Κ. Μονογυιού: Η κυβέρνηση της Ν.Δ αντιμετωπίζει τις ειδικές συνθήκες των νησιών με αυξημένα δρομολόγια πλοίων

Δημοσίευση: 21.10.2020, 20:49
Τελευταία Ενημέρωση: 21.10.2020, 20:52

Από τις 2/9/2020 η βουλευτής Κυκλάδων Κατερίνα Μονογυιού είχε καταθέσει Αναφορά προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων σχετικά με την ανάγκη ενίσχυσης της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας Κυκλάδων και Δωδεκανήσων, μετά από ψήφισμα και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου, λόγω των ειδικών καταστάσεων που προέκυψαν από την εφαρμογή των Υγειονομικών πρωτοκόλλων αλλά και της ιδιαιτερότητας της φετινής περιόδου γενικότερα. Η απάντηση του υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και Οικονομικών και η Υπουργική Τροπολογία...
Η Κατερίνα Μονογυιού με τον υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη

Όπως αναφέρει η βουλευτής Κυκλάδων, Κατερίνα Μονογυιού, πρώτα το αρμόδιο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής απάντησε στην αναφορά της (με το α.π . 1500.1/ 60619/2020/365-376-18/9/2020 έγγραφό του) και περιέγραψε τις ενέργειες που γίνανε με προκηρύξεις Αρχικών και Επαναληπτικών Μειοδοτικών Διαγωνισμών για την Εξυπηρέτηση Δρομολογιακών Γραμμών. 

Ακόμη, όπως επισημαίνει, την Τρίτη 20/10/2020 με την Υπουργική Τροπολογία «Κατεπείγουσες ρυθμίσεις για τη διασφάλιση της θαλάσσιας συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης νησιωτικών περιοχών και την ανάκτηση του ακτοπλοϊκού δικτύου» που κατέθεσαν οι Υπουργοί Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων Υγείας και Δικαιοσύνης στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Ρύθμιση οφειλών και παροχή δεύτερης ευκαιρίας», δίνεται η δυνατότητα στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κατά παρέκκλιση κάθε διάταξης, να συνάπτονται συμβάσεις ανάθεσης δρομολογίων έως 31/12 για την εξυπηρέτηση των νησιών.

Η Κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη αποδεικνύουν καθημερινά ότι είναι σε εγρήγορση για την αντιμετώπιση των ειδικών συνθηκών για τα νησιά μας όποτε αυτές προκύπτουν, όσο δύσκολες και αν είναι οι συνθήκες, δήλωσε σχετικά η Κατερίνα Μονογυιού.

Newsroom Cyclades Voice

ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 137


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.