Με επιτυχία διεξήχθη η 2η διαβούλευση για το ΣΒΑΚ Δήμου Μυκόνου

Δημοσίευση: 17.12.2020, 19:08
Τελευταία Ενημέρωση: 17.12.2020, 19:15

Ο Δήμος Μυκόνου διεξήγαγε με επιτυχία σε συνεργασία με την ανάδοχο εταιρεία «DIADIKASIA BUSINESS CONSULTING» τη 2η Διαβούλευση μέσω τηλεδιάσκεψης στο πλαίσιο υλοποίησης του Σχεδίου Βιώσιμη Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) του νησιού με τη συμμετοχή φορέων και πολιτών. Βασικό αντικείμενο της δεύτερης διαβούλευσης ήταν η παρουσίαση των αποτελεσμάτων της ανάλυσης της υφιστάμενης κατάστασης, όπως πραγματοποιήθηκε με αυτοψία και μετρήσεις πεδίου, μελέτη κειμένων πολιτικής και υφιστάμενων μελετών του Δήμου και τα αποτελέσματα των ερωτηματολογίων...

Παράλληλα, παρουσιάστηκαν το όραμα, οι στρατηγικοί στόχοι  και τα προτεινόμενα προς υλοποίηση μέτρα μέσω ήπιου ή ριζοσπαστικού σεναρίου ανάπτυξης με στόχο την βιωσιμότητα, την οδική ασφάλεια και την προώθηση του περπατήματος και του ποδηλάτου.

Αρχικά, ο Δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κουκάς, καλωσόρισε τους συμμετέχοντες παρουσιάζοντας το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η υλοποίηση του ΣΒΑΚ και επισημαίνοντας τους στόχους που έχουν τεθεί προς επίτευξη αναφορικά με τις κυκλοφοριακές συνθήκες στο οδικό δίκτυο της Μυκόνου και την οδική ασφάλεια. 

Στη συνέχεια το λόγο πήραν ο κ. Θάνος Βλαστός Καθηγητής ΕΜΠ – Μονάδα Βιώσιμης Κινητικότητας ΕΜΠ  και από την ανάδοχο εταιρεία ο κ. Γεώργιος Κουμπαράκης, Manager στη Diadikasia Business Consulting, Υπ. Διδάκτορας ΕΜΠ, Μέλος/Συνεργάτης Μονάδας Βιώσιμης Κινητικότητας ΕΜΠ και ο κ. Χρήστος Καρολεμέας, Αγρ. Τοπογράφος Μηχανικός ΕΜΠ, MSc Γεωπληροφορικής, Ανάδοχος ΣΒΑΚ.

Μετά το τέλος των παρουσιάσεων, οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να επικυρώσουν το όραμα, να οριστικοποιήσουν τους στρατηγικούς στόχους/προτεραιότητες και να συζητήσουν τα εναλλακτικά σενάρια για την κινητικότητα προτείνοντας αλλαγές ή προσθήκες.

Ο Δήμος Μυκόνου ευχαριστεί θερμά τόσο τους φορείς όσο και τους πολίτες για τη θετική ανταπόκριση και τη συμμετοχή τους όπου εξέφρασαν τις απόψεις και τους προβληματισμούς τους.

Όλες οι αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τη 2η Διαβούλευση καθώς και την φάση υλοποίησης του ΣΒΑΚ του Δήμου Μυκόνου είναι αναρτημένες στην επίσημη ιστοσελίδα για αυτό το σκοπό https://mykonosmobility.wixsite.com/sump/?fbclid=IwAR1VsOk_iOY7JdvDP3mYIQQAX-S-tY25KWz88p55CCQxV--tCvrzJeZR690,  ενώ αξίζει να σημειωθεί πως εκεί δίνεται και η δυνατότητα στους πολίτες να εκφράσουν τις απόψεις και τους προβληματισμούς τους.

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 115


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.