Δημοπρατείται η ψηφιακή εφαρμογή ανάδειξης του πολιτιστικού κεφαλαίου της Νάξου

Δημοσίευση: 21.01.2021, 16:13
Τελευταία Ενημέρωση: 21.01.2021, 16:16

Καινοτόμες ψηφιακές εφαρμογές για την προβολή και ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματός του αποκτούν η Νάξος και οι Μικρές Κυκλάδες, με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ενέκρινε τα τεύχη διακήρυξης και τη διαδικασία με την οποία θα προκηρυχθεί το έργο «NAXiOS - Ψηφιακή εφαρμογή ξενάγησης πολιτιστικών πόρων και πλατφόρμα διαχείρισης πολιτιστικού περιεχομένου Νάξου», συνολικού προϋπολογισμού 125.300 ευρώ. Το έργο, με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, έχει ενταχθεί στον ¶ξονα Προτεραιότητας «Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της καινοτομίας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Νότιο Αιγαίο 2014 - 2020” και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014 – 2020...
Ναός Απόλλωνα (Πορτάρα) (Φωτογραφία: Cyclades Voice)

Το αντικείμενο της πράξης αφορά στην ανάπτυξη:

(α) καινοτόμου ψηφιακής εφαρμογής ηλεκτρονικού ξεναγού (e-Ξεναγός), ως επίσημου ξεναγού του Δήμου και ως εργαλείου ενίσχυσης του τουρισμού εμπειρίας, και

(β) μιας συνοδευτικής διαδικτυακής πλατφόρμας (e-Χωριό), διασυνδεδεμένης με την ψηφιακή εφαρμογή, που θα υποστηρίζει, προβάλλει και προωθεί τα πολιτιστικά δρώμενα σε όλη την περιοχή, την πολιτιστική κληρονομιά και τον e-Ξεναγό.

Ενδεικτικά προβλέπεται η προβολή, ανά νησί, ιστορικών δεδομένων, στοιχείων παράδοσης, και πολιτιστικών χώρων (μνημείων, αρχαιολογικών χώρων, κ.α.) και ενδεικτικά του Aρχαίου Yδραγωγείου Νάξου, του Αρχαίου Ιερού του Απόλλωνα και της Δήμητρας στον Γύρουλα Σαγκρίου, του Πύργου Χειμάρρου, του Σπηλαίου ¶η Γιάννη και του Κάστρου Λιβαδίου Ηρακλειάς, της Σπηλιάς του Μανιάτη Σχοινούσας, της Σπηλιάς του Τοίχου και της Πηγής στο Μερσίνι Δονούσας, της Λαογραφικής Συλλογής και του Βωμού του Προφήτη Ηλία Κουφονησίων, κτλ.

Η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 125.300,00 €.

Σημειώνεται ότι με αποφάσεις του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου, έχουν ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020», δέκα (10) έργα, καινοτόμων ψηφιακών εφαρμογών για την προβολή και ανάδειξη μνημείων, αρχαιολογικών χώρων, εκδηλώσεων, δρώμενων πολιτιστικού ενδιαφέροντος και συνολικά του πολιτιστικού κεφαλαίου που διαθέτουν τα νησιά των Κυκλάδων,  συνολικής επιλέξιμης δημόσιας δαπάνης 1.207.300,00 €. Τα έργα αυτά αφορούν το σύνολο του νησιωτικού συμπλέγματος των Κυκλάδων αλλά και ειδικότερα τα νησιά Σύρος, Κέα, Αμοργός, Σαντορίνη, Μύκονος, Νάξος, Πάρος. ¶νδρος και Κύθνος.
Δικαιούχοι των έργων είναι οι αντίστοιχοι Δήμοι και η Εφορία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, η οποία λόγω αρμοδιότητας έχει την ευθύνη για τη συγγραφή και την τεκμηρίωση των κειμένων για τα μνημεία, αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, καθώς και για τον έλεγχο του έγγραφου, έντυπου, οπτικοακουστικού και ψηφιακού υλικού, απαραίτητου για την υλοποίηση των έργων.

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 62


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.