«Ενίσχυση - στελέχωση του Κέντρου Υγείας Μήλου με μόνιμο ιατρικό προσωπικό»

Δημοσίευση: 15.01.2021, 14:04
Τελευταία Ενημέρωση: 15.01.2021, 14:15

Ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Συρμαλένιος, κατέθεσε αναφορά στη Βουλή την επιστολή του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Μήλου, Απόστολου Γκαγκάκη, προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με θέμα την ανάγκη ενίσχυσης - στελέχωσης του Κέντρου Υγείας Μήλου με μόνιμο ιατρικό προσωπικό...

Στην επιστολή του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Μήλου, Απόστολου Γκαγκάκη, αναφέρεται ότι το Κέντρο Υγείας Μήλου γνωρίζει σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης, καθώς το ιατρικό προσωπικό που διαθέτει δεν φτάνει επ’ ουδενί για να φροντίσει τον πληθυσμό των 5.000 κατοίκων του νησιού καθώς επίσης και τους 800 κατοίκους της γειτονικής Κιμώλου.

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνεται και στην αναφορά του Νίκου Συρμαλένιου, το Κέντρο Υγείας με βάση το οργανόγραμμα του θα έπρεπε να διαθέτει 13 μόνιμους ειδικευμένους γιατρούς εκ των οποίων οι 6 με την ειδικότητα της Γενικής Ιατρικής και 7 διαφόρων ειδικοτήτων.

Στην παρούσα φάση όμως, το Κ.Υ. Μήλου στελεχώνεται από μία Οδοντίατρο ΕΣΥ και Επιστημονική Διευθύντρια του Κ.Υ. (μόνιμη), μία Οδοντίατρο ΕΣΥ με απόσπαση και έναν Παιδοχειρουργό (επικουρικός) και δύο αγροτικούς ιατρούς.

Ουσιαστικά, λοιπόν, το ΚΥ Μήλου διαθέτει μόνο έναν ειδικευμένο ιατρό.

Ζητείται η άμεση επαναπροκήρυξη των θέσεων Γενικής Ιατρικής και Παιδιατρικής και η άμεση στελέχωση του Κέντρου Υγείας Μήλου με τις παρακάτω κρίσιμες ειδικότητες: 2 Γενικοί Ιατροί, 1 Καρδιολόγος,1 Παθολόγος και  1 Ορθοπεδικός.

Newsroom Cyclades Voice

ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Σχόλια Αναγνωστών:

Ο αναγνώστης: aristeros@fileleutheros.gr έγραψε: 16/01/2021
Το δημοσίευμα δεν θα είχε νόημα και ουσία εάν δεν περιείχε σε link ή συνημμένο αρχείο, την ίδια την επιστολή του Δημοτικού Συμβουλίου της Μήλου. Η επιστολή απευθύνεται στον Πρωθυπουργό και όχι στο Υπουργείο Υγείας ή στην 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Αιγαίου, αρμόδιοι για θέματα αυτά. Με ύφος επίσημο αλλά και σαρκαστικό ("... βρίσκεται στο έλεος του θεού...", για να προκαλέσει έκπληξη στον πρωθυπουργό) και γλώσσα απλή παραθέτει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί στον τομέα της υγείας και στην συνέχεια δεν παραλείπει να σημειώσει το παρακάτω, όπου και αποτελεί τον λόγο που απευθύνεται στον πρωθυπουργό: "...Να σημειωθεί πως, έχουμε αποστείλει δεκάδες επιστολές στο Υπουργείο Υγείας και στην 2η Υγειονομική Περιφέρεια Ελλάδος, καθώς και προσωπικές συναντήσεις του Δημάρχου με τον Υπουργό και τον Διοικητή της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, πάντα σε συνεργασία με την Επιτροπή Υγείας του Δήμου μας. Προφανώς, λόγω της μη εκπλήρωσης των υποσχέσεων των Αρμόδιων Αρχών (Υπουργείου και Υγειονομικής Περιφέρειας) και λόγω των αναπάντητων αιτημάτων/εγγράφων μας, απευθυνόμαστε σε εσάς προκειμένου να σας γνωρίσουμε την κατάσταση που αναγκαζόμαστε να βιώνουμε στο νησί, αδυνατώντας να προσεφέρουμε επιπλέον βοήθεια στον τομέα της Υγείας ως Δήμος...", όπου ξεγυμνώνει το επιτελικό κράτος του Κυρίου Μητσοτάκη. Θίγει δηλαδή άθελα ή ηθελημένα την όλη λειτουργία του κράτους και πως αντιμετωπίζει τον πολίτη, το σημερινό κράτος με τόσους θεσμούς αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Ο αναγνώστης: anagnostis έγραψε: 16/01/2021
Τον τελευταίο καιρό, παρατηρώ το έντονο ενδιαφέρον του κυρίου Συρμαλένιου για τα κέντρα υγείας των κυκλάδων, κάτι το οποίο δεν συνέβαινε όταν το κόμμα του, "Προοδευτική" Συμμαχία Συριζα ήταν στην κυβέρνηση. Επειδή υπήρξατε κυβέρνηση κύριε Συρμαλένιε, για λόγους αυτογνωσίας, δεν θα έπρεπε να ξεκινάτε τον καταγγελτικο σας λόγο με τον απολογισμό του έργου σας για τα κεντρα υγείας των κυκλάδων, αντί να στέλνεται επιστολές διαμαρτυρίας στην Βουλή, για να φαίνεται το έργο σας και να συγκρίνεται με το έργο της παρούσας κυβέρνησης.Απαιτείται σύγχρονος λόγος και σχέδιο για την επίλυση τέτοιων προβλημάτων. Δεν γνωρίζω αν γνωρίζεται τον τρόπο με τον οποίο έρχονται οι γιατροί στα νησιά και με τι προσδοκίες. Τα παραδείγματα είναι πολλά και καλό θα είναι να τα αναδείξετε πρώτος εσείς. Θα σας δώσω και μια συμβουλή για το σύνολο των βουλευτών του Σύριζα. Αν θέλετε να ανεβάσετε τα ποσοστά του Σύριζα, αφήστε τον καταγγελτικό λόγο, δεν πείθει. Δείτε τον Πρόεδρο σας, καθε φορά που καταγγέλει πέφτουν τα ποσοστά του Σύριζα. Κάντε αυτοκριτική, ζητήστε συγγνώμη και ο λαός θα καταλάβει. Αλλιώς θα πρέπει να περιμένετε μέχρι ο λαός να απαξιώσει την παρούσα κυβέρνηση και πάλι δεν ξέρουμε αν θα επιλέξει εσάς. Πιστεύω πως αν ακούσετε τις οδηγίες μου η πιθανότητα επανεκλογής σας είναι μεγάλη.

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 126


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.