Η γαλανόλευκη προβάλλεται στο Δημαρχείο Ερμούπολης - Μήνυμα Δημάρχου Σύρου

Δημοσίευση: 25.03.2021, 20:15
Τελευταία Ενημέρωση: 25.03.2021, 20:29

Το εμβληματικό Δημαρχείο Σύρου - Ερμούπολης το απόγευμα της 25ης Μαρτίου "ενδύθηκε" τη γαλανόλευκη, τιμώντας την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση! "Η τιμή που οφείλουμε στους ήρωες της Επανάστασης και σε κάθε ήρωα, επώνυμο ή ανώνυμο, που κρατά το έθνος μας ψηλά, δεν είναι οι πομπώδεις πανηγυρικοί λόγοι και οι μεγαλεπήβολες εορταστικές εκδηλώσεις, αλλά τα έργα μας. Και αυτά ας είναι έργα ειρήνης, κοινωνικής δικαιοσύνης, ισότητας και αλληλεγγύης". Αυτά αναφέρει, μεταξύ άλλων, στο μήνυμά του ο Δήμαρχος Σύρου - Ερμούπολης, Νίκος Λειβαδάρας...

Μήνυμα Δημάρχου Νίκου Λειβαδάρα για «την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου»

"Η φωτεινή επέτειος της 25ης Μαρτίου έχει ανεκτίμητη αξία για όλους τους Έλληνες. Αποτελεί ορόσημο της ανάδυσης του σύγχρονου ελληνικού κράτους, αλλά και διαχρονικό σύμβολο του θάρρους και των αγώνων των προγόνων μας για ανώτερα ιδανικά, για την πολυπόθητη ελευθερία.

Τη φετινή χρονιά, όμως, η εθνική μας επέτειος είναι ιδιαίτερη για δύο λόγους. Πρώτον, διότι συμπληρώνονται 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και δεύτερον διότι το έθνος μας την εορτάζει, δυστυχώς, κάτω από τη βαριά σκιά της πανδημίας. Μέσα στο κλίμα αβεβαιότητας, ανασφάλειας και φόβου που βιώνουν οι περισσότεροι άνθρωποι στον πλανήτη, η έννοια της ελευθερίας έγινε αναπάντεχα επίκαιρη. Οι πρωτόγνωρες αυτές καταστάσεις μας ανάγκασαν να καταλάβουμε ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο, όσο κι αν οι εποχές αλλάζουν, όσο κι αν η ανθρωπότητα προοδεύει. Ο αγώνας για τα δικαιώματα και τις αξίες μας παραμένει εξίσου δύσκολος, εξίσου μεγάλος.

Η τιμή που οφείλουμε στους ήρωες της Επανάστασης και σε κάθε ήρωα, επώνυμο ή ανώνυμο, που κρατά το έθνος μας ψηλά, δεν είναι οι πομπώδεις πανηγυρικοί λόγοι και οι μεγαλεπήβολες εορταστικές εκδηλώσεις, αλλά τα έργα μας. Και αυτά ας είναι έργα ειρήνης, κοινωνικής δικαιοσύνης, ισότητας και αλληλεγγύης. Ας σταθούμε, λοιπόν, στην ουσία και ας σεβαστούμε τους αγώνες των προγόνων μας, συμβιώνοντας με ομοψυχία και διαφυλάσσοντας την ανθρωπιά μας."

Μήνυμα Δημάρχου για «την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου» Η φωτεινή επέτειος της 25ης Μαρτίου έχει ανεκτίμητη αξία για...

Δημοσιεύτηκε από Νίκος Λειβαδάρας στις Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2021

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 118


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.