Δήμαρχος Θήρας για Covid-19: Συνεχίζουμε με ευθύνη και αποφασιστικότητα

Δημοσίευση: 02.11.2020, 17:29
Τελευταία Ενημέρωση: 02.11.2020, 17:43

Ο Δήμος Θήρας, από την έναρξη της πανδημίας του κορονοϊού Covid-19 ενημερώνει διά του Δημάρχου, υπεύθυνα και σε τακτά χρονικά διαστήματα, για την κατάσταση και την πραγματική εικόνα που εμφανίζει η εξέλιξη της νόσου στη Σαντορίνη. Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου μια ημέρα πριν στο νησί που βρίσκεται στο επίπεδο Β αυξημένου κινδύνου «κόκκινο» του νέου υγειονομικού χάρτη, ισχύσουν τα νέα μέτρα και προκειμένου, όπως επισημαίνεται, να αποφευχθούν αυθαίρετες ερμηνείες και παραπλανητικές διαδόσεις, σχετικά με την πραγματική επιδημιολογική εικόνα της Σαντορίνης, θεωρήθηκε απαραίτητο να γίνουν επισημάνσεις...

Ο Δήμαρχος Θήρας, Αντώνης Σιγάλας, επισημαίνει, τα ακόλουθα:

"α) Στη Σαντορίνη διαχειριστήκαμε με επιτυχία μια εξαιρετικά δύσκολη τουριστική σεζόν.

Προστατεύσαμε την υγεία των κατοίκων και των επισκεπτών μας  από τον κορωνοϊό, αλλά και τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους από την διαφαινόμενη ολική οικονομική καταστροφή.
Αυτό έγινε εφικτό χάρις στις έγκαιρες πρωτοβουλίες που πήρε ο Δήμος, στην άψογη και  αποτελεσματική συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών που ήταν υπεύθυνες για την τήρηση των μέτρων, στην υπευθυνότητα των επαγγελματιών και των εργαζομένων στον τουρισμό, αλλά και στην κατανόηση και πειθαρχημένη συμπεριφορά του συνόλου της Σαντορινιάς κοινωνίας.

Στο νησί μας, η τουριστική περίοδος στο σύνολό της κύλησε ομαλά, μείναμε έξω από την υγειονομική ζώνη αυξημένης επιτήρησης, σε αντίθεση με άλλα τουριστικά των Κυκλάδων και η τοπική οικονομία δεν υπέστη επιπλέον πλήγματα.

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα, τα υγειονομικά πρωτόκολλα εφαρμόζονταν αυστηρά στις πύλες εισόδου του νησιού, οι ιχνηλατήσεις υπήρξαν άμεσες και το ξενοδοχείο αναφοράς λειτούργησε αποτελεσματικά.
Η κατάσταση ήταν διαρκώς ελεγχόμενη και τα κρούσματα ελάχιστα και αποκλειστικά εισαγόμενα. Ουδεμία έκπτωση έγινε στα μέτρα υγειονομικής προστασίας και τα επιδημιολογικά στοιχεία ήταν αυτά που δημοσιοποιεί ο ΕΟΔΥ και η Πολιτική Προστασία.

β) Σήμερα, με τη λήξη ουσιαστικά της τουριστικής περιόδου, η νέα έξαρση της πανδημίας και η διασπορά του ιού στην κοινότητα είχε ως αποτέλεσμα την εμφάνιση και στο νησί μας, κρουσμάτων θετικών στον κορωνοϊό, κυρίως εισαγόμενων, αλλά και από τον ντόπιο πληθυσμό.

Τα νέα αυτά επιδημιολογικά στοιχεία και η γενικότερη εικόνα της περιφερειακής ενότητας Θήρας, μας κατέταξαν αρχικά στη ζώνη 3 αυξημένης επιτήρησης και σήμερα στο επίπεδο Β των αυστηρών περιοριστικών μέτρων.

Η θέση του Δήμου παραμένει ξεκάθαρη και σαφής:

Η υγειονομική κατάσταση του νησιού μας θα αξιολογείται συνεχώς με βάση τα πραγματικά επιδημιολογικά δεδομένα. Είμαστε βέβαιοι ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες, μετά την εξάλειψη όλων των πιθανών εστιών μετάδοσης του ιού (τερματισμός πτήσεων από το εξωτερικό), το νησί μας θα επανέλθει στο επίπεδο Α και θα αρθούν τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα.

Μέχρι τότε οι επαγγελματίες και οι εργαζόμενοι του νησιού μας θα ενταχθούν στα μέτρα στήριξης που ανακοινώθηκαν, τα οποία όμως πρέπει να γίνουν πιο γενναία και πιο ουσιαστικά.

Ο Δήμος Θήρας συνεχίζει να ενεργεί με μοναδικό γνώμονα την προστασία του δημοσίου συμφέροντος. Προέχει η διασφάλιση της ζωής και της υγείας των συμπολιτών μας. Αυτά τα αγαθά θα προστατεύσουμε ανυποχώρητα και αδιαπραγμάτευτα", τονίζει καταλήγοντας ο Δήμαρχος Θήρας.

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 155


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.