Επίσκεψη του βουλευτή Κυκλάδων Νίκου Συρμαλένιου στην Ίο

Δημοσίευση: 08.11.2020, 19:13
Τελευταία Ενημέρωση: 08.11.2020, 19:21

Στον απόηχο της εκδίκασης μιας εξαιρετικά σοβαρής προσφυγής -μετά από αναβολή- στο ΣτΕ κατοίκων και φορέων ενάντια στις καταστροφικές για την Ίο ενέργειες συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων, ο βουλευτής Νίκος Συρμαλένιος συνοδευόμενος από την πρώην περιφερειακή σύμβουλο Άννα Μαυρουδή, επισκέφθηκε την Ίο, την Πέμπτη και Παρασκευή 05-06/11/2020 όπου είχε σειρά συναντήσεων και επισκέψεων...
Στο Δημαρχείο Ίου

Το βράδυ της Πέμπτης συνομίλησε με φίλους του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας, το γενικευμένο lock down και τη διαχείριση της κυβέρνησης της ΝΔ.  Επέκρινε την κατώτερη των περιστάσεων διαχείριση της υγειονομικής κρίσης και της συνεπακόλουθης οικονομικής κρίσης από τα αρμόδια υπουργεία και ανέλυσε τις προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας, των εργαζομένων και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

Κατήγγειλε επίσης φαινόμενα καταστρατήγησής της περιβαλλοντικής και πολεοδομικής νομοθεσίας καθώς και της ασυλίας που φαίνεται να απολαμβάνουν ενέργειες με μανδύα «φιλοεπενδυτικό». Η πρόσφατη ένταξη από την κυβέρνηση της ΝΔ στις Στρατηγικές Επενδύσεις σειρά έργων τουριστικών υποδομών στο νησί, αποτελεί σκανδαλώδη αποσιώπηση των παραβάσεων που έχουν ήδη διαπραχθεί και επιβεβαιωθεί επίσημα, τα οποία ουσιαστικά καταλύουν κάθε έννοια έννομης τάξης.

Στο Δημαρχείο Ίου την επόμενη μέρα πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο, Γκίκα Γκίκα, τον Αντιδήμαρχο Αλέξανδρο Δελλή και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Πλούτωνα Κοριτσιάδη. Έγινε διεξοδική ενημέρωση για τη βελτίωση της ακτοπλοϊκής διασύνδεσης του νησιού καθώς και για την πιθανή κατασκευή αεροδρομίου, τη διαχείριση των απορριμμάτων, το βρεφονηπιακό σταθμό, την εγκατάσταση ψηφιακών υδρομετρητών την οποία έχει δρομολογήσει ο Δήμος και για πλείστα άλλα θέματα, όπως έργα που είχαν χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα “Φιλόδημος ΙΙ” και δεν είχαν ξεκινήσει από την προηγούμενη δημοτική αρχή.

Επίσης συζητήθηκαν έργα που οφείλουν να δρομολογηθούν, όπως η έλλειψη χωροταξικού σχεδιασμού, η ανάγκη για νέο κτίριο δημοτικού σχολείου, η κατασκευή εμπορικού λιμένα, η ενίσχυση των εκπαιδευτικών ευκαιριών για τους κατοίκους με τη δημιουργία Τμήματος Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας καθώς και η ενίσχυση του Επαγγελματικού Λυκείου. Για όλα αυτά τα σημαντικά ζητήματα ο Νίκος Συρμαλένιος δήλωσε τη στήριξη του προς το Δημοτικό Συμβούλιο και δεσμεύτηκε να συμβάλλει με κάθε μέσο για την υλοποίηση τους.

