Στο ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου περνάει ο ΧΥΤΑ Νότιας Ρόδου

Δημοσίευση: 05.11.2020, 17:42
Τελευταία Ενημέρωση: 05.11.2020, 17:45

Για μια νέα εποχή περιβαλλοντικής υπευθυνότητας μίλησαν την Πέμπτη ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος και ο Δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης, κατά την υπογραφή του Πρωτοκόλλου Παράδοσης – Παραλαβής του ΧΥΤΑ Νότιας Ρόδου από τον Δήμου Ρόδου στον  ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου. Η υπογραφή του πρωτοκόλλου έγινε παρόντων των εκπροσώπων των τοπικών ΜΜΕ, στην αίθουσα εθιμοτυπίας στο Δημαρχείο της Ρόδου. Στις δηλώσεις τους προς τους δημοσιογράφους, ο Περιφερειάρχης και ο Δήμαρχος Ρόδου αναφέρθηκαν στη σημασία του έργου τόσο από περιβαλλοντικής πλευράς, όσο και από την άποψη ότι αποτελεί απτό αποτέλεσμα της διαφορετικής αντίληψης με την οποία αντιμετωπίζονται πλέον προβληματικές καταστάσεις δεκαετιών που στοίχισαν στον τόπο, ενώ παράλληλα σηματοδοτεί  τη σχέση εντιμότητας προς τους πολίτες.

Ο Δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης δήλωσε:

«Η υπογραφή σήμερα της παράδοσης του ΧΥΤΑ Νότιας Ρόδου από τον Δήμο Ρόδου στον νέο ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου έχει να κάνει με την δέσμευσή μας την οποία υπηρετούμε με σοβαρότητα και με σχέδιο και δεν είναι άλλη από τη λειτουργία αυτών των δομών  και την παροχή υπηρεσιών προς τον δημότη, με μια έντιμη τιμολογιακή πολιτική , σε τιμή που να σέβεται τον κόπο του Ροδίτη. Έχει να κάνει επίσης με μια διαδικασία που προστατεύει το περιβάλλον χωρίς να υπερβάλλει σε χρεώσεις. Ο νέος ΦΟΔΣΑ είναι εκείνος που καλείται τώρα να αναβαθμίσει το ΧΥΤΑ Νότιας Ρόδου και να τον λειτουργήσει επ’ ωφελεία των κατοίκων του νησιού». 

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε:

«Είναι μια σημαντική μέρα η σημερινή για το περιβάλλον. Για μένα σηματοδοτεί το τέλος μιας μακράς περιόδου ανευθυνότητας. Σε ένα τόπο που ζει από τον τουρισμό, το περιβάλλον είναι ένας εξαιρετικά κρίσιμος παράγοντας. Σε αυτό το περιβάλλον όπου πρακτικές, συμπεριφορές και αντιλήψεις ανεύθυνες, επί δεκαετίες, έχουν αφήσει πολύ σοβαρές πληγές, καλούμαστε με μια νέα αντίληψη, μέσα σε δύο ή τρία το πολύ χρόνια, να καλύψουμε το έλλειμμα 20 τουλάχιστον ετών. Είμαστε εδώ για τα δύσκολα. Και δεν με τρομάζει ο στόχο, όπως δεν τρομάζει και τον Δήμαρχο της Ρόδου και χαίρομαι γι αυτό.  Έχω στοιχηματίσει πως μόλις ο ΦΟΔΣΑ αναλάβει την πρώτη υποδομή, θα αρχίσουν και οι σχετικές καταγγελίες από τους γνωστούς «ευαίσθητους».  Είναι τόσο προβλέψιμοι! Δεν ξέρω αν έχουν καταλάβει ότι δεν ανακόπτουν καμία πορεία. Θα συνεχίσουν να είναι δολιοφθορείς του μέλλοντος, εραστές του νοσηρού παρελθόντος , αλλά μοναχικοί.  Από σήμερα ξεκινάμε μια πολύ μεγάλη μάχη, να δώσουμε τέλος σε τριτοκοσμικές καταστάσεις. Μπαίνουμε σε αυτή τη μάχη με πολύ μεγάλη αισιοδοξία .   Για να σταματήσει ο περιβαλλοντικός κατήφορος και να ξεκινήσουμε να χτίζουμε την περιβαλλοντική διαχείριση που όλοι έχουμε ανάγκη».

Ο Περιφερειάρχης μίλησε και για την κρίσιμη σημασία της συμμετοχής των πολιτών στο όλο εγχείρημα, λέγοντας: 

«Είναι μια καινούργια περίοδος περιβαλλοντικής υπευθυνότητας και σε αυτήν θα κληθούμε να συμμετάσχουμε όλοι.  Σε μια νέα εποχή όπου θα πρέπει να αναλογιστούμε γιατί φτάσαμε εδώ.  Εποχή περιβαλλοντικής υπευθυνότητας σημαίνει ότι και οι πολίτες θα κληθούν από εμάς να συμμετάσχουν σε ένα καινούργιο πλαίσιο διαχείρισης των απορριμμάτων τους, όπου ο καθένας θα είναι ένας κρίκος σε μια μακριά αλυσίδα η οποία θα έχει ως στόχο την μικρότερη δυνατή βλάβη στο περιβάλλον».

Σημειώνεται ότι μόλις ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία, θα ακολουθήσει η παράδοση στο ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου και του ΧΥΤΑ Βορείου Τριγώνου της Ρόδου.

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 127


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.