Συνάντηση του περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου με την υφυπουργό Εργασίας Δόμνα Μηχαηλίδου, στη Ρόδο

Δημοσίευση: 18.12.2020, 14:37
Τελευταία Ενημέρωση: 18.12.2020, 14:49

Την  υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, δέχτηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο γραφείο του ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.  Η κα Μιχαηλίδου  η οποία βρίσκεται στη Ρόδο,  επισκέφθηκε νωρίτερα κοινωνικές δομές του νησιού και ενημερώθηκε για την λειτουργία τους. Στη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία συμμετείχαν οι βουλευτές Βασίλης Υψηλάντης και Γιάννης Παππάς, ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, Χρήστος Ευστρατίου και η αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Κοινωνικής Μέριμνας και Κοινωνικών Παντοπωλείων, Χαρούλα Γιασιράνη, συζητήθηκαν θέματα που  άπτονται των αρμοδιοτήτων της  κας Μιχαηλίδου.

Ο περιφερειάρχης ενημέρωσε την υφυπουργό για το πρόγραμμα της Περιφέρειας , με σκοπό την ενίσχυση των κοινωνικών δομών σε όλα τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, διοχετεύοντας σε υποδομές και δράσεις ένα μεγάλο μέρος των ευρωπαϊκών πόρων μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020, διασφαλίζοντας έτσι τη βιωσιμότητα και τη λειτουργικότητα των δομών αυτών σε βάθος χρόνου. 

Όπως τόνισε ο Γιώργος Χατζημάρκος, πάγια προτεραιότητα της Περιφερειακής Αρχής είναι η στήριξη και ενίσχυση της κοινωνίας των νησιών και ιδιαίτερα των ευάλωτων και ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, με τις ανάγκες να έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια, ως συνέπεια της πολυετούς οικονομικής κρίσης που προηγήθηκε, αλλά και των κοινωνικών συνθηκών που έχει διαμορφώσει η πανδημία covid 19.

Δεδομένης της ιδιαιτερότητας του πολυνησιωτικού χαρακτήρα του Νοτίου Αιγαίου και των αυξημένων αναγκών που συνεπάγεται, ο Περιφερειάρχης έθεσε το ζήτημα της υποστελέχωσης και ζήτησε από την Υφυπουργό την ενίσχυση  των υπηρεσιών της Περιφέρειας με επαρκές προσωπικό, ούτως ώστε να είναι σε θέση να καλύψει τις ανάγκες των 50 κατοικημένων νησιών, Κυκλάδων και Δωδεκανήσου.

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρες



Παρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 89


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.