"Η Δημοτική Αρχή Θήρας να παρουσιάσει πρόταση για τη διαχείριση απορριμάτων"

Δημοσίευση: 13.03.2021, 19:58
Τελευταία Ενημέρωση: 13.03.2021, 20:07

Τη Δευτέρα 1η Μαρτίου, η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού έφερε στη δημοσιότητα το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Σαντορίνης, καθώς και της λεγόμενης ενδιάμεσης λύσης, της μεταβατικής περιόδου διαχείρισης των απορριμμάτων. Έκτοτε ξεκίνησε, όπως επισημαίνει, δημόσιος διάλογος σχετικά με το πολύ σοβαρό αυτό θέμα. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού - Τοπικής Επιτροπής Θήρας, αναμένεται πλέον από τη Δημοτική Αρχή να παρουσιάσει προς το θηραϊκό λαό την πρότασή της όσον αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων της Σαντορίνης και σε ποια θέση πρόκειται να εγκατασταθεί η ενδιάμεση λύση μετά το κλείσιμο του ΧΑΔΑ...

Ακολουθεί η ανακοίνωση της  Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού - Τοπικής Επιτροπής Θήρας, αναλυτικά:

"Τη Δευτέρα 1η Μαρτίου, η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού έφερε στη δημοσιότητα το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Σαντορίνης, καθώς και της λεγόμενης ενδιάμεσης λύσης, της μεταβατικής περιόδου διαχείρισης των απορριμμάτων. Έκτοτε ξεκίνησε δημόσιος διάλογος σχετικά με το πολύ σοβαρό αυτό θέμα. 
Παρακολουθώντας την εξέλιξη του θέματος θέλουμε να σημειώσουμε τα ακόλουθα:

Χαιρόμαστε που η Δημοτική Αρχή Θήρας ξεκαθάρισε ότι δεν προτίθεται να προχωρήσει τελικά σε  χωροθέτηση της ενδιάμεσης λύσης απορριμμάτων στη θέση “Παράγκα Θολοϊνιού” επάνω στον κεντρικό δρόμο Φηρών-Πύργου, σε αμπελώνα ιδιοκτησίας της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Ημεροβιγλίου.

Θέλουμε να συγχαρούμε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Θήρας κ. κ. Επιφάνιο που με επιστολή του στις 8/3/2021 δήλωσε ότι  «το συγκεκριμένο ακίνητο δεν προορίζεται για δωρεάν παραχώρηση» και ότι «το εν λόγω γεωτεμάχιο έχει μετατραπεί από το έτος 2017 σε νέο αμπελώνα βιολογικής καλλιέργειας».

Μετά τις ανωτέρω εξελίξεις αναμένουμε από την Δημοτική Αρχή να παρουσιάσει προς τον θηραϊκό λαό την πρόταση της όσον αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων της Σαντορίνης. Η πρόταση αυτή, όπως μας επιβεβαίωσε ο κ. Δήμαρχος στην συνάντηση που είχαμε στα γραφεία του Δήμου την Πέμπτη 3 Μαρτίου, υποστηρίζει την άμεση ανάγκη κλεισίματος του ΧΑΔΑ με ταυτόχρονη λειτουργία προσωρινής διαχείρισης απορριμμάτων (ενδιάμεση λύση) για δυο συν ένα χρόνια

Όπως όλος ο κόσμος, αναρωτιόμαστε: σε ποια θέση πρόκειται να εγκατασταθεί η ενδιάμεση λύση; Περιμένουμε και εμείς να δούμε τον σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής.

Δεδομένου ότι για να γίνει αποδεκτή η ενδιάμεση λύση, θα πρέπει να έχει ταυτόχρονα δρομολογηθεί με ασφάλεια η επίλυση της οριστικής λύσης (της Ολοκληρωμένης Εγκατάστασης Διαχείρισης Απορριμμάτων, ΟΕΔΑ). Αναμένουμε να ακούσουμε επίσημα την θέση της Δημοτικής Αρχής για την επίλυση του προβλήματος.

Η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού στέκεται αρωγός δίπλα σε κάθε ειλικρινή προσπάθεια που καταβάλλει και θα καταβάλλει ο Δήμος προς την κατεύθυνση της  αντιμετώπισης προβλημάτων με ρεαλιστικό τρόπο. 
Η ΕΛΛΕΤ θα συνεχίσει να εργάζεται για την ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η θηραϊκή κοινωνία, στην κατεύθυνση της επίλυσής τους σε παρόντα χρόνο προς αποφυγή διαιώνισής τους."

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 130


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.