Ο Δήμος Πάρου για την πορεία διεκδίκησης και την αξιοποίηση της έκτασης στο παλιό αεροδρόμιο

Δημοσίευση: 13.01.2021, 20:59

Μετά τη λειτουργία του νέου αεροδρομίου, ο Δήμος Πάρου, ενημερώνει, ότι προέβη άμεσα σε όλες τις απαραίτητες νομικές και θεσμικές ενέργειες για την αναγνώριση της κυριότητας και την απόδοση του ακινήτου του χώρου του παλιού αεροδρομίου, που πλέον δεν χρησιμοποιείται. Όπως επισημαίνεται από το Δήμο Πάρου, η Δημοτική Αρχή παραμένει πιστή στις προεκλογικές της δεσμεύσεις και αναμένει την τελεσιδικία της αρχικής απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Σύρου, με την οποία θα ανοίξει και ο δρόμος για την αξιοποίηση της έκτασης αυτής προς όφελος του νησιού και των δημοτών...
Ο Δήμαρχος Πάρου, Μάρκος Κωβαίος

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της υπ’αρ. 79/2018 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Πάρου, ασκήθηκε στις 20/09/2018 η υπ’ αρ. 85/2018 αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Σύρου, το οποίο εν συνεχεία, με την υπ’ αριθμό 57/2020 απόφασή του, την έκανε δεκτή σε πρώτο βαθμό, αναγνωρίζοντας την εγκυρότητα της διαπιστωτικής απόφασης πλήρωσης της διαλυτικής αίρεσης του συμβολαίου με το οποίο η τότε Κοινότητα Παροικίας δώρισε την έκταση για να δημιουργηθεί το αεροδρόμιο Πάρου. Με την ίδια απόφαση, αναγνωρίστηκε ότι κύριος του ακινήτου είναι ο Δήμος Πάρου και διατάχθηκε το Δημόσιο να αποδώσει στον Δήμο Πάρου ολόκληρη την έκταση του παλιού αεροδρομίου Πάρου. Στην απόφαση αυτή, το Δημόσιο άσκησε έφεση, η συζήτηση της οποίας προσδιορίστηκε για την 05/11/2021, οπότε και αναμένεται η εκδίκασή της.

"Ανέγερση μικρού νοσοκομείου και κατασκευή ενός σύγχρονου οικισμού"

Στο σχεδιασμό της  Δημοτικής Αρχής προβλέπεται η παραχώρηση έκτασης  με σκοπό τη μελλοντική ανέγερση ενός μικρού νοσοκομείου που εκτός από εξεταστήρια και μονάδες βραχυχρόνιας και μακροχρόνιας νοσηλείας, θα περιλαμβάνει χειρουργικό τμήμα,  άρτια εξοπλισμένα μικροβιολογικό και ακτινολογικό εργαστήριο, φαρμακείο, μονάδα χρόνιας αιμοκάθαρσης, πτέρυγα επειγόντων περιστατικών και Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Επίσης, σύμφωνα με τον κεντρικό σχεδιασμό, στο υπάρχον οικόπεδο εκτάσεως 225.380 τ.μ., προβλέπεται ακόμη η κατασκευή ενός σύγχρονου οικισμού που θα περιλαμβάνει εργατικές κατοικίες που θα εξυπηρετήσουν την ανάγκη στέγασης των δημοσίων λειτουργών, μαγαζιά και κέντρο νεοφυούς επιχειρηματικότητας.

Η αναγκαιότητα κατασκευής μίας σύγχρονης μονάδας προνοσοκομειακής περίθαλψης στην Πάρο είναι αδιαμφισβήτητη, σημειώνεται. καθώς οι σημερινές δημόσιες υπηρεσίες υγείας δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών του πληθυσμού. Εξάλλου, το θέμα είχε συζητηθεί στην πρόσφατη συνάντηση του Δημάρχου Πάρου, κ. Κωβαίου, με τον Υφυπουργό Υγείας κ. Κοντοζαμάνη, καθώς και με το διοικητή της 2ης ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου  κ. Χρήστο Ροϊλό. Οι τελευταίοι, εξέφρασαν αμφότεροι την πρόθεση της Κυβέρνησης για την κατασκευή ενός σύγχρονου χώρου υγείας που θα ανταποκρίνεται  στις αυξανόμενες ανάγκες υγειονομικής κάλυψης του νησιού, καταλήγει η ενημέρωση του Δήμου Πάρου.

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 93


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.