Ξεκίνησε και συνεχίζεται η διαδικασία εμβολιασμού κατά Covid-19 στο Νοσοκομείο Νάξου (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσίευση: 13.01.2021, 14:12
Τελευταία Ενημέρωση: 13.01.2021, 17:23

Ξεκίνησε την Τρίτη 12 Ιανουαρίου με τον εμβολιασμό 35 υγειονομικών η λειτουργία του εμβολιαστικού κέντρου του Γενικού Νοσοκομείου - Κέντρου Υγείας Νάξου. Η αναπληρώτρια Διοικήτρια του Νοσοκομείου, Καλλίτσα Φραγκίσκου και ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας, Βασίλης Ραπτάκης, που ήταν ο πρώτος που εμβολιάστηκε, παρουσίασαν την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου και ενημέρωσαν σχετικά με τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί για τους εμβολιασμούς τα μέσα ενημέρωσης, στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου όπου έχει στηθεί και το εμβολιαστικό κέντρο. Όπως αναφέρθηκε παραλήφθηκαν αρχικά 45 δόσεις του εμβολίου της Pfizer και στη συνέχεια οι δόσεις που θα παραλαμβάνονται θα είναι ανάλογες της ζήτησης...
(Φωτογραφία: Cyclades Voice)

Όπως διευκρινίστηκε, ο αριθμός δόσεων του εμβολίου που αποστέλλεται είναι ανάλογος της ζήτησης λόγω των ειδικών συνθηκών που απαιτούνται για τη διατήρησή του.

Μετά τους υγειονομικούς του Νοσοκομείου Νάξου, θα εμβολιστούν και οι υγειονομικοί του ιδιωτικού τομέα.

Το εμβολιαστικό κέντρο είναι κατάλληλα εξοπλισμένο, ενώ οι εργαζόμενοι σε αυτό έχουν ενημερωθεί πλήρως για τη διαδικασία του εμβολιασμού.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια των εμβολιασμών στο εμβολιαστικό κέντρο θα βρίσκονται όλες οι απαιτούμενες ειδικότητες ιατρών, ώστε να αντιμετωπιστεί άμεσα οποιοδήποτε ζήτημα προκύψει.

Πριν τον εμβολιασμό λαμβάνεται λεπτομερές ιστορικό υγείας των πολιτών από τον ιατρό παθολόγο και μετά τον εμβολιασμό, που δεν πονάει καθόλου όπως επισημάνθηκε, ο εμβολιασμένος παραμένει στο χώρο για 20 λεπτά.

Όπως διευκρίνισαν η αν. Διοικήτρια και ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Νάξου, στο νησί θα είναι το μοναδικό εμβολιαστικό κέντρο που θα λειτουργήσει και όσον αφορά εκείνους τους πολίτες που δεν μπορούν να μετακινηθούν θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία.

Όσον αφορά τον εμβολιασμό των κατοίκων των Μικρών Κυκλάδων (Κουφονησίου, Ηρακλειάς, Σχοινούσας και Δονούσας), θα γίνει από κινητή μονάδα ιατρικού προσωπικού που θα μεταβεί στα νησιά και που θα συσταθεί από το Νοσοκομείο Νάξου.

Καθημερινά εξ' άλλου, 12:00 - 14:00, διενεργούνται στο Νοσοκομείο Νάξου δωρεάν rapid tests σε εκπαιδευτικούς (edu.testing.gov.gr/#/) και πολίτες (testing gov.gr) που επιθυμούν, κατόπιν ραντεβού που μπορούν να κλείνουν μέσα από τις σχετικές πλατφόρμες που λειτουργούν.

Όπως αναφέρθηκε, υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον από εκπαιδευτικούς που έκαναν και συνεχίζουν να κάνουν rapid tests λόγω της επαναλειτουργίας των σχολικών δομών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Παράλληλα, ήδη έχει ξεκινήσει το ενδιαφέρον των πολιτών για τον εμβολιασμό μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr

Το εμβολιαστικό κέντρο του Νοσοκομείου Νάξου έχει στηθεί στον προαύλιο χώρο του ώστε να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

Το ΠΡΟ-ΚΑΤ στο οποίο στεγάζεται διατέθηκε από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, αποτελείται από δυο χώρους που έχουν εξοπλιστεί κατάλληλα και ήταν το ΠΡΟ-ΚΑΤ που στέγαζε μέχρι πρότινος το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο της Σχοινούσας.

Δείτε στο ΒΙΝΤΕΟ αναλυτικά την ενημέρωση

Newsroom Cyclades Voice

Σχόλια Αναγνωστών:

Ο αναγνώστης: anagnostis@anagnostou.gr έγραψε: 16/01/2021
Σε συνέντευξη εφ όλης της ύλης εξελίχθηκε η ενημέρωση για τον εμβολιασμό κατά της covid 19.

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 96


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.