Την Παρασκευή σε συνάντηση που είχε στο Κέντρο Υγείας του νησιού, ενημερώθηκε εκτενώς από τον επιστημονικό διευθυντή του Κέντρου Υγείας, ιατρό Δημήτρη Αλβανό, σχετικά με την κατάσταση του Κ.Υ. στο οποίο στηρίζονται επίσης και τα Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία της Σικίνου, Φολεγάνδρου και Ανάφης. Έγινε επίσης Αναφορά και στις ανάγκες του ΕΚΑΒ προς εξυπηρέτηση των κατοίκων του νησιού, όπου διαπιστώθηκε η ανάγκη στελέχωσης του με μόνιμους και όχι περιστασιακούς οδηγούς, όπως συμβαίνει αυτή τη στιγμή. Συζητήθηκαν επίσης η στελέχωση σε ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό, καθώς και η επάρκεια σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό και αναλώσιμα. Σε γενικές γραμμές, η κατάσταση στο Κ.Υ. κρίνεται ικανοποιητική, επισημάνθηκε δε η έλλειψη παιδιάτρου, κοινό αίτημα πολλών νησιών όπως η Σίφνος και η Κέα κλπ. Από την πλευρά του Νίκου Συρμαλένιου, έγινε ενημέρωση για τις ενέργειες του προς την 2η ΥΠΕ για τα ζητήματα των δομών υγείας των Κυκλάδων καθώς και για τις επικείμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ με στόχο την περαιτέρω θεσμοθέτηση κίνητρων για τη στελέχωση των νησιών.

Στο περιθώριο της επίσκεψης του, επισκέφθηκε τον αρχαιολογικό χώρο του Σκάρκου, έναν από τους σημαντικότερους προϊστορικούς οικισμούς των Κυκλάδων αλλά και όλου του Αιγαιακού χώρου. Με την ευκαιρία της επίσκεψης του στο χώρο, επισήμανε τη σημασία σύνδεσης της πολιτιστικής κληρονομιάς των νησιών μας με την αειφόρο τουριστική ανάπτυξη, μακριά από μοντέλα τουρισμού που καταστρέφουν την κοινωνική συνοχή και το περιβάλλον και αλλοιώνουν τη μοναδική φυσιογνωμία του Κυκλαδίτικου τοπίου.

Επισημαίνεται ότι τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλά στο πλαίσιο λήψης μέτρων για την ανάσχεση της πανδημίας.

Newsroom Cyclades Voice 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣΔείτε επίσης

Κατηγορίες

Σχόλια Αναγνωστών:

Ο αναγνώστης: politikosanalytis έγραψε: 08/11/2020
Σήμερα Κυριακή δεν μπορούσα να πάω να κάνω τις συνηθισμένες βόλτες μου και είπα να δώ τις τοπικές ειδήσεις. Παρατήρησα -μεσα πάντα απο τα δημοσιεύματα- μια έντονη δραστηριότητα του κυρίου Συρμαλένιου. Κατέθεσε ερώτηση για τα δάνεια της Ν.Δ., πήγε και στην Ιό το νησί του Ομήρου για να δει τις πολεδομικές παραβάσεις και πως αυτές κουκουλώνονται. Μέχρι εδώ καλά και εύγε στον Κύριο Συρμαλένιο. Του παραπονέθηκαν όμως οι κάτοικοι του νησιού για το κέντρο υγείας και μάλιστα ότι δεν έχει παιδίατρο. Απο την πλεύρα του εκείνος ενημέρωσε για τις δικές του ενέργειες προς την 2η ΥΠΕ και γενικά τι θα κάνει ο Σύριζα ως αντιπολίτευση. Δεν μας λέει όμως τι έκανε όταν ήταν στην κυβέρνηση. Να θυμίσω εδώ ότι για να διαφημίσει η τότε Κυβέρνηση Σύριζα το μεταφορικό ισοδύναμο ως αντιστάθμισμα στην αύξηση του Φ.Π.Α πρόβαλε το επιχείρημα της ενίσχυσης των δομών υγείας στα νησιά και συγκεκριμένα πρόβαλε το Νοσοκομείο- Κέντρο Υγείας της Νάξου. Γιατί δεν πρόβαλε το Κέντρο Υγείας της Ίου και πρόβαλε της Νάξου το οποίο δεν είχε και κάτι παραπάνω απο τα προηγούμενα χρόνια. Αλλά τότε είχε διαφημιστεί το Γ.Ν-Κ.Υ Νάξου. Μάλιστα, παρά την έλλειψη παιδιάτρου- δεν ξέρω και πόσες άλλες ειδικότητες-στο νησί της Ιου και τα γύρω νησιά η κατάσταση κρίθηκε ικανοποιητική, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα (εκτός και αν διαβάζω λάθος). Εγώ τι να πώ ότι η απάντηση που δόθηκε είναι απαράδεκτη, μέτρια, καλή, πολύ καλή, τέλεια. θα έπρεπε να εξηγήσει γιατί δεν έχει παιδίατρο και όποιες άλλες ειδικότητες χρειάζονται.

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 144


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.