Κάλεσμα της Α ΕΛΜΕ Κυκλάδων σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Σύρο

Δημοσίευση: 17.03.2021, 13:02

"Φτώχεια, ανεργία και αστυνομοκρατία για το λαό και τη νεολαία, κατεδάφιση των δημόσιων αγαθών (Υγεία – Παιδεία – Πρόνοια) παροχές στο κεφάλαιο και αχαλίνωτη καπιταλιστική εκμετάλλευση των εργαζόμενων. Η πολιτική τους πρέπει να συναντήσει τη μαζική αντίσταση του εργαζόμενου λαού και της νέας γενιάς!" Αυτά επισημαίνει, μεταξύ άλλων η Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων και καλεί την Πέμπτη 18 Μάρτη σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπείδευσης Κυκλάδων στις 13:00 το μεσημέρι. Επίσης, την ίδια μέρα Πέμπτη 18 Μάρτη, καλεί στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Μιαούλη στη Σύρο , στις 17:30 μ.μ...
(Φωτογραφία αρχείου)

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Α΄ΕΛΜΕ Κυκλάδων:

"Α΄ ΕΛΜΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΠΕΜΠΤΗ 18 ΜΑΡΤΗ

ΑΠΕΡΓΙΑ

ΔΥΟ ΤΡΙΩΡΕΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΜΕ ΚΑΙ ΕΛΜΕ

ΠΑΡΤΕ ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ

ΣΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Στη 13:00 μ.μ παράσταση διαμαρτυρίας

Στη ΔΔΕ Κυκλάδων

Πέμπτη απόγευμα στις 17:30

διαδηλώνουμε στην πλατεία Μιαούλη στη Σύρο

Συνάδελφοι,

Ο φετινός Μάρτιος συμπίπτει με την συμπλήρωση ενός χρόνου από την έναρξη της πανδημίας στη χώρα μας. Η λύση που πρόκρινε όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση της ΝΔ είναι η πολιτική του αντιδραστικού δόγματος της “ατομικής ευθύνης” για να ρίξει τις ευθύνες για την εξάπλωση της πανδημίας στο λαό, είναι ο παρατεταμένος εγκλεισμός, τα σκληρά ταξικά και αδιέξοδα lockdown. Η αύξηση των κρουσμάτων, των θανάτων, της ασφυξίας του ΕΣΥ , η πανδημία της φτώχειας που θα ακολουθήσει, καθώς και η διάλυση της ψυχικής και συναισθηματικής υγείας των ανθρώπων, δείχνουν με εκκωφαντικό τρόπο την αποτυχία των κυβερνητικών επιλογών.

Και όλα αυτά γιατί η κυβέρνηση αδιαφoρεί προκλητικά για την ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας που βρίσκεται σε καθεστώς παρακμής. Ούτε ένα μέτρο δεν έλαβε για να ενισχύσει τα Δημόσια Νοσοκομεία με γιατρούς, ΜΕΘ, προσωπικό και εξοπλισμό. Όχι μόνο δεν τόλμησε να επιτάξει τις ιδιωτικές κλινικές για να αντιμετωπίσει την πανδημία, αντίθετα μοίρασε απλόχερα “δώρα” στους κλινικάρχες, στα αρπακτικά της λεγόμενης ιδιωτικής πρωτοβουλίας και έφτασε να διαθέτει ακόμη και ειδικευόμενους γιατρούς από το υστέρημα των δημόσιων νοσοκομείων σε ιδιωτικές κλινικές, οι οποίες θα “συμβάλουν” με το αζημίωτο στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Στους χώρους δουλειάς εξίσου προκλητικά οι εργοδότες δεν λαμβάνουν ούτε τα στοιχειώδη μέτρα υγειονομικής προφύλαξης με τις πλάτες της κυβέρνησης. Στα μέσα μεταφοράς οι εργαζόμενοι εξακολουθούν να στοιβάζονται και αυτό παρουσιάζεται από την κυβέρνηση ως μια “φυσιολογική” κατάσταση.

Είναι πλέον φανερό σε όλους ότι η κυβέρνηση εκμεταλλεύτηκε την πανδημία, τις απαγορεύσεις κίνησης, τα αντιδραστικά lockdown, έχοντας ως στόχευση την αποτροπή κινητοποιήσεων του μαζικού κινήματος, ενάντια στην αντιδραστική της ατζέντα που θέλησε να επιβάλλει με την λογική του «Σοκ». Καμία σχέση με την αντιμετώπιση της πανδημίας δεν έχουν η κατάργηση του οκτάωρου, η μεγαλύτερη αποσάθρωση των εργασιακών σχέσεων, η γενίκευση της ελαστικής εργασίας, η γιγάντωση της ανεργίας. Καμία σχέση, επίσης, δεν έχουν με την αντιμετώπιση της πανδημίας τα μέτρα που παγιώνουν το καθεστώς της τηλε-εργασίας, το παρατεταμένο λουκέτο στα Δημόσια Σχολεία και τα ΑΕΙ που πλήττει πρώτα και κύρια τη νέα γενιά. Η Δημόσια Εκπαίδευση από τα Δημοτικά ως τα Πανεπιστήμια χτυπιέται ανελέητα από τα απανωτά αυταρχικά και αντιεκπαιδευτικά μέτρα. Αξιολόγηση, τράπεζα θεμάτων, πανεπιστημιακή αστυνομία, διαγραφές φοιτητών, περικοπές εισακτέων και πολλά άλλα συνθέτουν το νέο αντιδραστικό τοπίο στην εκπαίδευση. Ένα τοπίο που εντείνει τους ταξικούς φραγμούς και ανατρέπει κεκτημένα πολλών δεκαετιών.

Όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση της ΝΔ επιδόθηκε σε μια ανελέητη και πρωτοφανή καταπάτηση των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, των πολιτικών ελευθεριών του λαού μας. Επέβαλε μέτρα αστυνομικών απαγορεύσεων χουντικής κοπής και έμπνευσης για να χτυπήσει το δικαίωμα του λαού στη διαδήλωση και την απεργία. Προχώρησε σε βιομηχανία μηνύσεων και κακοποιήσεων, σε πογκρόμ συλλήψεων αγωνιστών, σε διώξεις και απολύσεις κατά μαχόμενων υγειονομικών και συνδικαλιστών αντιμετώπισε με ληστρικό τρόπο και εξοντωτικά οικονομικά πρόστιμα όσους αμφισβήτησαν στους δρόμους την πολιτική της. Εξαπέλυσε ανελέητη καταστολή απέναντι στο λαϊκό και νεολαιΐστικο κίνημα με ΜΑΤ, χημικά, συλλήψεις και καταπάτηση του ασύλου με εισβολή της αστυνομίας μέσα στις σχολές (ΑΠΘ) ακόμα και σε σπίτια (Χανιά), που συνοδεύτηκαν με φίμωτρο και λογοκρισία στην ενημέρωση ακόμα και στο ίντερνετ.

Αυτά είναι τα έργα και οι ημέρες της κυβέρνησης της ΝΔ. Φτώχεια, ανεργία και αστυνομοκρατία για το λαό και τη νεολαία, κατεδάφιση των δημόσιων αγαθών (Υγεία – Παιδεία – Πρόνοια) παροχές στο κεφάλαιο και αχαλίνωτη καπιταλιστική εκμετάλλευση των εργαζόμενωνΗ πολιτική τους πρέπει να συναντήσει τη μαζική αντίσταση του εργαζόμενου λαού και της νέας γενιάς! Τα μεγαλειώδη παλλαϊκά συλλαλητήρια όλων των τελευταίων εβδομάδων στις γειτονιές και στους δρόμους της Αθήνας και των άλλων πόλεων χαράζουν το δρόμο που πρέπει να βαδίσουμε! Το δρόμο του ανυποχώρητου αγώνα για να υπερασπίσουμε τις ζωές μας απέναντι στη βάρβαρη πολιτική τους και τις δολοφονικές επιλογές τους!

Να ανταποκριθούμε μαζικά στα αγωνιστικό προσκλητήριο των Ομοσπονδιών των Υγειονομικών (ΟΕΝΓΕ – ΠΟΕΔΗΝ) την Τετάρτη 17 Μάρτη στις 6.30μμ στο Σύνταγμα!

Ως Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων καλούμε

 • Την Πέμπτη 18 Μάρτη σε παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΔΕ Κυκλάδων στη 13:00 το μεσημέρι

 • Την ίδια μέρα Πέμπτη 18 Μάρτη, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Μιαούλη στη Σύρο , στις 17:30 μ.μ.

Απαιτούμε:

 • ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ

ΣΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ – ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΟΥΝ!!!

 • Να προταχθούν οι εκπαιδευτικοί στους μαζικούς εμβολιασμούς, με προτεραιότητα τους εργαζόμενους στα ειδικά σχολεία!

 • Να διενεργούνται μαζικά, περιοδικά τεστ ώστε να ελέγχεται η διασπορά. Σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος να γίνονται οι αναγκαίες ιχνηλατήσεις, αλλά και φροντίδα των πασχόντων.

 • Να έχουν όλα τα σχολεία Νοσηλευτή!

 • Να προσληφθεί επιπλέον προσωπικό για να μειωθούν οι μαθητές ανά ομάδα.

 • Να προσληφθεί επιπλέον, προσωπικό καθαριότητας για να καλύπτονται τα υγειονομικά πρωτοκόλλα.

 • Να γίνεται αυστηρός έλεγχος από την Περιφέρεια για το εάν τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα στη μεταφορά των μαθητών.

 • Να αυξηθούν τα δρομολόγια ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος.

 • Για όσους μαθητές αναστέλλεται η εκπαιδευτική διαδικασία είτε λόγω κλεισίματος του σχολείου, είτε λόγω σοβαρών προβλημάτων, με ευθύνη του Υπουργείου να συνεχίζονται οι αναγκαίες επιστημονικές παρεμβάσεις!

 • Μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, 15 μαθητές ανά τμήμα, δωρεάν, μαζικά, επαναλαμβανόμενα τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, μαζικοί μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών, προσωπικού καθαριότητας, βοηθητικού προσωπικού, Ατομικά Μέσα Προστασίας σε όλα τα σχολεία.

 • Να καταργηθεί ο νόμος των Κεραμέως- Χρυσοχοΐδη, που εντείνει την καταστολή, υπονομεύει τις ανάγκες των φοιτητών και βάζει νέους φραγμούς στην εκπαίδευση.

 • Καμία περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού, με πρόσχημα τον κορονοϊό. Να μπει τέρμα στην αστυνομοκρατία και την κρατική καταστολή.

Κάτω η κυβερνητική πολιτική της τρομοκρατίας και της καταστολής!

Αγώνας για Δημόσια Δωρεάν Υγεία – Παιδεία – Πρόνοια – Δημοκρατικά Δικαιώματα! "

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 127


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
 • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
  προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
 • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
 • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
 • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
 • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
 • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
 • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
 • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.