Άρνηση της 2ης ΥΠΕ στη μετάθεση Γενικού Ιατρού στο Κέντρο Υγείας Μήλου: Ερώτηση Ν. Συρμαλένιου

Δημοσίευση: 29.03.2021, 14:58
Τελευταία Ενημέρωση: 29.03.2021, 15:20

Ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε στη Βουλή ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας με θέμα την άρνηση της 2ης ΥΠΕ στη Μετάθεση Γενικού Ιατρού στο Κέντρο Υγείας Μήλου. Όπως αναφέρει η ερώτηση, το τελευταίο διάστημα οι πολίτες της Μήλου παρακολουθούν ανάστατοι την άρνηση της Διοίκησης της 2ης ΥΠΕ να εγκρίνει τη μετάθεση στο Κέντρο Υγείας του νησιού, του γενικού ιατρού Ηλία Αποστολόπουλου, μόνιμου ιατρού του ΕΣΥ πάνω από δύο δεκαετίες...

Το αίτημα του εν λόγω ιατρού για μετάθεση του από το Κ.Υ. της Πύλου Μεσσηνίας στο Κ.Υ. της Μήλου στο οποίο υπηρέτησε πάνω από 20 χρόνια και υπήρξε και επιστημονικός του διευθυντής, έχει εγκριθεί από την 6η ΥΠΕ και έχει μεταβιβαστεί εδώ και πολλές μέρες προς τη 2η ΥΠΕ, χωρίς όμως να γίνεται αποδεκτό.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η ανάγκη κάλυψης κενών οργανικών θέσεων στο Κ.Υ. Μήλου με ειδικότητες παθολόγων, γενικών ιατρών και παιδιάτρων είναι κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη, αφού  από τις 13 οργανικές θέσεις, καλύπτονται μόνο οι τρείς (3), ενώ οι περιστασιακά υπηρετούντες ιατροί για 15 μέρες ή ένα μήνα, που ανήκουν οργανικά σε άλλες δημόσιες δομές υγείας, δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να καλύψουν τις ανάγκες του πληθυσμού, πολύ περισσότερο ενόψει της τουριστικής περιόδου, όπου η Μήλος αναδεικνύεται σε έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς.

Επί πλέον ο συγκεκριμένος ιατρός, αγαπητός στη Μήλο για την ανεκτίμητη ιατρική του προσφορά, έχει βραβευθεί το 2016 από το Υπουργείο Υγείας και το ΕΚΑΒ, για την επιστημονική του δεινότητα και την ειδίκευση του στην αντιμετώπιση όλων των έκτακτων περιστατικών, σώζοντας εκατοντάδες ζωές την κρίσιμη πρώτη ώρα του περιστατικού. Δεν είναι τυχαίο ότι μέχρι αυτή τη στιγμή πάνω από 1.600 συμπολίτες μας και φορείς από τη Μήλο συλλέγουν υπόμνημα υπογραφών για την υπεράσπιση του αιτήματος για οριστική μετάθεση του ιατρού στη Μήλο. Και μάλιστα όταν εν μέσω πανδημίας, τα δύσκολα περιστατικά πυκνώνουν και η ανησυχία των κατοίκων μεγαλώνει.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα η αποδοχή του αιτήματος από τον διοικητή της 2ης ΥΠΕ κ. Χρήστο Ροϊλό,  με τον οποίο επικοινώνησα εδώ και αρκετές μέρες τηλεφωνικά, δεν κατέστη δυνατή, με βασικό επιχείρημα ότι με την πρόσφατη προκήρυξη για πρόσληψη δύο μόνιμων γιατρών, ενός παθολόγου και ενός παιδίατρου, θα καλυφθούν οι ανάγκες του Κέντρου Υγείας Μήλου.

Ακόμα και όμως αν ευοδωθεί η πρόσληψη των δύο μόνιμων γιατρών, με βάση την πρόσφατη προκήρυξη, κάτι που μένει να αποδειχθεί, η ανάγκη για κάλυψη των οργανικών θέσεων με περισσότερους γιατρούς είναι προφανής. Ούτε βεβαίως μπορούν οι ανάγκες να καλύπτονται με επικουρικούς γιατρούς άλλων ειδικοτήτων και πολύ περισσότερο με υπηρετούντες εκ περιτροπής για 15 μέρες έως 1 μήνα.

Μετά τα παραπάνω, ερωτάται ο Υπουργός Υγείας:

Θα κάνει αποδεκτή τη μετάθεση του Γενικού Γιατρού Ηλία Αποστολόπουλου στο Κέντρο Υγείας της Μήλου, έτσι ώστε να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων και των επισκεπτών και να αποκατασταθεί η αβεβαιότητας που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στο νησί;

Δείτε εδώ την ερώτηση

Newsroom Cyclades Voice

ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 141


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.