Οι τρεις ημερομηνίες για το άνοιγμα των σχολείων

Δημοσίευση: 29.12.2020, 22:08

Το άνοιγμα των σχολείων εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού απασχολεί λοιμωξιολόγους και κυβέρνηση. Με μια συνεδρίαση την Τρίτη που διήρκεσε παραπάνω από πεντέμιση ώρες και με αρκετή ένταση λόγω των διαφορετικών απόψεων, ελήφθη η απόφαση να γίνει εκ νέου συνεδρίαση στις 4 Ιανουαρίου και τότε να αποφασιστεί η ημερομηνία για το άνοιγμα των σχολείων. Στη σύσκεψη η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, και τα μέλη της Επιτροπής, ανέλυσαν όλα τα δεδομένα και συζήτησαν επί μακρόν τα πιθανά σενάρια και τις ημερομηνίες για το άνοιγμα των σχολείων...
(Φωτογραφία: Cyclades Voice)

Πάντως, προκρίνεται η άποψη το άνοιγμα των σχολείων (νηπιαγωγεία και δημοτικά) να γίνει στις 8 Ιανουαρίου ή ακόμη και στις 11 Ιανουαρίου. Αυτό θέλει και η κυβέρνηση, όπως έχει δηλώσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, λέγοντας ότι προτεραιότητά μας είναι το άνοιγμα των σχολείων. Σύμφωνα, πάντως, με τις τελευταίες πληροφορίες, υπήρξε ένας μικρός αριθμός επιστημόνων, οι οποίοι επέμειναν ότι είναι πολύ νωρίς να ανοίξουν τα σχολεία και ότι η εξέλιξη αυτή ελλοχεύει τον κίνδυνο ραγδαίας αύξησης της διασποράς των κρουσμάτων κορονοϊού έπειτα από λίγο χρονικό διάστημα. Τα μέλη αυτής της άποψης έκριναν ότι οι όποιες αποφάσεις θα πρέπει να ληφθούν μετά το πρώτο δεκαήμερο - δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου.

Οι τρεις ημερομηνίες για το άνοιγμα των σχολείων

Παρά τις διαφωνίες των ειδικών, υπάρχουν αρκετοί που υποστηρίζουν ότι τα σχολεία - έστω σε πρώτη φάση τα Δημοτικά - πρέπει να ανοίξουν στις 8 Ιανουαρίου. Σε περίπτωση, πάντως, που η κυβέρνηση δεν πει «ναι» σε αυτή την ημερομηνία, υπάρχουν προτάσεις για άνοιγμα των σχολείων και επιστροφή στα θρανία στις 11 Ιανουαρίου ή στις 18 Ιανουαρίου. 

Αρκετοί επιστήμονες θέλουν να ανοίξουν πρώτα τα Δημοτικά, καθώς, όπως είπε και ο  καθηγητής, Νίκος Σύψας, «τα Δημοτικά είναι πολύ πιο ασφαλή. Το πότε θα ανοίξουν θα το κουβεντιάσει η Επιτροπή. Δεν μπορούμε να κάνουμε ισχυρές προβλέψεις», τόνισε σημειώνοντας πως με τα σημερινά δεδομένα, μπορούν να ανοίξουν τα σχολεία».

Σε κάθε περίπτωση, η απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων πρέπει να παρθεί άμεσα, καθώς έχει περάσει αρκετός καιρός που έχουν μείνει κλειστά και θα χρειαστεί να ακουλουθήσουν οι διαδικασίες για την επιστροφή των εκπαιδευτικών αλλά και των μαθητών. Πάντως, σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και οι γονείς πιέζουν να ανοίξουν επιτέλους τα σχολεία αλλά όλοι μαζί ζητούν αυτό να γίνει με ασφάλεια και η κυβέρνηση να πάρει πρόσθετα μέτρα.

πηγή: ethnos.gr

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 51


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.