Αυξάνεται η θητεία κατά τρεις μήνες στο Στρατό Ξηράς
Δημοσίευση: 21.01.2021, 14:56
Τελευταία Ενημέρωση: 21.01.2021, 15:01

Την αύξηση της θητείας κατά τρεις μήνες στον Στρατό Ξηράς αποφάσισε την Πέμπτη το ΚΥΣΕΑ, κάνοντας δεκτή τη σχετική εισήγηση των Γενικών Επιτελείων. Ειδικότερα εξισώνεται η διάρκεια της πλήρους θητείας των Οπλιτών του Στρατού Ξηράς με τη διάρκεια της θητείας των οπλιτών σε Πολεμικό Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία (12 μήνες για τους υπόχρεους πλήρους θητείας αντί για 9 που ισχύει σήμερα). Η αυξημένη θητεία θα ισχύσει από την επόμενη σειρά κατάταξης.
Πιο συγκεκριμένα, με βάση την απόφαση εφαρμόζεται «διζωνικό» σύστημα και καθορίζεται διάρκεια θητείας 9 μηνών, για τους στρατιώτες που υπηρετούν σε ακριτικές μονάδες του Στρατού Ξηράς, οι οποίες είτε εδρεύουν στην περιοχή της Θράκης είτε στα νησιά του Αιγαίου κατά μήκος της ελληνοτουρκικής θαλάσσιας οριογραμμής. Το ίδιο ισχύει επίσης και για τους στρατιώτες που υπηρετούν στην ΕΛΔΥΚ. Να σημειώσουμε πως το συγκεκριμένο καθεστώς ισχύει ήδη σήμερα για τους οπλίτες που υπηρετούν τη θητεία τους στην Π.Α και το Π.Ν.
Σε ό,τι αφορά τους στρατιώτες που είναι υπόχρεοι μειωμένης θητείας (πολύτεκνοι, προστάτες οικογενειών κτλ) αυτή πλέον καθορίζεται στους 8 μήνες από 9 μήνες που είναι σήμερα. Να σημειώσουμε πως η εν λόγο πρόβλεψη αφορά εκείνους που υπηρετούν σε συγκεκριμένες μονάδες Στρατού Ξηράς ( Θράκη και ακριτικά νησιά του Αιγαίου). Το εν λόγω καθεστώς ισχύει επίσης σήμερα για την Π.Α και το Π.Ν.
Ως προς τη θητεία των Δόκιμων Έφεδρων Αξιωματικών και των Έφεδρων Ανθυπολοχαγών του Στρατού Ξηράς, αυτή εξισώνεται με τη διάρκεια της θητείας των αντίστοιχων κατηγοριών του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας (17 μήνες αντί για 14 που ισχύει σήμερα). Καθορίζεται επίσης διάρκεια θητείας 14 μηνών, για τους Δόκιμους Έφεδρους Αξιωματικούς και τους Έφεδρους Ανθυπολοχαγούς του Στρατού Ξηράς που υπηρετούν στη Θράκη και τα νησιά του Αιγαίου, κάτι το οποίο ισχύει ήδη για τους Επίκουρους Σημαιοφόρους του Πολεμικού Ναυτικού και τους Δόκιμους Έφεδρους Αξιωματικούς και τους Έφεδρους Ανθυποσμηναγούς της Πολεμικής Αεροπορίας που υπηρετούν σε μονάδες που εδρεύουν στις αντίστοιχες περιοχές.
Να επισημάνουμε πως οι εν λόγω ρυθμίσεις δεν αφορούν τους οπλίτες που κατατάχθηκαν πριν από την ημερομηνία έναρξης ισχύος της απόφασης, καθώς και όλους εκείνους που πρόκειται να επανακαταταχθούν μετά την έναρξη ισχύος της.
πηγή: protothema.gr
Δείτε επίσης
Κατηγορίες
Τελευταίες ειδήσεις σχετικά με Ελλάδα
- 1.630 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, τα 4 στις Κυκλάδες
- Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών: «Οι ισχυρισμοί του Δ. Λιγνάδη καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα»
- Τρεις Έλληνες βραβεύτηκαν από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών
- Επίθεση με μολότοφ στο δημαρχείο Μοσχάτου
- Φ. Γεννηματά: Η ενίσχυση του ΚΙΝΑΛ προϋπόθεση για να δικαιωθεί το έργο του ΠΑΣΟΚ
Τελευταίες ειδήσεις σχετικά με Κοινωνία
- Έχασε τη ζωή του ενώ μάζευε μανιτάρια στη Μύκονο!
- Συνελήφθη ιατρός σε νησί του Νοτίου Αιγαίου για δωροληψία και παράβαση καθήκοντος
- Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών: «Οι ισχυρισμοί του Δ. Λιγνάδη καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα»
- Επίθεση με συνθήματα και μπογιές σε πολιτικά γραφεία στα Χανιά
- Επίθεση με μολότοφ στο δημαρχείο Μοσχάτου
- Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια. - Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
- Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
- Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
- Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
- Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
- Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
- Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.