"Η κυβέρνηση εξακολουθεί να αγνοεί υγειονομικούς, εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές"

Δημοσίευση: 13.01.2021, 20:34

Η κυβέρνηση εξακολουθεί να αγνοεί τις προτάσεις γονιών, εκπαιδευτικών και μαθητών για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων φέροντας την ευθύνη για το παρατεταμένο κλείσιμο ή το «άνοιξε»-«κλείσε» των σχολικών μονάδων λόγω κρουσμάτων, επισημαίνει η Λαϊκή Συσπείρωση Νοτίου Αιγαίου, κάνοντας αναφορά στο κλείσιμο ξανά του 2ου Δημοτικού Σχολείου στην Κάλυμνο μετά από κρούσμα σε μαθητή, γεγονός που αποδεικνύει, όπως τονίζει, τη σαθρότητα των επιχειρημάτων της κυβέρνησης περί ασφαλούς ανοίγματος των σχολείων...

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Νοτίου Αιγαίου:

Δεν γνωρίζουμε πόσα δελτία τύπου θα δημοσιευθούν μέχρι να μοιραστούν τα rapid tests που προμηθεύτηκε η Περιφέρεια, αλλά δεν μπορούν να συγκαλύψουν τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, που αποποιείται την κρατική ευθύνη μετατρέποντάς την σε ατομική. 

Η κυβέρνηση εξακολουθεί να αγνοεί τις προτάσεις γονιών, εκπαιδευτικών και μαθητών για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων φέροντας την ευθύνη για το παρατεταμένο κλείσιμο ή το «άνοιξε»-«κλείσε» των σχολικών μονάδων λόγω κρουσμάτων. Το κλείσιμο ξανά του 2ου Δημοτικού Σχολείου στην Κάλυμνο μετά από κρούσμα σε μαθητή, αποδεικνύει τη σαθρότητα των επιχειρημάτων της κυβέρνησης περί ασφαλούς ανοίγματος των σχολείων, αρκεί δήθεν να είναι τα παράθυρα ανοιχτά και με διαφορετικό πρόγραμμα εισόδου-εξόδου, τη στιγμή που δεν έχει πάρει κανένα μέτρο για δραστική μείωση μαθητών στις τάξεις, για προσλήψεις εκπαιδευτικών και δωρεάν μαζικών τεστ σε όλους. 

Για τους μαθητές, το παρατεταμένο κλείσιμο των σχολείων έχει καταστροφικές συνέπειες σε γνωστικό, κοινωνικό και ψυχολογικό επίπεδο και γι’ αυτό πρέπει η κυβέρνηση να σταματήσει την προκλητική της στάση, να μεταθέτει διαρκώς τις δικές της εγκληματικές ευθύνες στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς αντί να πάρει άμεσα μέτρα, που να περιλαμβάνουν:

    • Μαζικό εμβολιασμό σε εκπαιδευτικούς, δωρεάν μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία για μαθητές και εκπαιδευτικούς. 
    • Προσλήψεις εκπαιδευτικών, αξιοποίηση χώρων και αιθουσών για να αραιώσει ο μαθητικός πληθυσμός στις σχολικές τάξεις. 
    • Στήριξη και άμεση λειτουργεία δομών ενισχυτικής διδασκαλίας και πρόσθετης διδακτικής στήριξης. 

Με αφορμή και τις ειδοποιήσεις σε ηλικιωμένους που κλήθηκαν να εμβολιαστούν σε άλλο νησί από αυτό της διαμονής τους, αποδεικνύεται ότι ο «επιχειρησιακός σχεδιασμός» της κυβέρνησης «μπάζει» από παντού. Βασική αιτία είναι κατ’ αρχήν η έλλειψη μέτρων ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας και ειδικά στα νησιά, η συνέχιση της μόνιμης τραγικής υποστελέχωσης των δημόσιων μονάδων υγείας, που έχει επιφέρει μόνιμη οριακή λειτουργία στις δομές αυτές. 
Καλούμε την Περιφερειακή Αρχή, να απαιτήσει άμεση και λειτουργική διαδικασία εμβολιασμού των νησιωτών. 

Για μια ακόμη φορά την καλούμε επίσης να διεκδικήσει μόνιμες, μαζικές προσλήψεις στο δημόσιο σύστημα υγείας σε όλες τις δομές.

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 165


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.