«Ο Δήμος Θήρας πρωτοπορεί και στον τομέα της ηλεκτροκίνησης»

Δημοσίευση: 14.12.2020, 17:22
Τελευταία Ενημέρωση: 14.12.2020, 17:25

Ο Δήμος Θήρας, υλοποιώντας με συνέπεια το Στρατηγικό Σχέδιο Βιώσιμης Ανάπτυξης στη Σαντορίνη, προχωρά σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης στο σύνολο του Δήμου, όπως ενημερώνει ο Δήμαρχος Θήρας, Αντώνης Σιγάλας. Η δημιουργία της κατάλληλης υποδομής για την ηλεκτροκίνηση αποτελεί σημαντική προτεραιότητα για την ενεργειακή μετάβαση και την επίτευξη των εθνικών στόχων για άμβλυνση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο Αντώνης Σιγάλας. Διευκρινίζει δε, ότι υποβλήθηκε σχετική πρόταση στο Πράσινο Ταμείο και πρόταση χρηματοδότησης στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»...
Δημαρχείο Θήρας

Οι ευρωπαϊκές στρατηγικές προτεραιότητες για την ανάγκη μείωσης των εκπομπών ατμοσφαιρικών ρύπων από τις μεταφορές, με στόχο την προστασία της υγείας του πληθυσμού και του περιβάλλοντος, έχουν ήδη ενσωματωθεί και στην εθνική μας νομοθεσία με πρόσφατα νομοθετήματα.

Έτσι, άνοιξε και στην Ελλάδα ο δρόμος για την προώθηση και την εφαρμογή της ηλεκτροκίνησης.

Αντιλαμβανόμενοι τα οφέλη της ηλεκτροκίνησης για τον Δήμο μας προχωρήσαμε, αναφέρει ο Δήμαρχος Θήρας, στις παρακάτω ενέργειες:

    1. Υποβάλαμε πρόταση στο Πράσινο Ταμείο για  την εξασφάλιση χρηματοδότησης του Δήμου μας για την εκπόνηση Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.) προκειμένου να σχεδιασθεί η χωροθέτηση ηλεκτρικών φορτιστών με σημαντικά περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη για τους κατοίκους και επισκέπτες του νησιού μας.

    2. Υποβάλαμε πρόταση χρηματοδότησης στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» για το έργο «Υποδομές ηλεκτροκίνησης- Ηλεκτρικά οχήματα- Σταθμοί φόρτισης του Δήμου Θήρας».

"Με την έγκριση της πρότασης ο Δήμος μας θα προμηθευτεί 10 νέα ηλεκτρικά οχήματα για διάφορες χρήσεις καθώς και τους ηλεκτρικούς φορτιστές τους.

Τα ηλεκτροκινούμενα οχήματα έρχονται να καλύψουν ουσιαστικές μεταφορικές ανάγκες και παράλληλα να προσπορίσουν σημαντικά οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη στον Δήμο."

"Συνεχίζουμε με απόλυτη συνέπεια και προσήλωση στο Στρατηγικό μας Σχέδιο. Προβλέπουμε και Οικοδομούμε τη Σαντορίνη της βιώσιμης ανάπτυξης και της ευημερίας", υπογραμμίζει ο Δήμαρχος, Αντώνης Σιγάλας.

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 113


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.