Μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Βίβλου Νάξου ανέλαβαν δράση για την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των ενηλίκων

Δημοσίευση: 19.02.2021, 12:05
Τελευταία Ενημέρωση: 19.02.2021, 12:13

Μαθητές των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων του Δημοτικού Σχολείου Βίβλου Νάξου είχαν την ευκαιρία να βγουν από την αίθουσα διδασκαλίας, να περπατήσουν στους δρόμους και τα σοκάκια του χωριού της Βίβλου, να καταγράψουν συμπεριφορές και πρακτικές των κατοίκων και των περαστικών, να εντοπίσουν το πρόβλημα στη διαχείριση των απορριμμάτων, να προβληματιστούν, να αναζητήσουν και να προτείνουν λύσεις. Παράλληλα, τα παιδιά, υπό την καθοδήγηση του Διευθυντή του Σχολείου, Χρήστου Σκάρκου, εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν προωθητικά μηνύματα για την ανακύκλωση και τη σωστή διαχείριση των απορριμμάτων...

Ακόμη, έκλεισαν τα καπάκια των κάδων, κόλλησαν σε αυτούς τα ενημερωτικά αυτοκόλλητα και μοίρασαν σε κάθε σπίτι και κάθε περαστικό ενημερωτικά έντυπα για τη διαχείριση των απορριμμάτων. 

Στο πλευρό των μαθητών ήταν και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Βίβλου κ. Σπύρος Σκάρκος, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Νίκος Σιδερής και ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Νίκος Βαθρακοκοίλης.  

Στόχος του εγχειρήματος είναι η ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων, αποσκοπώντας στην αλλαγή της περιβαλλοντικής νοοτροπίας, την πρόληψη και αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών ζητημάτων και την προώθηση των αρχών και πρακτικών της αειφορίας.

Η δράση αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS+ με τίτλο «Environmental Storytelling for Sustainable Development” και ακρωνύμιο EnvStories, το οποίο υλοποιήθηκε υπό την ευθύνη της Kαθηγήτριας του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του ΕΚΠΑ Νίκης Ευελπίδου.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Βίβλου λειτουργώντας ως φορείς αλλαγής, καλούν όλους τους δημότες και ιδιαίτερα τους γονείς να στηρίξουν την προσπάθειά τους, ανακυκλώνοντας και κλείνοντας τα καπάκια των κάδων!

Φωτογραφίες: Μανώλης Λυκουρόπουλος

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 102


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.