«Οι κάτοικοι της Κέας στερούνται πρόσβασης σε στοιχειώδεις δημόσιες υπηρεσίες υγείας λόγω της υποστελέχωσης του ΠΠΙ»

Δημοσίευση: 03.02.2021, 19:22
Τελευταία Ενημέρωση: 03.02.2021, 19:31

Ερώτηση στη Βουλή με θέμα την έλλειψη πρόσβασης των κατοίκων της Κέας σε στοιχειώδεις δημόσιες υπηρεσίας υγείας, λόγω της υποστελέχωρης του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου, κατέθεσε προς τον υπουργό Υγείας, ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Συρμαλένιος...

Σύμφωνα με την ερώτηση του Νίκου Συρμαλένιου, το ζήτημα πλημμελούς λειτουργίας του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Κέας παραμένει σε εκκρεμότητα, δύο μήνες μετά την κατάθεση σχετικής κατατεθειμένης στη Βουλή Αναφοράς μας προς τον Υπουργό Υγείας, η οποία και παραμένει αναπάντητή (624/02.12.2020). 

"Το σημαντικό είναι βέβαια ότι τα προβλήματα παραμένουν άλυτα, καθώς σήμερα στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείου του νησιού υπηρετεί μια ιατρός γενικής ιατρικής, και εμβαλωματικά ένας/μια μόνιμος/-η ή/και αγροτικός/-η ιατρός  μετακινείται για να ενισχύσει για 15 μέρες ή και για μικρότερο χρονικό διάστημα. Σύμφωνα µε τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Π.Π.Ι., στο ιατρείο θα έπρεπε να υπηρετούν δύο (2) ιατροί γενικής ιατρικής, ένας (1) παιδίατρος ένας (1) νοσηλευτής, ένας (1) παρασκευαστής και ένας (1) οδηγός ασθενοφόρου. 

Είναι προφανές ότι είναι αδύνατον να εξυπηρετηθούν επαρκώς οι κάτοικοι καθώς ξεπερνούν τους 2.500, μιας έχουν παραμείνει αρκετοί ιδιοκτήτες ακινήτων λόγω της πανδημίας, που εξυπηρετούνται με αυτό το επίπεδο παροχής ιατρικών υπηρεσιών. Ανάμεσα τους υπάρχουν πολλοί υπερήλικες και εξαιρετικά πολλά παιδιά με τη θέση του παιδιάτρου να παραμένει κενή εδώ και χρόνια. 

Ο Δήμος Κέας έχει προσπαθήσει αφενός με πολλαπλές επιστολές του να ενεργοποιήσει την ηγεσία της 2ης ΥΠΕ, η οποία και είναι αρμόδια για τις Κυκλάδες και αφετέρου να προσφέρει συγκεκριμένα κίνητρα ώστε να υποβοηθήσει τη στελέχωση του ΠΠΙ. 

Εδώ και μήνες όμως η πολιτική ηγεσία φαίνεται να κωφεύει. Το ΠΠΙ Κέας όπως πολλές δομές δημόσιας υγείας στις Κυκλάδες αντιμετωπίζουν χρόνια και σοβαρά προβλήματα. Η παροχή ποιοτικών δημόσιων υπηρεσιών υγείας για τους κατοίκους των νησιών χρήζει, πρώτα από όλα, προσλήψεων μόνιμου ιατρικού και μη προσωπικού, επομένως περαιτέρω χρηματοδότησης στο δημόσιο σύστημα υγείας.  Και είναι σημαντικό να λεχθεί ότι είναι πολιτική επιλογή της ΝΔ η υποχρηματοδότηση της υγείας όπως αυτή καταγράφηκε και στη μείωση των δαπανών για την υγεία του προϋπολογισμού του 2021 ώστε να προωθηθούν οι ιδιωτικές λύσεις και να μετακυλιστεί το κόστος της υγειονομικής περίθαλψης στους κατοίκους."

Ο Νίκος Συρμαλένιος ερωτά τον υπουργό Υγείας:

    1. Προτίθεται να παρέμβει άμεσα ώστε να επιλυθεί το ζήτημα στελέχωσης του Πολυδύναμου Ιατρείου Κέας;

    2. Πώς σκοπεύει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της έλλειψης παιδιάτρου ώστε τα παιδιά της Κέας να έχουν ισότιμη πρόσβαση στην υγεία;

Newsroom Cyclades Voice

ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 144


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.