Ο Δήμος Άνδρου κατάρτισε Ειδικό Σχέδιο για τον Πολιτιστικό Προγραμματισμό του!

Δημοσίευση: 02.11.2020, 18:06
Τελευταία Ενημέρωση: 02.11.2020, 18:11

Ο Δήμος Άνδρου είναι από τους πρώτους και από τους λίγους δήμους της χώρας που προχώρησε στην κατάρτιση ειδικού Σχεδίου για τον Πολιτιστικό Προγραμματισμό του. Με την ολοκλήρωση του έργου αυτού, ο Δήμος θα έχει στη διάθεσή του ένα σημαντικό εργαλείο πολιτιστικής πολιτικής και αναπτυξιακού σχεδιασμού, αλλά και μια μέθοδο εργασίας για την αποτελεσματική λειτουργία του σε θέματα πολιτισμού. Παράλληλα, μέσω επιχειρησιακού σχεδιασμού, δημιουργείται ένα δομημένο διεκδικητικό πλαίσιο, διαμορφώνεται η γενικότερη στρατηγική του Δήμου, καθορίζονται οι επιμέρους στόχοι και δράσεις που πρέπει να υλοποιηθούν και προσδιορίζονται οι απαιτούμενοι πόροι για την υλοποίηση τους...

Σύντομα, όπως ενημερώνει ο Δήμος Άνδρου, ολοκληρώνεται η πρώτη φάση του Έργου στη διάρκεια της οποίας γίνονται συναντήσεις και συζητήσεις της Ομάδας Έργου με πολλούς εμπλεκόμενους στο πολιτιστικό περιβάλλον του νησιού (συλλόγους και σωματεία, αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ, επιστήμονες και ερευνητές, κ.ά.), συμπληρώνονται ερωτηματολόγια και συλλέγονται πληροφορίες σχετικά με τη δραστηριότητα που αναπτύσσεται στο νησί, ενώ, παράλληλα, καταγράφονται οι απόψεις και οι προτάσεις όλων, αναφορικώς με ενέργειες και παρεμβάσεις που εκτιμάται ότι θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της πολιτισμικής ταυτότητας της Άνδρου. 

Πρόκειται για τη συνέχεια μιας σειράς συναντήσεων και ενεργειών που είχε εγκαινιάσει ο Δήμος Άνδρου, από τον Οκτώβριο του 2019 έως και τον Φεβρουάριο του 2020, προκειμένου να εδραιωθεί ένα πλαίσιο ενιαίου και ανοικτού διαλόγου με τους φορείς πολιτισμού και των τριών Δημοτικών Ενοτήτων του νησιού. Η διά ζώσης επικοινωνία διακόπηκε λόγω της πανδημίας, αλλά συνεχίζεται καλύτερα οργανωμένη μέσω του  Σχεδίου για τον Πολιτιστικό Προγραμματισμό του Δήμου.

Ο Δήμος Άνδρου ευχαριστεί θερμά όλους όσοι έχουν ανταποκριθεί μέχρι στιγμής στο κάλεσμά του και ενημερώνει ότι προχωρά άμεσα στην κατάρτιση του Μητρώου Πολιτιστικών Φορέων Άνδρου στο πλαίσιο του οποίου επιδιώκεται η συστηματική από εδώ και στο εξής επικοινωνία και συνεργασία του Δήμου με τους φορείς αλλά και η δικτύωση των φορέων μεταξύ τους.

Επισημαίνεται, ότι η συμβολή τους στην ολοκληρωμένη χαρτογράφηση του πολιτιστικού περιβάλλοντος θα ενισχύσει τις δυνατότητες διαχείρισης, προβολής και ανάδειξης του πολιτιστικού αποθέματος της νήσου Άνδρου, και θα αυξήσει σημαντικά το βαθμό συντονισμού των διαφορετικών ομάδων ενδιαφέροντος για την υλοποίηση συνεργειών με συναίνεση στις τοπικές προτεραιότητες.  

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 124


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.