"Για άλλη μια φορά ευαισθητοποιήθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας κατόπιν παρέμβασης της Κατερίνας Μονογυιού για τους νεφροπαθείς της Πάρου"

Δημοσίευση: 06.01.2021, 17:10
Τελευταία Ενημέρωση: 06.01.2021, 17:19

Η ενημέρωσή μου προήλθε από τα ΜΜΕ και από την επιστολή του επάρχου Πάρου - Αντιπάρου, αρμόδιου για τα θέματα υγείας, Κώστα Μπιζά, αναφορικά με το πρόβλημα που προέκυψε καθώς δεν έχουν τρόπο οι περίπου δέκα νεφροπαθείς της Πάρου να μεταβαίνουν στη Νάξο για τις απαραίτητες τακτικές αιμοκαθάρσεις τους και αιτούνται να βρεθεί άμεσα μια λύση για αυτό το φλέγον θέμα της υγείας τους, αναφέρει η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Μονογυιού, τονίζοντας την εκ νέου ευαισθητοποίηση του υπουργού Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη, ο οποίος κατόπιν παρέμβασής της, όπως επισημαίνει η βουλευτής, έδωσε λύση για την απρόσκοπτη μετακίνηση των συνανθρώπων μας...
Γιάννης Πλακιωτάκης, Κατερίνα Μονογυιού σε παλαιότερη φωτογραφία

Χαρακτηριστικά η Κατερίνα Μονογυιού, αναφέρει:`

"Οι νεφροπαθείς που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση στις μονάδες τεχνητού νεφρού συνιστούν μια ιδιαίτερα ευαίσθητη ομάδα πολιτών, λόγω της απαιτούμενης συχνότητας αιμοκάθαρσης – συχνά 2 ή και 3 φορές ανά εβδομάδα.

Άμεσα επικοινώνησα με τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Γιάννη Πλακιωτάκη και αφού τον ενημέρωσα του έστειλα και επιστολή όπου του εξέφρασα την εξαιρετικά άμεση ανάγκη που έχει προκύψει από τις αλλαγές δρομολογίων της ακτοπλοΐας και την αδυναμία μετακίνησης κατοίκων από την Πάρο στη Νάξο και ότι πρέπει να βρεθεί λύση.

Ο Υπουργός κ. Πλακιωτάκης ενήργησε άμεσα και έδωσε λύση στο πρόβλημα μετακίνησης των συνανθρώπων μας.

Γιατί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας είναι δίπλα στους νησιώτες και ειδικά στις ευάλωτες ομάδες των συμπολιτών μας. Ευχαριστώ θερμά τον Υπουργό Γιάννη Πλακιωτάκη καθώς και το επιτελείο του. Επίσης, ευχαριστώ πολύ τον κ. Σκοπελίτη για την ένδειξη ανθρωπιάς του για άλλη μια φορά αλλά και ένα μεγάλο ευχαριστώ στην εταιρεία Hellenic Seaways για την τροποποίηση των δρομολογίων, που έγινε αποκλειστικά για τους νεφροπαθείς της Πάρου.

Ειδικότερα τα δρομολόγια:

Τρίτη και Πέμπτη με το πλοίο ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ Express από Πάρο για Νάξο, το πρωί περίπου στις 10:25 θα περάσει από το Πίσω Λιβάδι. Από το πρακτορείο Santorineos Travel οι νεφροπαθείς θα μπορούν να χορηγούνται το εισιτήριό τους με μηδενικό κόστος.

Τρίτη από Νάξο για Πάρο επιστροφή με το πλοίο Άρτεμης 21:00.

Πέμπτη από Νάξο για Πάρο επιστροφή με το πλοίο ΧΙΟΣ 22:00."

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 98


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.