"Στο στόχαστρο της ΝΔ η Αυτοδιοίκηση"

Δημοσίευση: 04.03.2021, 20:24
Τελευταία Ενημέρωση: 04.03.2021, 20:49

Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Τήνου, καυτηριάζει το γεγονός ότι με μια σειρά από αντιδημοκρατικές και αυταρχικές διατάξεις, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας καταργεί τη μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που είχε θεσμοθετήσει ο ΣΥΡΙΖΑ το καλοκαίρι του 2018. Χαρακτηρίζει δε, πολύ ευχάριστο για όλους το γεγονός ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο Τήνου που συνεδρίασε την Τετάρτη 3 Μαρτίου, ομόφωνα το σώμα έκανε δεκτό το ψήφισμα  κοινοτήτων του νησιού που καταγγέλλουν αυτήν την πρακτική της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας...

Αναλυτικά η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Τήνου, επισημαίνει, τα εξής:

" Το καλοκαίρι του 2018, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τον «Κλεισθένη» έδωσε αέρα δημοκρατίας στην τοπική Αυτοδιοίκηση. Οι κοινότητες των δήμων φεύγουν από την αφάνεια, η διεύρυνση των κριτηρίων κατανομής της χρηματοδότησης από τους ΚΑΠ, καθώς και η δυνατότητα σύναψης προγραμματικών συμβάσεων με οργανισμούς του Δημοσίου για έργα και μελέτες, εξορθολογίζουν την κατανομή των πόρων και προσδίδουν αυξημένες δυνατότητες για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Η εκλογή γίνεται με αυτόνομα ψηφοδέλτια και ξεχωριστή κάλπη γεγονός που έδωσε την δυνατότητα σε πολλούς συντοπίτες μας να προσφέρουν στα χωριά τους , χωρίς να ταυτιστούν με τις παραταξιακές ή προσωπικές επιδιώξεις των υποψηφίων Δημάρχων.

Όμως  με μια σειρά από αντιδημοκρατικές και αυταρχικές διατάξεις, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας καταργεί την Μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ,την Εμβάθυνση της Δημοκρατίας, την Ενίσχυση της Συμμετοχής ,την Βελτίωση της οικονομικής και αναπτυξιακής λειτουργίας των ΟΤΑ.

Είναι πολύ ευχάριστο για όλους μας που στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, ομόφωνα το σώμα έκανε δεκτό το ψήφισμα  κοινοτήτων του νησιού μας που καταγγέλλουν  την πρακτική αυτή της κυβέρνησης. "

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 95


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.