Κ. Κουκάς: Είναι πολύ σημαντικό να διατηρήσουμε την εικόνα της Μυκόνου ως ασφαλή τουριστικό προορισμό

Δημοσίευση: 31.10.2020, 19:18
Τελευταία Ενημέρωση: 31.10.2020, 19:25

Μετά τις ανακοινώσεις το Σάββατο των νέων μέτρων για την προστασία από τον SARS-CoV-2, ο Δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κουκάς, σε ανακοίνωσή του, σημειώνοντας ότι το νησί βρίσκεται στην πρώτη κατηγορία και διατηρεί το δικαίωμα να λειτουργεί το σύνολο της οικονομικής, αθλητικής και πολιτιστικής του δραστηριότητας, πάντα με την υποχρέωση της μάσκας σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους, καθώς και της απαγόρευσης της νυχτερινής κυκλοφορίας (12-5 π.μ.), υπογραμμίζει ότι είναι πολύ σημαντικό με τη συμβολή όλων να διατηρηθεί η εγχώρια και διεθνής εικόνα της Μυκόνου ως ασφαλής τουριστικός προορισμός....
Κωνσταντίνος Κουκάς

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του Δημάρχου Μυκόνου:

"Μετά τις ανακοινώσεις των νέων μέτρων για την προστασία από τον SARS-CoV-2,

Το νησί μας βρίσκεται στην πρώτη κατηγορία και διατηρεί το δικαίωμα να λειτουργεί το σύνολο της οικονομικής, αθλητικής και πολιτιστικής του δραστηριότητας, πάντα με την υποχρέωση της μάσκας σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους, καθώς και της απαγόρευσης της νυχτερινής κυκλοφορίας (12-5 π.μ.).

Το γεγονός αυτό είναι αποτέλεσμα της μεγάλης προσπάθειας που έκανε το σύνολο της τοπικής μας κοινωνίας και της συναίσθησης ατομικής ευθύνης, που επέδειξε η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, παρά τις όποιες μεμονωμένες περιπτώσεις. Αυτή είναι η απαρέγκλιτη συνθήκη που πρέπει να διαφυλάξουμε και τους επόμενους μήνες.

Ο μόνος κίνδυνος που υπάρχει είναι ασυνείδητες συμπεριφορές από την κόπωση και τη χαλάρωση, αλλά και μεμονωμένους επιχειρηματίες που προτάσσουν το κέρδος από την προστασία της δημόσιας υγείας.

Σήμερα, σε αντίθεση με την καλοκαιρινή περίοδο στο νησί μας δεν υπάρχουν τουρίστες, ούτε λειτουργούν τα «μεγάλα» μαγαζιά. Στο νησί έχουμε μείνει οι ντόπιοι, όλοι γνωριζόμαστε καλά και ξέρουμε πολύ καλά τι συμβαίνει. Από εδώ και πέρα εμείς αποφασίζουμε εάν θα διαφυλάξουμε την κανονικότητα ή θα «κλείσει» το νησί, με ολέθρια αποτελέσματα στην οικονομία και την καθημερινότητά μας. Είναι απολύτως στο χέρι μας αν θα συνεχίσουμε να αθλούμαστε στα γήπεδα και γυμναστήρια, αν θα πίνουμε τον καφέ μας και το ούζο μας στο Γιαλό ή στην Άνω Μερά και να πηγαίνουμε στους χώρους εστίασης σε όλο το νησί .

Είναι πολύ σημαντικό να τα καταφέρουμε και να διατηρήσουμε την εγχώρια και διεθνή μας εικόνα ως ασφαλής τουριστικός προορισμός. Πιθανώς θα είναι και η βασική προϋπόθεση για μια καλύτερη και ομαλότερη τουριστική σεζόν, κάτι που προετοιμάζεται τη χειμερινή περίοδο.

Σε αυτή την προσπάθεια είμαστε όλοι μαζί. Εμπιστεύομαι το φιλότιμο, τη συνείδηση και την υπευθυνότητα των συμπολιτών μου και είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε να προστατέψουμε το νησί και τις οικογένειες μας."

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 119


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.