Εξώδικο έστειλε στον υπουργό Υγείας ο Δήμαρχος Σύμης για την υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας - Τι επισημαίνει η Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου

Δημοσίευση: 25.11.2020, 19:04
Τελευταία Ενημέρωση: 25.11.2020, 19:37

Στο απροχώρητο έχει φθάσει η κατάσταση με την υποστελέχωση των δομών υγείας σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες, επισημαίνει η "Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου, προσθέτοντας, ότι ψηλά στη λίστα με τα νησιά που παρουσιάζουν τις μεγαλύτερες ελλείψεις είναι η Σύμη. Απόδειξη, αποτελεί το εξώδικο που έστειλε ο Δήμαρχος του νησιού, στον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, το οποίο έχει κοινοποιηθεί, στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου και το διοικητή του νοσοκομείου Ρόδου και Καρπάθου, Γρηγόρη Ρουμάνη...
Ο επικεφαλής της "Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου, Μανώλης Γλυνός, ζητεί, το αίτημα του Δήμου Σύμης να τύχει στήριξης και από την Περιφερειακή αρχή

Εξαιτίας αυτής της κατάστασης, οι κάτοικοι του νησιού, σημειώνει η μείζων αντιπολίτευση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου,υποχρεώνονται  όταν έχουν ανάγκη ιατρικών εξετάσεων ή πάσχουν από κάποιο  νόσημα να μεταβαίνουν στο νοσοκομείο της Ρόδου για εξετάσεις.

Αυτό όμως, αναφέρει η "Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου", τους θέτει αυτομάτως στον κίνδυνο να νοσήσουν από κορονοϊό και να διασπείρουν και τη νόσο στους υπολοίπους. 

"Το  Κέντρο Υγείας του νησιού,  όπως επισημαίνει και στο εξώδικο που έστειλε στον υπουργό Υγείας ο δήμαρχος Λευτέρης Παπακαλοδούκας, χρειάζεται ένα μικροβιολόγο, ένα γιατρό με ειδικότητα Γενικής Ιατρικής, ένα βοηθό ακτινολόγο , ένα οδηγό ασθενοφόρου και μια καθαρίστρια.  Και αυτά για να καλυφθούν στοιχειωδώς οι ανάγκες του νησιού.

Η κυβέρνηση που τόσες φορές έχει διατρανώσει πόσο πολύ στηρίζει τα  νησιά και τους κατοίκους τους ας το αποδείξει άμεσα και γρήγορα. Εμπράκτως. Με προσλήψεις του ιατρικού και λοιπού προσωπικού που ζητά ο Δήμος Σύμης.

Και  μην ακούσουμε αυτή τη φορά,  τις συνήθεις δικαιολογίες περί άγονων προσλήψεων  και έλλειψης ενδιαφέροντος από τους γιατρούς. 

Και  ας τύχει το αίτημα του Δήμου Σύμης στήριξης και από την Περιφερειακή αρχή .  

Και ας μην ανήκει στους αρεστούς, γιατί τολμά να εκφράζεται όπως πρέπει  και  να διεκδικεί για τον τόπο του.

Γιατί πάνω από όλα και από όλους, σημασία έχουν οι ανθρώπινες ζωές που στην εσχατιά του Αιγαίου φυλάττουν Θερμοπύλες", υπογραμμίζει καταλήγοντας η "Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου".

Newsroom Cyclades Voice

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 87


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.