλήρωσης των εργασιών του φράγματος Τσικαλαριού. Το φράγμα είναι ένα έργο καίριας και ζωτικής σημασίας, απαραίτητο για την ολοκληρωμένη ανάπτυξη του τόπου μας, την ευημερία των κατοίκων και για την αξιοποίηση αλλά και την προστασία των φυσικών του πόρων. Υπενθυμίζει δε στους πολίτες της Νάξου ότι το τόσο σημαντικό αυτό έργο ξεκίνησε τελικά μόνο έπειτα από ενέργειες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το 2017 με προϋπολογισμό μελέτης πάνω από 10 εκ. ευρώ και με προβλεπόμενη χρονική διάρκεια για την ολοκλήρωση των εργασιών τα 3 έτη. Σήμερα δυστυχώς το έργο έχει τελματώσει και θεωρείται απίθανο το να είναι έτοιμο στο άμεσο μέλλον, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νάξου....

Από ότι φαίνεται το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δεν δίνει πλέον σημασία στο έργο του φράγματος Τσικαλαριού, ένα έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ η κατασκευή του οποίου σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ισχυριστεί κάποιος ότι επηρεάζεται από τις τρέχουσες υγειονομικές συνθήκες, προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ Νάξου.

Καλεί δε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου και τις αρμόδιες διευθύνσεις να δώσουν την απαραίτητη προσοχή στο έργο και σε συνεργασία με την εγκατεστημένη εργοληπτική εταιρεία να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την άμεση επιτάχυνση των εργασιών ούτως ώστε να καλυφθούν οι απαράδεκτες καθυστερήσεις.

Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ Νάξου υπενθυμίζει, ότι πρέπει αφενός άμεσα να σχεδιαστεί και να μελετηθεί το δίκτυο διανομής του συλλεγόμενου ύδατος το οποίο θα είναι περίπου 2.5 εκ. κυβικά μέτρα και αφετέρου να υπάρξει πρόνοια για την τεχνική αναβάθμιση και ορθή λειτουργία των εγκαταστάσεων του βιολογικού καθαρισμού του Τσικαλαριού ο οποίος βρίσκεται εντός της λεκάνης απορροής του φράγματος. 

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 98


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.