Μ. Γλυνός: Καθήκον όλων να μην κλείσει το κατάστημα των ΕΛΤΑ στην Ανάφη

Δημοσίευση: 21.03.2021, 18:21
Τελευταία Ενημέρωση: 21.03.2021, 18:27

Απόδειξη πως η νησιωτικότητα ισχύει μόνο στην θεωρία και όχι στην πράξη, είναι η απόφαση της διοίκησης των ΕΛΤΑ, να κλείσει το υποκατάστημα που διατηρεί σε λειτουργία στην Ανάφη, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του περιφερειακού συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, Μανώλης Γλυνός, με αφορμή την κραυγή διαμαρτυρίας και απόγνωσης, που εκφράζει μέσω επιστολής που έστειλε ο δήμαρχος Ανάφης, Ιάκωβος Ρούσσος, στον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου των ΕΛΤΑ. Πολυχρόνη Γριβέα, περιγράφοντας με μελανά χρώματα την κατάσταση. Το κλείσιμο του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ, όπως τονίζεται, θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στους κατοίκους, αφού στο μικρό νησί δεν υπάρχουν καταστήματα τραπεζών, γεγονός που σημαίνει ότι όλες οι συναλλαγές που έχουν σχέση με τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και κυρίως με τη Eurobank γίνονται μέσω του ταχυδρομείου...

H παύση της λειτουργίας του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ θα οδηγήσει σε αδιέξοδο τους κατοίκους και κυρίως τους ηλικιωμένους, που δεν είναι εξοικειωμένοι με τη νέα τεχνολογία  και το e-banking, προσθέτει στην ίδια ανακοίνωση ο Μανώλης Γλυνός.

Παραθέτει επιπλέον, τα εξής εύλογα ερωτήματα:

"Πώς θα λαμβάνουν τα επιδόματα και τις συντάξεις τους οι ειδικές κατηγορίες των πολιτών, που πληρώνονται μέσω των ΕΛΤΑ όταν το υποκατάστημα στο νησί κλείσει;

Πώς θα πληρώνονται  οι λογαριασμοί και τα τέλη κυκλοφορίας;"

Ο επικεφαλής της "Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου, υπογραμμίζει ακόμη, τα εξής:

"Το θέμα είναι σοβαρό  και πρέπει άμεσα οι βουλευτές των Κυκλάδων, να πιέσουν, ώστε, το υποκατάστημα των  Ελληνικών Ταχυδρομείων να συνεχίσει κανονικά τη λειτουργία του. 

Προς κάθε  κατεύθυνση  πρέπει να πιέσουν επίσης, ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ.  Γιώργος Λεονταρίτης  και ο Έπαρχος Θήρας κ. Χαράλαμπος  Δαρζέντας.

Όλοι πρέπει να θυμηθούν, πως την ώρα που η γειτονική χώρα  θέτει θέματα εθνικής κυριαρχίας και «γκριζάρει» το μισό σχεδόν  Αιγαίο, οι κάτοικοι σε μικρά και μεγάλα νησιά φυλάττουν Θερμοπύλες."

"Είναι ύψιστο καθήκον για την πολιτεία, τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους και τους αυτοδιοικητικούς,  να τους εξασφαλίζουν τις υπηρεσίες και την ποιότητα ζωής που πρέπει  και αξίζουν να έχουν. Για να νιώθουν στην πράξη, πως η πατρίδα  αφουγκράζεται τις αγωνίες, καλύπτει τις ανάγκες τους και δεν τους ξεχνά", τονίζει καταλήγοντας ο Μανώλης Γλυνός. 

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 175


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.