Τα επείγοντα αιτήματα της Ένωσης Ναυτικών Πρακτόρων Ελληνικών Νήσων

Δημοσίευση: 01.12.2020, 19:35

Το νεοσύστατο σωματείο (δυνάμει της 161/2020 διαταγής Ειρηνοδικείου Ρόδου) Ένωση Ναυτικών Πρακτόρων Ελληνικών Νήσων (Ε.Ν.Π.Ε.Ν.), με έδρα τη Μεγίστη, γνωστοποιεί δια του επίτιμου προέδρου του, Αθανάσιου Πέτρου. το σκοπό και τα επείγοντα αιτήματα του σωματείου που απευθύνονται προς τον Πρωθυπουργό, τα Υπουργεία και τις Περιφέρειες....

Σκοπός του σωματείου έχει πρωτίστως την ευημερία της Νησιωτικής Ελλάδας την σύσφιξη των σχέσεων και αγαστής συνεργασίας με το σύνολο των συναδέλφων στη χώρα και ευελπιστούμε στην άρτια συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς του κράτους για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του κλάδου μας, σημειώνει ο Επίτιμος πρόεδρος της Ε.Ν.Π.Ε.Ν, Αθανάσιος Πέτρου.

Παράλληλα, παραθέτει τα πρώτα επείγοντα αιτήματα του Σωματείου που απευθύνονται προς τον Πρωθυπουργό, τα Υπουργεία και τις Περιφέρειες, αφού εκτός από τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν, προστίθενται και τα σοβαρά υγειονομικά-οικονομικά προβλήματα που μαστίζουν τη χώρα μας αλλά και όλο τον πλανήτη λόγω της πανδημίας του «Covid-19», που είναι τα εξής:

¸ Επιδότηση 50% του κόστους μισθωμάτων 1/11/2020-31/05/2021, με την προοπτική να επεκταθεί μέχρι 31/12/2021 σε περίπτωση που δεν καλυφθεί το 80% του τζίρου του 2019.

¸ Επιδότηση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους για την χρήση 2021 σε περίπτωση που τα έσοδα του 2020 υπολείπονται πάνω από 40% σε σύγκριση με τα έσοδα του 2019. (Αυτό μπορεί να πάει με κλίμακα, όσο μεγαλύτερη η διαφορά στα έσοδα τόσο μεγαλύτερη η επιδότηση του μισθολογικού και μη κόστους)

¸ Αντίστοιχα και για τις υποχρεώσεις πως τα πιστωτικά ιδρύματα. Επιδότηση ανάλογα με την μείωση του τζίρου.

¸ Αύξηση των ποσοστών απόσβεσης παγίων τουλάχιστον για την χρήση του 2020 ανεξαρτήτως αξίας του παγίου.

¸ Πάγωμα του συνόλου των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων μέχρι την 31/08/2020 και με προοπτική να μπορέσουν να ρυθμιστούν σε ρύθμιση τουλάχιστον 48 δόσεων.

¸ Να μην χαθούν ευνοϊκές ρυθμίσεις (120 δόσεων) σε περίπτωση που δεν τακτοποιούνται εμπρόθεσμα. Μπορεί να δοθεί δυνατότητα να ρυθμιστούν οι δόσεις που είναι εκπρόθεσμες σε νέα ρύθμιση χωρίς να χάνεται η ευνοϊκή ρύθμιση

¸ Να μην εφαρμοστούν οι Αντικειμενικές δαπάνες διαβίωσης για το φορολογικό έτος 2020 (Τεκμήρια διαβίωσης)

¸ Να μην εφαρμοστεί για το έτος 2020 το υποχρεωτικό ποσοστό δαπανών με τραπεζικό μέσο για τα εισοδήματα από επιχειρηματική δραστηριότητα, να παραμείνει μόνο για τα εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες και συντάξεις.

¸ Σε περίπτωση αναστολής των επιχειρήσεων με κρατική εντολή να υπάρχει αντίστοιχα επιδότηση για τα Νομικά Πρόσωπα (όπου αναφέρουμε επιδότηση εννοούμε να καλύπτουν το κόστος και όχι να μας καταθέτουν χρήματα).

¸ Η άρση του «καμποτάζ» άμεσα, είναι μία κίνηση που θα συμβάλει καθοριστικά στο ΑΕΠ της χώρας, τα μέγιστα στις τοπικές κοινωνίες των νησιών που εξαρτώνται από αυτό το τουριστικό προϊόν και αυτό το αίτημα της ΕΝΠΕΝ επικουρείται και από την πλειοψηφία των Δήμων των νησιών με επιστολές των Δημάρχων - πάρεδρων και αντιπροσώπων προς τον πρωθυπουργό, υπουργεία, τύπος κατά επανάληψη την καλοκαιρινή περίοδο (πχ απόφαση ΚΕΔ Ιουνίου 6-2/25-6-20, επιστολή Δήμου Σύμης για Καμποτάζ 7-7-20 στο Υπουργείο κτλ.)

¸ Κατόπιν δεκαετιών στον κλάδο του «yachting», σας επισημαίνουμε ότι οι υπηρεσίες σας, έχουν σοβαρά επικοινωνιακά και διοικητικά προβλήματα με αποτέλεσμα να έχουν άμεσα αρνητικό αντίκτυπο προς τους ιδιοκτήτες σκαφών, τις ναυτιλιακές εταιρίες, τους κυβερνήτες και τους ναυτικούς πράκτορες. Δυστυχώς, όλο αυτό, θίγει την αξιοπιστία μας ως κράτος Ευρωπαϊκής Ένωσης και προκαλεί σοβαρότατη δυσφήμιση για τη Χώρα μας. Για να επιλυθεί αυτό, θα πρέπει άμεσα να νομοθετήσετε με τρόπο που θα γίνεται κατανοητός από το σύνολο, ώστε να
καταστήσετε ένα εκσυγχρονισμένο σύστημα των Υπηρεσιών, απαλλαγμένων από τα «βαρίδια» της γραφειοκρατίας που μας κρατάνε στάσιμους από την εξέλιξη μας ως κράτος, καθώς διανύουμε μία ψηφιακή εποχή (Π.χ. υπάρχουν νόμοι ψηφισμένοι από δεκαετίες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και που δυστυχώς δεν εφαρμόζονται στη Χώρα μας, σαν να μην είμαστε Ευρωπαϊκό Μέλος).

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 141


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.