Ο Δήμος Πάρου υποστηρίζει την πρόταση για χορήγηση του ψηφιακού «πράσινου» διαβατηρίου

Δημοσίευση: 31.03.2021, 14:17
Τελευταία Ενημέρωση: 31.03.2021, 14:18

Ο Δήμος Πάρου, επισημαίνει, ότι παραμένει σταθερά προσανατολισμένος στην υποστήριξη της επανεκκίνησης της οικονομίας, με κυρίαρχη προτεραιότητα την ασφάλεια και την υγεία όλων. Ενόψει της επίσημης έναρξης της φετινής τουριστικής περιόδου, σε συνεννόηση με το τοπικό Κέντρο Υγείας, καθώς και σε συμμόρφωση με τα επίσημα υγειονομικά πρωτόκολλα και τις κατευθύνσεις που δίνει και πρόκειται να ακολουθήσει η Πολιτεία, υποστηρίζει την πρόταση για χορήγηση του ψηφιακού «πράσινου» διαβατηρίου που θα πρέπει να έχουν όλοι όσοι ταξιδεύουν, τόσο εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο και στα ταξίδια από και προς τρίτες χώρες, και το οποίο θα πρέπει να επιδεικνύουν στις κεντρικές πύλες εισόδου...
(Φωτογραφία αρχείου)

Όπως έχει γίνει γνωστό, το σχετικό έγγραφο δεν θα υποχρεώνει τους πολίτες να εμβολιαστούν, θα καθιερώνει, ωστόσο, την υποχρέωση πιστοποίησης της υγειονομικής τους κατάστασης, τονίζει ο Δήμος Πάρου.

Συγκεκριμένα, σε αυτό θα αναγράφεται εάν κάποιος πολίτης έχει εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού ή όχι, εάν έχει αρνητικό αποτέλεσμα σε διαγνωστικό τεστ ή εάν έχει αναρρώσει από τη νόσο Covid-19. 

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Πάρου προτείνει επίσης να γίνονται συνεχείς και συστηματικοί έλεγχοι αλλά και ευρεία χρήση rapid tests χωρίς κόστος για τους επισκέπτες, δεδομένου ότι όλες οι ανάγκες υγείας και νοσηλείας που σχετίζονται με τον κορωνοϊό παρέχονται από το Ελληνικό Δημόσιο.

Τέλος, τονίζει, ότι όλοι οι κανόνες που ισχύουν για τους πολίτες μας θα πρέπει να ισχύουν και για τους τουρίστες χωρίς καμία εξαίρεση. Αυτό σημαίνει ότι η χρήση της μάσκας οφείλει να συνεχίσει να είναι υποχρεωτική για όλους σε δημόσιους χώρους, όπως επίσης και το σύνολο των υπόλοιπων μέτρων ατομικής προστασίας, που θα πρέπει να τηρούνται στο ακέραιο.

Η συνεπής τήρηση των οδηγιών εκ μέρους όλων και η διασφάλιση της όσο το δυνατόν ομαλότερης συνέχισης της λειτουργίας μας αποτελούν υποχρέωση, έτσι ώστε να συμβάλλουμε στην εθνική προσπάθεια για περιορισμό των συνεπειών της υγειονομικής κρίσης, τόσο στο επίπεδο της δημόσιας υγείας όσο και της οικονομίας, σημειώνει ο Δήμαρχος Πάρου, Μάρκος Κωβαίος.

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 131


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.