Συμμετοχή Φίλιππου Φόρτωμα στην τηλεδιάσκεψη του Υφυπουργού Περιβάλλοντος για τους δασικούς χάρτες

Δημοσίευση: 26.02.2021, 23:10
Τελευταία Ενημέρωση: 26.02.2021, 23:12

Στην τηλεδιάσκεψη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, παρόντος του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και αρμόδιου για τα θέματα των δασικών και χορτολιβαδικών εκτάσεων, Γεωργίου Αμυρά και του Γενικού Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων Κωνσταντίνου Αραβώση, συμμετείχε την Παρασκευή ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας...

Στην τηλεδιάσκεψη συζητήθηκε εκτενώς το θέμα της ανάρτησης των δασικών χαρτών και της διαχείρισης των προβλημάτων που έχουν ανακύψει στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των ιδιωτών και του Δημοσίου, ενώ κατατέθηκαν προτάσεις και δόθηκαν απαντήσεις σε καίρια ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι τοπικές κοινωνίες και δη οι Κυκλάδες.

Ο κ. Φόρτωμας, έθεσε υπόψη του Υπουργείου το θέμα της επίλυσης του ιδιοκτησιακού ζητήματος των χορτολιβαδικών εκτάσεων στις περιοχές που δεν ισχύει το τεκμήριο κυριότητας του Δημοσίου. Τόνισε ότι απαιτούνται πολυδάπανες και χρονοβόρες διαδικασίες για την απόδειξη κτήσης κυριότητας, γεγονός που δημιουργεί ανασφάλεια δικαίου για τους πολίτες και ενισχύει τον κίνδυνο απώλειας περιουσίας των κατοίκων του Νομού Κυκλάδων. Αναφορικά με τις μικτές εκτάσεις, ο κ. Φόρτωμας πρότεινε τη δυνατότητα άμεσου επαναπροσδιορισμού των ορίων των γηπέδων, ώστε να αφαιρεθούν οι δασικές εκτάσεις και να διασφαλιστούν οι ιδιοκτησίες τόσο των πολιτών, όσο και του Δημοσίου.

Άλλωστε, ο κ. Φόρτωμας έχει υποβάλει εδώ και καιρό σύνολο ρυθμίσεων για τα θέματα των χορτολιβαδικών και των δασικών εκτάσεων προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με τη συνδρομή και της κ. Έλλης Χωριανοπούλου, Επάρχου Μήλου και Εντεταλμένης Περιβάλλοντος Κυκλάδων, όπου πρότειναν τροποποιήσεις άρθρων του Ν.998/1979.

Ο Υφυπουργός κ. Αμυράς και η ηγεσία του Υπουργείου απάντησε ότι, αναφορικά με το Νομό Κυκλάδων, οι χορτολιβαδικές εκτάσεις δεν συμψηφίζονται με τις δασικές, ενώ ξεκαθάρισε ότι τα ζητήματα ιδιοκτησιακού καθεστώτος θα επιλύονται σε συνδυασμό με την κτηματογράφηση και πως οι πολίτες θα πρέπει να προσκομίζουν τίτλους κτήσης πριν και μέχρι το έτος 2001, χωρίς να χρειάζεται να προσφεύγουν στα πολιτικά δικαστήρια. Οι παραπάνω ρυθμίσεις αποτελούν μέρος των ήδη υποβληθέντων προτάσεων του κ. Φόρτωμα προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Τέλος, ο Υφυπουργός δεσμεύτηκε για την προσπάθεια επίλυσης όλων των θεμάτων που τέθηκαν από τους συμμετέχοντες βουλευτές, ενώ τόνισε ότι η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει το θάρρος να αντιμετωπίσει αυτά τα ζητήματα που ταλανίζουν τη χώρα επί δεκαετίες και να προχωρήσει  στις κατάλληλες νομικές λύσεις, δυνάμει νομοθετικής ρύθμισης που θα εισαχθεί στη Βουλή μέσα στους επόμενους μήνες, που θα κατοχυρώνει τον πολίτη και θα δημιουργεί ασφάλεια δικαίου.

Newsroom Cyclades Voice 

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 142


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.