Στην κυριότητα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου το ακίνητο για την κατασκευή Πολυχώρου στη Σύρο

Δημοσίευση: 18.02.2021, 14:15

Μετά την υπογραφή του προσυμφώνου, που είχε πραγματοποιηθεί στις 23/12/2020, υπεγράφη το Συμβόλαιο Αγοράς Ακινήτου για την ανέγερση Πολυχώρου στη Σύρο, το οποίο από την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου περιήλθε στην κυριότητα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Η μεταβίβαση του ακινήτου πραγματοποιήθηκε στο συμβολαιογραφικό γραφείο της Ευαγγελίας Σοφικίτου - Βεκρή, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γιώργου Λεονταρίτη και του Εφημέριου του Καθεδρικού και Ενοριακού Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου (εκλεγμένου Αρχιεπισκόπου Νάξου και Τήνου), π. Ιωσήφ Πρίντεζη. Ο συνολικός προϋπολογισμός της μελέτης για την ανέγερση του Πολυχώρου ανέρχεται σε 1.050.000 ευρώ. Με την οριστική μεταβίβαση του ακινήτου στην κυριότητα της Περιφέρειας μπαίνουν τα θεμέλια για την επίτευξη του μεγαλεπήβολου στόχου, δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων...
Από την υπογραφή του συμβολαίου

Εκτός από το πολύ μεγάλο και καθοριστικό βήμα της μεταβίβασης του ακινήτου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει ήδη προβεί στο επόμενο βήμα, καθώς από τις 30/12/2020 έχει καταθέσει αίτημα χρηματοδότησης της μελέτης του έργου, με το  ποσόν  των 620.000 ευρώ, στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών.

Σημειωτέον, ότι ο συνολικός προϋπολογισμός της μελέτης για την ανέγερση του Πολυχώρου ανέρχεται σε 1.050.000 ευρώ. Την κάλυψη του υπόλοιπου προϋπολογισμού, ήτοι 430.000 ευρώ, αναλαμβάνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η οποία έχει ήδη εξασφαλίσει το ποσόν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Ο κ. Λεονταρίτης εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την ταχεία εξέλιξη των διαδικασιών δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Με την οριστική μεταβίβαση του ακινήτου στην κυριότητα της Περιφέρειας μπαίνουν τα θεμέλια για την επίτευξη του μεγαλεπήβολου στόχου.
Προχωράμε με σχέδιο, μεθοδικότητα και επίγνωση των δυσκολιών που εμπεριέχει η ολοκλήρωση ενός τόσο μεγάλου έργου.
Ευχαριστώ από καρδιάς τον Σεβασμιότατο π. Πέτρο Στεφάνου καθώς και τον Αιδεσιμότατο π. Ιωσήφ Πρίντεζη.  Η συνεισφορά τους και η συνεργασία τους υπήρξε καθοριστική και πολύτιμη.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο που «αγκάλιασε» και στήριξε εξαρχής με θέρμη το μεγαλόπνοο αυτό εγχείρημα και στους συναδέλφους Περιφερειακούς Συμβούλους για την υποστήριξή τους».

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 130


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.