Ικανοποίηση στο Δήμο Σύρου - Ερμούπολης για τη συμβολή της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου στην αναβάθμιση σχολικών κτιρίων

Δημοσίευση: 01.04.2021, 14:49
Τελευταία Ενημέρωση: 01.04.2021, 15:00

Ο Δήμος Σύρου - Ερμούπολης ανακοινώνει με ικανοποίηση ότι με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου, εγκρίθηκε η τροποποίηση της Πράξης «Ανέγερση Δημοτικού Σχολείου και αναδιαρρύθμιση κτιρίου για τη στέγαση του Νηπιαγωγείου Βάρης ν. Σύρου» με Κωδικό ΟΠΣ 5000831 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014-2020». Παράλληλα, υπεγράφη σήμερα Πέμπτη 1 Απριλίου, η Σύμβαση Διαβαθμιδικής Συνεργασίας, μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης για τη χρηματοδότηση ύψους 240.000€ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.), προκειμένου να εκτελεστούν έργα επισκευών – συντηρήσεων σε σχολικά κτίρια του Δήμου και συγκεκριμένα στο 6ο Σχολικό Συγκρότημα...
Δημοτικό Σχολείο Βάρης

Πιο αναλυτικά, ο Δήμος Σύρου - Ερμούπολης, ανακοινώνει:

Α. Με την υπ’ αριθμ. 1196/31-03-2021 (ΑΔΑ 6ΜΜΚ7ΛΞ-ΙΡΖ) απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γεώργιου Χατζημάρκου, εγκρίθηκε η Τροποποίηση της Πράξης «Ανέγερση Δημοτικού Σχολείου και αναδιαρρύθμιση κτιρίου για τη στέγαση του Νηπιαγωγείου Βάρης ν. Σύρου» με Κωδικό ΟΠΣ 5000831 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014-2020». 

Σύμφωνα με την τροποποίηση της Πράξης, ο προϋπολογισμός του έργου αυξάνεται από τις  1.979.481,08 €  στις 2.313.270,75 €, προκειμένου να συμπεριλάβει το σύνολο των εργασιών, όπως αυτές προέκυψαν από την οριστική μελέτη για τη διαμόρφωση του οικοπέδου που αγοράστηκε από τον Δήμο Σύρου - Ερμούπολης πλησίον του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Βάρης. Συγκεκριμένα, το έργο προβλέπει τη δημιουργία χώρου, στον οποίο θα εισέρχεται το λεωφορείο μεταφοράς των μαθητών για την επιβίβαση και αποβίβασή τους, αλλά και χώρου στάσης ιδιωτικών οχημάτων μεταφοράς των μαθητών. Παράλληλα, θα διαμορφωθεί τμήμα πεζοδρομίων για την ασφαλή διέλευση και θα τοποθετηθεί στέγαστρο αναμονής για προστασία από τις καιρικές συνθήκες. Στο έργο περιλαμβάνεται, επίσης, η προμήθεια ξενοδοχειακού και αθλητικού εξοπλισμού, προκειμένου το Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Βάρης να αποτελέσει μια ολοκληρωμένη και λειτουργική σχολική μονάδα.

Β. Υπεγράφη την Πέμπτη 1 Απριλίου 2021, η Σύμβαση Διαβαθμιδικής Συνεργασίας, μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης για τη χρηματοδότηση ύψους 240.000€ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.), προκειμένου να εκτελεστούν έργα επισκευών – συντηρήσεων σε σχολικά κτίρια του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης και συγκεκριμένα στο 6ο Σχολικό Συγκρότημα.

Το έργο αποσκοπεί και περιλαμβάνει την αποκατάσταση των φθορών και τη βελτίωση του 6ου Σχολικού Συγκροτήματος του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, από πλευράς λειτουργικότητας και ασφάλειας του κτιρίου, των εγκαταστάσεων και των υπαίθριων χώρων.

Ο Δήμος Σύρου - Ερμούπολης ευχαριστεί θερμά τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γεώργιο Χατζημάρκο και τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γεώργιο Λεονταρίτη για την άριστη συνεργασία και την καίρια συμβολή τους για την ουσιαστική αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των σχολικών εγκαταστάσεων του νησιού. 

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 115


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.