Έγινε Παρουσίαση Προγράμματος Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ISWM-TINOS

Δημοσίευση: 07.11.2011, 15:44
Τελευταία Ενημέρωση: 07.11.2011, 18:28

Ο Δήμος Τήνου, σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Πανεπιστήμιο της Βερόνα και το Ινστιτούτο Τεχνολογίας & Εφαρμογών Στερεών Καυσίμων του ΕΚΕΤΑ, διοργάνωσε με επιτυχία την Εκδήλωση Ευρείας Δημοσιοποίησης (Launching event) του έργου LIFE10 ENV/GR/000610, με τίτλο: “ISWM-TINOS: Ανάπτυξη και εφαρμογή πιλοτικού συστήματος για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση των Στερεών Αποβλήτων στην Τήνο σε συμφωνία με την Οδηγία Πλαίσιο για τα Στερεά Απόβλητα”. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 4 Νοεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο Πύργου Τήνου, με τη συμμετοχή πολλών κατοίκων του οικισμού αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Η επόμενη παρουσίαση του έργου θα γίνει στις 15 Νοεμβρίου στην Αθήνα
Από την παρουσίαση του προγράμματος διαχείρισης στερεών αποβλήτων στην Τήνο
Bookmark and Share

 Στο πλαίσιο της εκδήλωσης αυτής, όπως επισημαίνεται από το δήμο Τήνου, οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τους φορείς του έργου, μέσω  των εκπροσώπων τους,  και να ενημερωθούν (μέσω προβολής παρουσιάσεων, διανομής έντυπου υλικού και διεξαγωγής συζήτησης με μέλη της ομάδας εργασίας του προγράμματος) σχετικά με το έργο, τους στόχους και τα αναμενόμενα αποτελέσματα από την υλοποίησή του. 

        Στην εκδήλωση παρέστη ο Δήμαρχος Τήνου κ. Παναγιώτης Κροντηράς, ο οποίος στην ομιλία του ενημέρωσε τους κατοίκους για το έργο,  την διαδικασία επιλογής της περιοχής και τη μεγάλη σημασία που έχει στον εξορθολογισμό της συλλογής απορριμμάτων, ζητώντας την ενεργή συμμετοχή τους στις δράσεις υλοποίησης του έργου. 
 
  Είχε προηγηθεί η πρώτη συνάντηση (kick off meeting) των φορέων του έργου το πρωί της Παρασκευής στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου Τήνου, όπου και αναλύθηκαν οι διαδικασίες εφαρμογής και ανάπτυξης καθώς και  οικονομικά και τεχνικά θέματα. 
 
       Η επόμενη παρουσίαση του έργου θα λάβει χώρα στις 15 Νοεμβρίου στην Αθήνα στην ετήσια συνάντηση των φορέων της Ελλάδας και Κύπρου, των οποίων οι προτάσεις θα χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα LIFE+, το χρηματοδοτικό μέσο της ΕΕ για το περιβάλλο, όπου θα παραβρεθεί και ο Δήμαρχος.
 
 
 
 
 
 
 

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 115


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.