«Πράσινα νησιά» και διαχείριση αποβλήτων στην ατζέντα τηλεδιάσκεψης του Περιφερειάρχη με τον Carsten Rasmussen

Δημοσίευση: 11.11.2020, 20:40
Τελευταία Ενημέρωση: 11.11.2020, 20:47

Συνεργασία μέσω τηλεδιάσκεψης με τον Carsten Rasmussen, επικεφαλής της DG REGIO (Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής), είχε την Τετάρτη ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος. Ο κ. Rasmussenως ως υπεύθυνος όλων των ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών προγραμμάτων Ελλάδας και Κύπρου έδειξε ενδιαφέρον για δύο θέματα: τα Green Islands όσον αφορά την Ενέργεια και την λειτουργία του ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου.

Ειδικότερα, στα ζητήματα της Ενέργειας, ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τον κ. Rasmussen,  ότι   κρίσιμη παράμετρος είναι η συμμετοχή των ιδίων των πολιτών στο εγχείρημα των ενεργειακά αυτόνομων νησιών, αφού σήμερα έχει αναπτυχθεί ένα έντονα αρνητικό αίσθημα των τοπικών κοινωνιών απέναντι στα πάρκα βιομηχανικών ανεμογεννητριών. Τόνισε πως όλος ο σχεδιασμός θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπ’ όψιν του την άποψη των τοπικών κοινωνιών.

Για το ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου, ο κ. Rasmussen   έδειξε  ιδιαίτερο  ενδιαφέρον και δήλωσε   την υποστήριξή του προς την λειτουργία του για την αποτελεσματική αντιμετώπιση χρόνιων ζητημάτων των νησιών. Ζήτησε να μάθει την πρόοδο στην ίδρυση και λειτουργία της εταιρείας, με τον Γιώργο Χατζημάρκο να τον ενημερώνει ότι ο ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου ιδρύθηκε και ξεκίνησε την λειτουργία του σε χρόνο ρεκόρ, έχοντας ήδη προγραμματίσει τη δημοπράτηση 5 σημαντικών έργων διαχείρισης αποβλήτων σε νησιά του Νοτίου Αιγαίου στις επόμενες 30 ημέρες.

Συμφωνήθηκε να υπάρχει συνεχής επικοινωνία προκειμένου, εκτός από την παρακολούθηση αυτών των δύο ζητημάτων, να εξετασθούν και όλες οι πιθανές πηγές επιπλέον χρηματοδότησης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, αφού όπως είπε ο Περιφερειάρχης στον επικεφαλής της DG REGIO, οι σημερινοί πόροι της Περιφέρειας, δεν επαρκούν για να σηκώσουν το βάρος της κάλυψης όλων των αναγκών των νησιών.

Newsroom Cyclades Voice 

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 76


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.