Συνάντηση Νίκου Συρμαλένιου με το δήμαρχο Μήλου, Μανώλη Μικέλη

Δημοσίευση: 29.10.2020, 21:13
Τελευταία Ενημέρωση: 29.10.2020, 21:17

Συνάντηση του βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκου Συρμαλένιου, με το δήμαρχο Μήλου Μανώλη Μικέλη, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 27/10 στο γραφείο του δημάρχου στη Μήλο. Στη συνάντηση έγινε εκτενής αλληλοενημέρωση για τα θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας και ειδικότερα συζητήθηκαν τα φλέγοντα ζητήματα του νησιού...

Μεταξύ των ζητημάτων που συζητήθηκαν, ήταν το θέμα της διάθεσης των λυμάτων, όπου οι προσπάθειες της δημοτικής αρχής επικεντρώθηκαν στη συντήρηση του βιολογικού στην Τανταλιά, αλλά και στην ολοκλήρωση της μελέτης τόσο για τη μονάδα επεξεργασίας των λυμάτων, όσο και το δίκτυο αποχέτευσης του Αδάμαντα, το θέμα των απορριμμάτων όπου η διακομιδή εξασφαλίστηκε με την προμήθεια των νέων απορριμματοφόρων, ενώ τα ήδη προγραμματισθέντα έργα για τη συνολική διαχείριση οφείλουν να εναρμονιστούν με την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση που αφορά τη μεταφορά της αρμοδιότητας στον Περιφερειακό ΦΟΣΔΑ, το θέμα της ύδρευσης όπου κύριος στόχος είναι η διασύνδεση με τα Πολλώνια.

Ακόμη, η δημοτική αρχή βρίσκεται στη φάση κατοχύρωσης της δημοτικής περιουσίας, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα θα ρίξει το βάρος της στην επεξεργασία και ολοκλήρωση του Χωροταξικού, στην υπογειοποίηση του δικτύου της μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, στην αποτροπή έργων που αλλοιώνουν τη φυσιογνωμία του νησιού όπως η εγκατάσταση μεγάλου αιολικού πάρκου, η εγκατάσταση αποθηκών καυσίμων στον Καστανά κλπ.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε επίσης για την ολοκλήρωση της επαναλειτουργίας του κτιρίου του Γυμνασίου και Λυκείου με παράλληλη προώθηση εκσυγχρονισμού του εξοπλισμού και των υποδομών του.

Τέλος, αναφορά έγινε και για το λιμενικό έργο των Πολλωνίων (φορέας υλοποίησης η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου), το οποίο δημοπρατήθηκε και θα προχωρήσει.

Από την πλευρά του ο Νίκος Συρμαλένιος επανέλαβε τη στήριξή του στο έργο της δημοτικής αρχής και τη διαθεσιμότητα συμβολής του με κάθε πρόσφορο μέσο στην προώθηση λύσεων σε όλα τα κρίσιμα θέματα του νησιού.

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 73


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.