Φ. Φόρτωμας: "Καλώ το Δήμαρχο Μήλου να μην παραπληροφορεί την κοινή γνώμη"

Δημοσίευση: 01.04.2021, 21:15
Τελευταία Ενημέρωση: 01.04.2021, 21:28

Μετά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μήλου στις 29 Μαρτίου 2021 και την τοποθέτηση του Δημάρχου σε αυτό αλλά και άλλων μελών του δημοτικού συμβουλίου, αναφορικά με το ψηφισθέν νομοσχέδιο για την επενδυτική συμφωνία του Ελληνικού Δημοσίου με την εταιρεία «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ», ο βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ, Φίλιππος Φόρτωμας, θεωρώντας αναγκαία την αποκατάσταση της αλήθειας και την ορθή ενημέρωση των Μηλίων αλλά και όλων των Κυκλαδιτών, δίνει απάντηση στο Δήμαρχο Μήλου. Ο κ. Φόρτωμας στην απαντητική του αναφέρει ότι "ο Δήμαρχος Μήλου λέει εν γνώσει του  ψέματα και στο δημοτικό συμβούλιο και ευρύτερα στην κοινή γνώμη, καθώς ισχυρίστηκε ότι έχει διαβάσει τουλάχιστον μέρος του ψηφισθέντος νόμου". Παράλληλα, καλεί το δήμαρχο Μήλου να δείξει την απαιτούμενη σοβαρότητα που αρμόζει στη θέση του και να μην παραπληροφορεί την κοινή γνώμη με ανακρίβειες που μπορούν ανά πάσα στιγμή να ανατραπούν, ψευδόμενος με δόλο στα όργανα...
Φίλιππος Φόρτωμας

Ο Φίλιππος Φόρτωμας στην απαντητική του, αναλυτικά αναφέρει, τα εξής:

«Με έκπληξη πριν μερικές μέρες παρακολούθησα ζωντανά τον Δήμαρχο Μήλου να τοποθετείται στο δημοτικό συμβούλιο για το ψηφισθέν νομοσχέδιο αναφορικά με την επενδυτική συμφωνία του Ελληνικού Δημοσίου με την εταιρεία «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ» και να παραπληροφορεί το σώμα, τους Μηλιούς αλλά και γενικά όλους τους πολίτες, δημιουργώντας μια εικονική πραγματικότητα και αόρατους εχθρούς, προφανώς για να καλύψει δικά του λάθη σε θέματα καθώς και παραλείψεις σε άλλα τοπικά ζητήματα, αλλά και να συντηρεί κλίμα πόλωσης. Και εξηγούμαι. Οι διεργασίες και οι διαπραγματεύσεις μέχρι την τελική διαμόρφωση αυτής της επενδυτικής συμφωνίας διήρκεσαν πάνω από ένα χρόνο, δεν ψηφίστηκε μέσα σε μία νύχτα! Αυτές, λοιπόν, τις ημέρες  επικυρώσαμε στη Βουλή τροποποίηση της υπάρχουσας σύμβασης με την εν λόγω εταιρία, σύμφωνα με αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας. Στην δε επιτροπή της Βουλής κλήθηκαν όλοι οι  φορείς, όπου κατέθεσαν και τις προτάσεις τους.

Ο λόγος για τον οποίο δεν κλήθηκε η Τοπική Αυτοδιοίκηση της Μήλου σε αυτές τις συνεδριάσεις, είναι καθότι το νομοσχέδιο δεν αφορά τη Μήλο. Αφορά αποκλειστικά την ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής, στην οποία υπάρχει διαχρονική μεταλλευτική δραστηριότητα, με αλλαγή μόνο του ιδιοκτησιακού καθεστώτος και στην οποία περιοχή  δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια η εταιρεία «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ», δηλαδή εκμεταλλεύεται τα Μεταλλεία της Κασσάνδρας και την εν λόγω Μεταλλευτική Περιοχή. Σε κανένα σημείο όμως  της επενδυτικής αυτής συμφωνίας δεν υπάρχει νύξη για μεταλλεία άλλης περιοχής της Ελλάδας ούτε για άλλη μεταλλευτική δραστηριότητα! Οι 1352 σελίδες του νόμου αναφέρονται αποκλειστικά στα Μεταλλεία της Ολυμπιάδας και των Σκουριών και όχι γενικά στα μεταλλεία της χώρας. Οι δε ρυθμίσεις αναφορικά με το λιμάνι, αφορούν το λιμάνι του Στρατωνίου Χαλκιδικής και όχι της Μήλου!

Όπως είναι προφανές, ο Δήμαρχος Μήλου λέει εν γνώσει του  ψέματα και στο δημοτικό συμβούλιο και ευρύτερα στην κοινή γνώμη, καθώς ισχυρίστηκε ότι έχει διαβάσει τουλάχιστον μέρος του ψηφισθέντος νόμου. Δεν μπορεί όμως να παίζει σκόπιμα με τις περιβαλλοντικές ευαισθησίες και ανησυχίες όλων μας και να εξυφαίνει διάφορα ανυπόστατα σενάρια, με τα οποία όμως εκτίθεται ο ίδιος απροκάλυπτα, μη σεβόμενος τον θεσμικό του ρόλο, αλλά εξυπηρετώντας αποκλειστικά τα μικροπολιτικά κομματικά του παιχνίδια!

Καλώ το δήμαρχο Μήλου να δείξει την απαιτούμενη σοβαρότητα που αρμόζει στη θέση του και να μην παραπληροφορεί την κοινή γνώμη με ανακρίβειες που μπορούν ανά πάσα στιγμή να ανατραπούν, ψευδόμενος με δόλο στα όργανα.  Να δείξει λοιπόν την ανάλογη θέρμη και χείρα συνεργασίας σε όποιον θέλει να βοηθήσει το νησί της Μήλου, χωρίς να προτάσσει τις κομματικές αγκυλώσεις και δεσμεύσεις του, δημιουργώντας ανύπαρκτους εχθρούς. Πρέπει να αντιληφθεί πλέον ότι είναι Δήμαρχος όλων των Μηλίων, όπως και εμείς είμαστε Βουλευτές όλων των Κυκλαδιτών. Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας.»

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 64


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.