Δήλωση βουλευτή Κυκλάδων, Νίκου Συρμαλένιου, μετά την απάντηση του Υπουργείου Υγείας στην Αναφορά για το Π.Π.Ι. Σίφνου

Δημοσίευση: 17.12.2020, 15:11
Τελευταία Ενημέρωση: 17.12.2020, 15:25

Από την καθυστερημένη κατά πλέον των 2 μηνών απάντηση του Υπουργείου Υγείας στην ΑΝΑΦΟΡΑ της επιστολής της Δημάρχου, κας Μαρίας Ναδάλη, την οποία καταθέσαμε σχετικά με τις ελλείψεις στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σίφνου, επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά η γνωστή κατάσταση που λίγο πολύ υπάρχει σε όλα τα μικρομεσαία νησιά της χώρας, επισημαίνει ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Συρμαλένιος, με αφορμή την απάντηση του Υπουργείου Υγείας στην Αναφορά για το Π.Π.Ι. Σίφνου...

"Διαπιστώνεται", σημειώνει στη συνέχεια στη δήλωσή του ο Νίκος Συρμαλένιος, ότι "αφενός μεν η άρνηση ειδικευμένων γιατρών να δηλώσουν ενδιαφέρον ακόμα και σε προκηρύξεις μόνιμων προσλήψεων και αφετέρου η συνεχιζόμενη ίδια πολιτική από την πλευρά του υπουργείου και της κυβέρνησης. Μια πολιτική η οποία ανεξάρτητα από το αν βρισκόμαστε στην κορύφωση της πανδημίας, εξακολουθεί να αντιμετωπίζει το ΕΣΥ αλλά και ιδιαίτερα τα νησιά, ως να μην έχει αλλάξει τίποτα."

"Έτσι τα κίνητρα για στελέχωση των Κ.Υ. και των Π.Π.Ι. των νησιών παραμένουν ελλιπή (για να είμαστε ειλικρινείς, παραμένουν στο επίπεδο της μικρής αναβάθμισης που έγινε επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που όμως επιτεύχθηκε σε εποχές μνημονίων), ενώ ακόμα και η αξιοποίηση του θεσμού των επικουρικών, δεν προχωράει ικανοποιητικά. Και βεβαίως η λύση που επιλέγει η 2η ΥΠΕ, προφανώς με τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου για περιστασιακή κάλυψη των αναγκών  με 15νθήμερες μετακινήσεις γιατρών αποτελεί ένα καλό άλλοθι για να μην λύνονται τα προβλήματα."

Δείτε ΕΔΩ την απάντηση του Υπουργείου Υγείας

"Στο Π.Π.Ι. Σίφνου αυτή τη στιγμή υπηρετεί ένας ειδικευμένος παθολόγος ως επιστημονικός διευθυντής, που καλύπτει μάλιστα οργανική θέση αγροτικού γιατρού και μία επικουρική παιδίατρος με μονοετή σύμβαση, που ευτυχώς με δική της επιθυμία δήλωσε ότι θέλει να έλθει στο νησί. Πέραν αυτών αγροτικός γιατρός δεν υπάρχει, ενώ ευτυχώς ανανεώθηκε για ένα έτος και η σύμβαση του επικουρικού λοιπού προσωπικού, του βοηθού ακτινολόγου και της νοσηλεύτριας. Επίσης έχει προκηρυχθεί μια θέση στην καθαριότητα, καθώς έληξε προ μηνών η σύμβαση της καθαρίστριας.

Παρόλα αυτά, ακόμα και σε συνθήκες εντοπισμού περιστατικών covid – 19 στο νησί, το προσωπικό συνολικά του Π.Π.Ι. έδωσε τον καλλίτερό του εαυτό για να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες.

Χρέος δικό μας παραμένει, η συνέχιση του αγώνα για ένα ισχυρό ΕΣΥ συνολικά στη χώρα αλλά και στα νησιά, έτσι ώστε η υγειονομική ασφάλεια να αποτελέσει εφαλτήριο για την ανάταξη του τουρισμού και της οικονομίας", υπογραμμίζει καταλήγοντας ο Νίκος Συρμαλένιος.

Newsroom Cyclades Voice

ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 174


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.