"Στην Κάλυμνο και σε περιοχές με βαρύ επιδημιολογικο φορτίο να επανεξεταστεί η απόφαση επαναλειτουργίας των σχολικών μονάδων"

Δημοσίευση: 11.01.2021, 15:12

Με αφορμή την επανέναρξη της δια ζώσης εκπαίδευσης στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, αλλά και τις επιφυλάξεις που έχουν εκφράσει δήμαρχοι (π.χ. Δήμαρχος Θεσσαλονίκης), την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλύμνου και τα ζητήματα που υπάρχουν με πολυπληθή τμήματα ανά τάξη και κτιριακές υποδομές, ο επικεφαλής του συνδυασμού "Πνοή Δημιουργίας Νοτίου Αιγαίου", Χαράλαμπος Κόκκινος, καλεί την πολιτεία να επανεξετάσει την απόφαση της -και αν χρειαστεί να αναβάλει- την επαναλειτουργία της δια ζώσης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στις σχολικές μονάδες σε περιοχές της χώρας μας με βαρύ επιδημιολογικό φορτίο covid-19...
Χαράλαμπος Κόκκινος

Τέτοια περιπτωση, όπως αναφέρει ο κ. Χ. Κόκκινος, αποτελεί και η Κάλυμνοs  όπου το Δημοτικό Συμβούλιο  ζήτησε να μην λειτουργήσουν τα σχολεία του νησιού λόγω των  πολλών κρουσμάτων covid/19 που καταγράφονται στον πληθυσμό.

Όλοι επιθυμούμε να λειτουργήσει η εκπαίδευση  και να επιστρέψει η κανονικότητα, όμως επισημαίνουμε και τα εξής, προσθέτει ο Χαράλαμπος Κόκκινος:

- Βρίσκεται "προ των πυλών " το 3ο κύμα της πανδημίας (όπως μας αναφέρουν τα ΜΜΕ).

- Εντός των  ημερών η θερμοκρασία θα μειωθεί αρκετά και οι καιρικές συνθήκες δεν θα ευνοούν ανα 20λεπτο τον αερισμό επι 5λεπτο των αιθουσών όπως υποδεικνύουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα...

- Υπάρχουν αρκετά πολυπληθή τμήματα (επομένως συνωστισμός...).

- Δεν υπάρχει σε  όλες τις σχολικές μονάδες ικανοποιητικός αριθμός καθαριστριών. 

- Δεν έχει εκτιμηθεί και καταμετρηθεί σε όλο το εύρος της η κατάσταση του covid/19  στον πληθυσμό μας αμέσως μετά τις πρόσφατες εορτές.

- Δεν έχει ξεκινήσει ο εμβολιασμός του πληθυσμού μας και κατ επέκταση των εμπλεκομένων με την εκπαιδευτική διαδικασία και των συγγενικών τους προσώπων.

"Όλοι θέλουμε το καλυτερο για τα παιδιά μας και πρέπει να μείνουμε ασφαλείς... Θα είναι τραγικό να επεκταθεί η πανδημία , να πάνε χαμένες οι θυσίες του λαού μας, τα νησιά μας να βρεθούν σε χειρότερο επιδημιολογικο κλοιό  και... να σταματήσει πάλι η λειτουργία των σχολικών μονάδων
σε λιγες ημέρες!", τονίζει καταλήγοντας ο  επικεφαλής του συνδυασμού "Πνοή Δημιουργίας Νοτίου Αιγαίου", Χαράλαμπος Κόκκινος.

Newsroom Cyclades Voice

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 111


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.