Πρόγραμμα εορτασμού επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940 σε Νάξο & Μικρές Κυκλάδες

Δημοσίευση: 24.10.2020, 13:50

Ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρης Λιανός, ενημερώνει για το πρόγραμμα εορτασμού της εθνικής επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940 σε Νάξο & Μικρές Κυκλάδες. Λόγω της έξαρσης του κορονοϊού και των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του, κατά τον φετινό εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου δεν θα πραγματοποιηθούν παρελάσεις. Οι λοιπές εκδηλώσεις θα διεξαχθούν με περιορισμένο αριθμό ατόμων. Δείτε το πρόγραμμα εορτασμού αναλυτικά...
(Φωτογραφία αρχείου Cyclades Voice)

Το πρόγραμμα 

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020

- Τριήμερος γενικός σημαιοστολισμός όλων των Δημοσίων, Δημοτικών Καταστημάτων και των
Γραφείων των Κοινοτήτων, των Καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ., τραπεζών, οικιών και ελλιμενισμένων πλοίων από τις 8.00 το πρωί της 26ης Οκτωβρίου μέχρι τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2020.

- Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων, των Δημοτικών Καταστημάτων και των Γραφείων των Κοινοτήτων, των Καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου 2020.

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020

09:00 Επετειακές εκδηλώσεις στα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης.
11:00 Κατάθεση Στεφάνων από τους μαθητές των Σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
- Στο Μνημείο Ιερολοχίτη από μαθητές του Γενικού Λυκείου Νάξου «Μανώλης Γλέζος»
-  Στο Μνημείο Γ. Βαλληνδρά από μαθητές του 1ου Γυμνασίου Νάξου
-  Στην Προτομή Χ. Πραντούνα από μαθητές του 2ου Γυμνασίου Νάξου

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020

07:30 Οι καμπάνες των Ιερών Ναών θα σημάνουν χαρμόσυνα.
10.30 Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της πόλεως της Νάξου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Παροναξίας κ.κ. Καλλινίκου με την παρουσία του Ιερού Κλήρου, των Αρχών και των πολιτών. Στη Δοξολογία θα παραστούν ο Σημαιοφόρος και οι Παραστάτες του Γενικού Λυκείου Νάξου «Μανώλης Γλέζος».
11:00 - Επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο Ηρώων της πόλης
- Κατάθεση στεφάνων παρουσία των σημαιοφόρων και παραστατών των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τηρουμένης της υπ΄αρ. 52749/289.2006 (ΦΕΚ 1488 Β/2006) υπουργικής απόφασης καθορισμού σειράς προβαδίσματος, από τους κ.κ. Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Έπαρχο Νάξου ως Εκπρόσωπο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Πρόεδρο Κοινότητας Νάξου, Διοικητή Λόχου Ανεφοδιασμού Ελικοπτέρων, Διοικητή Ναυτικού Παρατηρητηρίου, Διοικητή Αστυνομικού Τμήματος Νάξου, Λιμενάρχη Νάξου, Διοικητή Πυροσβεστικού Κλιμακίου Νάξου, Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού. Εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης θα καταθέσει στεφάνι εκπρόσωπος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Κυκλάδων.

Για τα Σχολεία θα καταθέσουν στεφάνι οι διευθυντές των: Γενικού Λυκείου Νάξου «Μανώλης Γλέζος», 1ου Γυμνασίου Νάξου, 2ου Γυμνασίου Νάξου, ΕΕΕΕΚ Νάξου, 1ου Δημοτικού Σχολείου Νάξου, 2ου Δημοτικού Σχολείου Νάξου, 3ου Δημοτικού Σχολείου Νάξου και 4ου Δημοτικού Σχολείου Νάξου.

- Προσκλητήριο Πεσόντων στρατιωτών Ελληνοϊταλικού Πολέμου (1940-1941)
- Σιγή ενός λεπτού και ανάκρουση Εθνικού Ύμνου
- Εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από την κα Κούρεντα Αικατερίνη, Φιλόλογο του 1ου
Γυμνασίου Νάξου.

Τα της Ιεροτελεστίας θα φροντίσει η Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας, τα της συμμετοχής του Στρατού θα φροντίσει το Φρουραρχείο Νάξου, τα της τάξης το Αστυνομικό Τμήμα και το Λιμεναρχείο Νάξου.

Λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού και των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του, κατά τον φετινό εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου δεν θα πραγματοποιηθούν παρελάσεις. Οι λοιπές εκδηλώσεις θα διεξαχθούν με περιορισμένο αριθμό ατόμων.

Σε όλους τους Ενοριακού Ναούς των Κοινοτήτων της Νάξου, του Κουφονησίου, της Σχοινούσας, της Δονούσας και της Ηρακλειάς θα τελεσθεί Δοξολογία, θα ακολουθήσει Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στα κατά τόπους Μνημεία Ηρώων, στα οποία θα παραστούν μόνο όσοι καταθέσουν στεφάνι, οι Σημαιοφόροι και παραστάτες των σχολικών μονάδων.

Οι κατά τόπους Εφημέριοι των Ιερών Ναών παρακαλούνται να φροντίσουν τα της Ιεροτελεστίας.

Στην Κοινότητα Φιλωτίου η Δοξολογία θα τελεσθεί στις 10:30 π.μ.. Στην Κοινότητα Χαλκείου στις 11:00 π.μ..

Οι εκδηλώσεις θα γίνουν τηρουμένων των ισχυόντων μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του COVID-19 και της υπ΄ αριθμ. Δ1α/γ.π.ΟΙΚ.64450 (ΦΕΚ 4484/Β΄/11-10-2020) «Κανόνες τήρησης αποστάσεων και άλλα μέτρα στο σύνολο της Επικράτειας προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19».

Newsroom Cyclades Voice

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 102


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.