Κυκλοφορούν τα νέα "ΝΑΞΙΑΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ"

Δημοσίευση: 19.12.2020, 17:25
Τελευταία Ενημέρωση: 19.12.2020, 17:38

Κυκλοφορεί το νέο τεύχος 35-36 του τριμηνιαίου ναξιακού περιοδικού "ΝΑΞΙΑΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ", με ουσιώδη και ποικίλη επιστημονική και λογοτεχνική ύλη. Το περιοδικό συνταιριάζει με ιδιαίτερη επιτυχία τον επιστημονικό και λογοτεχνικό λόγο. Εκδόθηκε για πρώτη φορά πριν από 10 χρόνια προκειμένου να καλύψει ένα ευδιάκριτο κενό στην τοπική επιστημονική έρευνα και τον σχετικό περιοδικό Τύπο, ανανεώνοντας την ερευνητική δραστηριότητα που αναφέρεται στη Νάξο και αναδεικνύοντας τον λογοτεχνικό πλούτο της. Δίνει βήμα έκφρασης στους νέους και παλαιούς ερευνητές που πραγματεύονται με πρωτότυπες συμβολές νέα γνωστικά θέματα και βλέπουν με καινούργιες ματιές παλαιές έρευνες. Δίνει βήμα έκφρασης στους άξιους λογοτέχνες μας, αναδεικνύει το πολιτισμικό απόθεμα και τις σχετικές προοπτικές του τόπου μας, την αξιοποίηση των ιδιαίτερων δυνατοτήτων συνύπαρξής του με τις πολιτισμικές και κοινωνικές συνθήκες του καιρού μας...

Το τριμηνιαίο ναξιακό περιοδικό "ΝΑΞΙΑΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ", επιδιώκει να αξιοποιήσει δημιουργικά το δραστήριο, αλλά και το σχολάζον ναξιακό ανθρώπινο δυναμικό, τους πνευματικούς δημιουργούς της ευρύτερης επιστημονικής, ερευνητικής και λογοτεχνικής κοινότητας που ασχολούνται με το νησί μας. 

Το νέο τεύχος περιέχει επιστημονικές συμβολές των Τασίας Δεουδέ, Θανάση Κωτσάκη, Βασίλη Φραγκουλόπουλου, Κατερίνας Παπαθωμά, Γεωργίου Μαστορόπουλου, Στέφανου Ήμελλου και Ι. Κ. Τουμπακάρη, την αποκάλυψη μιας επιστολής από τη Μικρά Ασία του γιατρού Γεωργίου Βερώνη, από τον Γιάννη Στυλ. Βερώνη, βιβλιοπαρουσιάσεις από τους Ι. Κ. Τουμπακάρη, Αντώνη Τζιώτη, Matteo Campagnolo, Μαρία Ποθητού-Campagnolo και Τασία Δεουδέ. Επίσης, καθιερώνεται η στήλη Ναξ-Αρχείον που θα φιλοξενεί σχολιασμένα ή ασχολίαστα, ανέκδοτα ή θησαυρισμένα σπάνια, σημαντικά και λησμονημένα θέματα.

Στο λογοτεχνικό μέρος του περιοδικού γράφουν σε πεζό ή ποιητικό λόγο, οι: Νίκος Λεβογιάννης, Μαρία Σαχά-Γιαννοπούλου, Μιχάλης Δ. Δέτσης (του Δασκάλου), Δημήτρης Νανούρης, Κυριακή Γιακουμή, Νικόλας Κατεινάς, Μαρία Καμπούρη, Αλέκος Φλωράκης και Λάζαρος Θεόφιλος.

Δεν πρέπει να παραλειφθεί το κύριο άρθρο του Νίκου Δ. Δέτση για την πανδημία που ταλανίζει την ανθρωπότητα σήμερα και ο σχολιασμός από την Τασία Δεουδέ της φωτογραφίας του εξωφύλλου, όπως έχει καθιερώσει εκ γενετής το περιοδικό. Επίσης, η ιδιαίτερη σχολιαστική εστίαση σε μια φωτογραφία από την Μαλαματένια Σελήσιου και τον Ευάγγελο Μανωλά.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν το νέο τεύχος, επικοινωνώντας με τα μέλη της Συντακτικής Επιτροπής και τον Εκδότη Ιωάννη Σ. Βερώνη (κινητό τηλέφωνο: 6944290450) ή στέλνοντας μήνυμα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο info@veronis.net, όπου μπορούν να δηλώσουν και την εγγραφή τους ως συνδρομητές. Η ετήσια συνδρομή είναι 20 ευρώ.

Για την εξόφληση της συνδρομής (20 ευρώ ετησίως) και την ενίσχυση του περιοδικού: αριθμός λογαριασμού Alpha Bank (στο όνομα Λάζαρος Θεόφιλος)

IBAN GR7501404340434002101063152.
Mην παραλείπετε να αναγράφετε το ονοματεπώνυμο του συνδρομητή.

Newsroom Cyclades Voice

ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 117


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.