Παγκόσμια Ημέρα Ξεναγού

Δημοσίευση: 21.02.2021, 13:05
Τελευταία Ενημέρωση: 21.02.2021, 13:14

Κάθε χρόνο, την 21η Φεβρουαρίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Ξεναγού. Ημέρα γιορτινή με δημιουργικές δράσεις και για τους Έλληνες ξεναγούς - μέχρι σήμερα. Η Ένωση Ξεναγών Σαντορίνης σε ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι τα μέλη της ενώνουν τις φωνές τους με αυτές των ξεναγών στην υπόλοιπη Ελλάδα και ζητούν από την πολιτεία να τους στηρίξει με την αναδρομική καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τους μήνες του 2020 που δεν εργάστηκαν. Διεκδικούν δε, τη συνέχιση αυτής της μηνιαίας αποζημίωσης για όσο διάστημα οι αντικειμενικές συνθήκες δεν τους επιτρέπουν να εργαστούν...

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Ένωσης Ξεναγών Σαντορίνης:

" Κάθε χρόνο, την 21η Φεβρουαρίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Ξεναγού. Ημέρα γιορτινή με δημιουργικές δράσεις και για τους Έλληνες ξεναγούς - μέχρι σήμερα.

Συνήθως, τέτοια εποχή, οι ξεναγοί που δραστηριοποιούμαστε στην Σαντορίνη, παρείχαμε αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες μας στους μαθητές των σχολείων του νησιού μας, αλλά και σε συλλόγους. Δυστυχώς, φέτος, οι συνθήκες είναι διαφορετικές και μας στερούν την χαρά να ανταποδώσουμε την στήριξη και την αγάπη που έχουμε λάβει μέσα από την δουλειά μας, όλα αυτά τα χρόνια. 

Φέτος, η πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί εξαιτίας της πανδημίας, οδηγεί σε έναν διαφορετικό προσανατολισμό και έναν μη θετικό απολογισμό.

Οι περιορισμοί στις μετακινήσεις (από Μάρτιο ως Ιούνιο και από Νοέμβριο μέχρι σήμερα), καθώς και οι συνθήκες που διαμορφώθηκαν από τα υγειονομικά πρωτόκολλα, έκαναν πολύ δύσκολη, έως αδύνατη την εργασία μας με ομάδες επισκεπτών (γκρουπς). Η ελάχιστη ως μηδενική δραστηριότητα είχε και τα ανάλογα οικονομικά αποτελέσματα.

Θέλουμε να ενώσουμε τις φωνές μας με αυτές των ξεναγών στην υπόλοιπη Ελλάδα και να ζητήσουμε από την πολιτεία να μας στηρίξει με την αναδρομική καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τους μήνες του 2020 που δεν εργαστήκαμε. Διεκδικούμε την συνέχιση αυτής της μηνιαίας αποζημίωσης για όσο διάστημα οι αντικειμενικές συνθήκες δεν μας επιτρέπουν να εργαστούμε. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε να έχουμε μια σταθερή στήριξη που θα συμβάλει στο να ξεπεράσουμε αυτή την δύσκολη συγκυρία."

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 139


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.