Ολοκληρωμένο σύγχρονο σύστημα ηλεκτρονικών πληρωμών από το Δήμο Μυκόνου

Δημοσίευση: 12.02.2021, 21:16

Στο πλαίσιο της προσπάθειας του ψηφιακού μετασχηματισμού, του εκσυγχρονισμού των υπηρεσιών και της εύκολης και άμεσης εξυπηρέτησης των πολιτών, από τη Δευτέρα 15/02/2021 ο Δήμος Μυκόνου παρέχει ένα ολοκληρωμένο σύγχρονο σύστημα ηλεκτρονικών πληρωμών. Δείτε αναλυτικά...

Συγκεκριμένα, οι δημότες θα έχουν τη δυνατότητα πλέον να συνδέονται από την ιστοσελίδα του Δήμου (www.mykonos.gr) μέσω taxisnet στο οικονομικό σύστημα του Δήμου, το οποίο θα περιλαμβάνει:

1. Υπηρεσία Ηλεκτρονικών Πληρωμών βεβαιωμένων οφειλών                

Μέσω διασύνδεσης στο σύστημα οφειλών της οικονομικής διαχείρισης, το οποίο είναι εγκαταστημένο στον οργανισμό, θα προσφέρεται στους πολίτες η δυνατότητα προβολής, αλλά και εξόφλησης βεβαιωμένων οφειλών για εγγεγραμμένους χρήστες.

2. Υπηρεσία Ηλεκτρονικών Πληρωμών μη βεβαιωμένων οφειλών (Τέλους 0,5 % και Κλήσεων) και Πληρωμών Ειδοποιητηρίων

Θα προσφέρεται στους πολίτες η δυνατότητα προβολής, αλλά και εξόφλησης μη βεβαιωμένων οφειλών για εγγεγραμμένους χρήστες. 

Θα διατίθενται υπηρεσίες για την πληρωμή των παρακάτω μη βεβαιωμένων οφειλών:

Πρόστιμα ΚΟΚ: 

Ο πολίτης θα έχει τη δυνατότητα να καταχωρήσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία της κλήσης.

Τέλος Διαμονής Παρεπιδημούντων και επί των ακαθαρίστων: 

Ο πολίτης θα έχει τη δυνατότητα να καταχωρήσει σε μια φόρμα τα ακαθάριστα έσοδα που βαρύνουν την επιχείρηση που υπόκειται στο συγκεκριμένο τέλος. Η διαδικτυακή εφαρμογή θα υπολογίζει αυτόματα το αναλογούν τέλος και τυχόν πρόστιμο, λαμβάνοντας υπόψη την ημερομηνία υποχρεωτικής δήλωσης.

Επιπρόσθετα, θα είναι εφικτή η πληρωμή οφειλών χωρίς σύνδεση σε περίπτωση που ο πολίτης διαθέτει κωδικό πληρωμής όπως στην περίπτωση των Ειδοποιητηρίων.

Ο πολίτης θα ενημερώνεται μέσω email με συνημμένο ηλεκτρονικό αρχείο της απόδειξης είσπραξης ψηφιακά υπογεγραμμένο, όπως και το Ιστορικό Πληρωμών.

Σε σχετική της δήλωση, η αντιδήμαρχος Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού, Ανακύκλωσης και Δημοτικών Εσόδων, Κωνσταντινιά Σ. Σαμψούνη, τόνισε:

«Ο ψηφιακός μετασχηματισμός και ο εκσυγχρονισμός των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες αποτελεί μία από τις κεντρικές επιλογές, αλλά και προτεραιότητες της δημοτικής αρχής. 

Βασικός μας στόχος, οι πολίτες να μπορούν να εξυπηρετούνται με τον πλέον εύκολο, αλλά και άμεσο τρόπο, σε συνθήκες απόλυτης ασφάλειας και διαφάνειας.

Σε συνεργασία με το Δήμαρχο Κ. Κουκά, θα συνεχιστεί η προσπάθεια για την επέκταση της παροχής καινοτόμων και σύγχρονων υπηρεσιών γιατί αυτό απαιτεί η σύγχρονη πραγματικότητα, αλλά το κυριότερο, αξίζουν οι δημότες. 

Παρά την ιδιαίτερη συγκυρία υλοποιούμε με συνέπεια το σχέδιό μας για τη βελτίωση της καθημερινότητας του κάθε Μυκονιάτη και της κάθε Μυκονιάτισσας».

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 110


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.