Δύο αναφορές κατέθεσε στη Βουλή ο Νίκος Συρμαλένιος

Δημοσίευση: 25.02.2021, 22:46

Δύο αναφορές κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Συρμαλένιος, με θέμα τον ΔΕΔΔΗΕ Μήλου, αλλά και την αποδυνάμωση των υπηρεσιών των Λιμενικών Αρχών στις Κυκλάδες...
(Φωτογραφία: Cyclades Voice)

Η πρώτη αναφορά έχει ως θέμα:  «Αναγκαιότητα άμεσης στελέχωσης του ΔΕΔΔΗΕ Μήλου»

Ο βουλευτής Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε αναφορά την επιστολή του Δημάρχου Μήλου Εμμανουήλ Μικέλη, με θέμα την αναγκαιότητα άμεσης στελέχωσης του ΔΕΔΔΗΕ Μήλου. Όπως αναφέρει η επιστολή, με την τελευταία κακοκαιρία που σημειώθηκε, το προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ εργάστηκε ακατάπαυστα και πέραν του ωραρίου τους προκειμένου να αποκατασταθούν οι βλάβες που προκλήθηκαν στο δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας του νησιού. Οι προσπάθειες που έγιναν από τους καταναλωτές προκειμένου να δηλώσουν τις βλάβες μέσω του αριθμού 11500, δυστυχώς, δεν απέδωσαν, διότι κανένας διαθέσιμος υπάλληλος που παρέχει υπηρεσίες μέσω αυτής της γραμμής επικοινωνίας, δεν ανταποκρίθηκε στα τηλεφωνήματά τους. Η άμεση επικοινωνία των δημοτών με το προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ Μήλου, στον δικό τους αριθμό εξυπηρέτησης καταναλωτών για τις βλάβες, ήταν καθοριστικό γεγονός για την αμεσοτάτη κινητοποίηση του προσωπικού του ΔΕΔΔΗΕ και οι βλάβες αποκαταστάθηκαν, υπερβαίνοντας εαυτόν. Αυτή τη στιγμή ο ΔΕΔΔΗΕ Μήλου λειτουργεί υποστελεχωμένο και κατά τους ερχόμενους θερινούς μήνες η Υπηρεσία τους θα λειτουργεί μόνο με 2 άτομα, παρέχοντας υποστήριξη και στο γειτονικό νησί της Κιμώλου.

Η δεύτερη αναφορά έχει ως θέμα «Αποδυνάμωση των ήδη υποστελεχωμένων υπηρεσιών των Λιμενικών Αρχών των Κυκλάδων»

Ο βουλευτής Νίκος Συρμαλένιος καταθέτει αναφορά την επιστολή της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κυκλάδων με θέμα την αποδυνάμωση των ήδη υποστελεχωμένων υπηρεσιών των Λιμενικών Αρχών των Κυκλάδων. Σύμφωνα με την Ένωση, μετά τη διεξαγωγή των τακτικών μεταθέσεων, έτους 2020, οι ήδη υποστελεχωμένες Λιμενικές Αρχές των Κυκλάδων αποδυναμώθηκαν με συνέπεια αυτές να λειτουργούν με μη επαρκείς – για την εκπλήρωση της πολυσχιδούς δραστηριότητάς τους -συνθέσεις. Ειδικότερα, το ισοζύγιο των στελεχών που υπηρετούν στο πολυνησιακό γεωγραφικό διαμέρισμα των Κυκλάδων συρρικνώθηκε κατά είκοσι οκτώ στελέχη. Η Ένωση ζητά τη νέα κατανομή προσωπικού και την ενίσχυση των Λιμενικών Αρχών των νησιών, καθώς το ισοζύγιο των στελεχών που υπηρετούν στο πολυνησιακό γεωγραφικό διαμέρισμα των Κυκλάδων συρρικνώθηκε κατά είκοσι οκτώ (28) στελέχη. Οι δημιουργηθείσες, από την υποστελέχωση δυσχέρειες, επιτείνονται από το γεγονός ότι οι Λιμενικές Αρχές των Κυκλάδων καλούνται, σε μηνιαία βάση, να διαθέτουν ικανό αριθμό στελεχών (περί τα δέκα πέντε -15- συνήθως στελέχη), προκειμένου να ενισχύεται η δυναμικότητα των Λιμενικών Αρχών του Ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκανήσου, προς ανάσχεση των μεταναστευτικών ροών.

Newsroom Cyclades Voice 

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 122


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.