Έντονη αντίδραση για την ονοματοδοσία του Δημοτικού Σχολείου Σαγκρίου Νάξου

Δημοσίευση: 22.01.2021, 15:26
Τελευταία Ενημέρωση: 22.01.2021, 15:30

"Μας άφησε κατάπληκτους η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, ότι το Δημοτικό Σχολείο του χωριού μας που χτίστηκε από τον εθνικό μας Ευεργέτη Ανδρέα Συγγρό με δική του χρηματοδότηση και δικό του αποκλειστικό σχέδιο όπως και της Ποταμιάς και της Χώρας Νάξου τα Δημοτικά Σχολεία, εγκρίθηκε να πάρει άλλη ονομασία από αυτήν του Ευεργέτη και Ιδρυτή που πάνω από 120 χρόνια αναγνωρίζουμε. Αποτελεί σκάνδαλο, εσχάτη προσβολή και αγνωμοσύνη στον Ιδρυτή και Ευεργέτη του Δημοτικού Σχολείου μας Ανδρέα Συγγρό." Αυτά, μεταξύ άλλων, επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους, δημότες και οι σύμβουλοι της μειοψηφίας της Τοπικής Κοινότητας Σαγκρίου Νάξου, Στέλιος Σκορδιαλός και Γιάννης Σκουλούδης...
Δημοτικό Σχολείο Σαγκρίου

Υπενθυμίζεται, ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο Νάξου, στη συνεδρίαση που είχε με τηλεδιάσκεψη στις 29 Δεκεμβρίου 2020, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία να δοθεί η προσωνυμία "Γεώργιος Μαϊτός" στο Σχολικό Συγκρότημα Σαγκρίου, δηλαδή και στο Δημοτικό Σχολείο και στο Νηπιαγωγείο.

Στην ανακοίνωση δημοτών και των τοπικών συμβούλων Σαγκρίου, Στέλιου Σκορδιαλού και Γιάννη Σκουλούδη, αναλυτικά, αναφέρονται, τα ακόλουθα:

" Ονοματοδοσία Δημοτικού Σχολείου Σαγκρίου Νάξου

Μας άφησε κατάπληκτους η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, ότι το Δημοτικό Σχολείο του χωριού μας που χτίστηκε από τον  εθνικό μας Ευεργέτη Ανδρέα Συγγρό με δική του χρηματοδότηση και δικό του αποκλειστικό σχέδιο όπως και της Ποταμιάς και της Χώρας Νάξου τα Δημοτικά Σχολεία, εγκρίθηκε να πάρει άλλη ονομασία από αυτήν του Ευεργέτη και Ιδρυτή που πάνω από 120 χρόνια αναγνωρίζουμε . 

Αποτελεί σκάνδαλο, εσχάτη προσβολή και αγνωμοσύνη στον Ιδρυτή και Ευεργέτη του Δημοτικού Σχολείου μας Ανδρέα Συγγρό.

Αποτελεί  παγκόσμια πρωτοτυπία και ασέβεια αλλά και παραχάραξη της Ιστορίας η πρόταση της Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Μαρκέλλας Παραμυθιώτου, να λάβει άλλη ονομασία το Δημοτικό μας σχολείο καταργώντας στην πράξη ιδανικά και αξίες που πρέπει να τρέφουμε προς κάθε ευεργέτη και ιδιαίτερα τον Ανδρέα Συγγρό.  

Ποιες  αξίες διδάσκουμε στα παιδιά μας; Να είναι αγνώμονες στους ευεργέτες και ιδρυτές κάθε ιδρύματος του κράτους μας; Να μοιράζουμε κατά περίπτωση  σκανδαλώδεις τίτλους και υπηρεσίες  και ο Δήμος να εμφανίζεται με πορωμένες σκέψεις για να ικανοποιήσουμε ματαιοδοξίες;

Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να μειώσουμε την μνήμη ή την αξία του αειμνήστου Διδασκάλου, Μαϊτού Γεωργίου.
Απ’ ότι γνωρίζουμε όλοι, με πρόταση από την θέση που κατείχε τότε έγινε το Νηπιαγωγείο που στεγάστηκε σε αίθουσα του κοινοτικού γραφείου. 
Το Κοινοτικό Συμβούλιο τον τίμησε ομόφωνα την ημέρα της εκδημίας του.

Εδώ και δυο χρόνια το Νηπιαγωγείο μετεγκαταστάθηκε σε αίθουσα του Δημοτικού σχολείου του Ευεργέτη Ανδρέα Συγγρού.

Ο Δήμος και το Δημοτικό Συμβούλιο δεν γνωρίζει το μέγεθος του σκανδάλου;

Όλοι πρέπει να πάρουν ξεκάθαρη θέση και να σταματήσουν να προσβάλουν τους πολίτες της Νάξου ως πρότυπα αγνωμοσύνης.

 Δημότες  Σαγκρίου
Σκορδιαλός Στυλιανός
Σκουλούδης Ιωάννης "

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Σχόλια Αναγνωστών:

Ο αναγνώστης: έγραψε: 24/01/2021
Στο δημοτικό σχολείο Σαγκρίου έπρεπε να δοθεί το όνομα του φωτισμένου μοναχού Καλλίνικου Βαρβατάκη, ιδρυτή στη Μονή Αγίου Ελευθερίου Σαγκρίου του πρώτου σχολείου στην κεντρική και ορεινή Νάξο πριν απο την επανάσταση του 1821. Στη Μονή αυτή, πατρογονική του καλλινικου Βαρβατάκη, εκτίθεται και η ιστορική λειψανοθήκη, που ο ίδιος είχε με οστά 13 Αγίων και περιφερόταν σε πόλεις του ελληνισμου εκεινης της εποχής όπου την εξέθετε σε σε προσκύνημα και τα χρήματα που συγκέντρωσε τα διέθετε για τη λειτουργία του σχολείου στο Σαγκρί.

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 133


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.