Γ. Δούναβης: Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση

Δημοσίευση: 17.10.2020, 14:55
Τελευταία Ενημέρωση: 17.10.2020, 15:04

Επανερχόμενος για άλλη μια φορά ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης "Η Σύρος που αξίζουμε", Γιώργος Δούναβης, όπως σημειώνει, στο γνωστό θέμα των παλινωδιών της Διοίκησης και του Προέδρου του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φο.Δ.Σ.Α.) Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, αλλά και του κ. Δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης, κατά τους τελευταίους τέσσερις και πλέον μήνες, οι οποίες οδήγησαν αφενός στην ακύρωση της απόφασης του Φορέα, στα τέλη Σεπτεμβρίου, σχετικά με τη χορήγηση δίμηνης παράτασης στην προηγούμενη σύμβαση με εργολάβο για τη «Λειτουργία του Χ.Υ.Τ.Α. και της ανακύκλωσης» από την 1η Ιουνίου μέχρι και την 31η Ιουλίου 2020, και αφετέρου στην ακύρωση του διεθνούς ηλεκτρονικού διαγωνισμού για το ίδιο έργο, ύψους μισού εκατομμυρίου ευρώ, πριν από μία εβδομάδα, δίνει κάποιες διευκρινίσεις, προκειμένου να μη δημιουργούνται παρανοήσεις τόσο στους δημότες, όσο και τη δημοτική αρχή, η οποία εξακολουθεί να κωφεύει και να «κάνει πως δεν καταλαβαίνει» τι έχει συμβεί...
Γιώργος Δούναβης

Ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης, Γιώργος Δούναβης, διευκρινίζει αναλυτικά, τα ακόλουθα:

"Επειδή κατά τη χθεσινή (σ.σ. 16/10/2020) συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, η οποία πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, σχολίασα για άλλη μια φορά το γεγονός ότι η ενέργεια του προέδρου του Φορέα να αφαιρέσει τη χρηματοδότηση του διεθνούς διαγωνισμού πριν από την ολοκλήρωση της διαδικασίας του δεν ήταν τυπικό και γραφειοκρατικό λάθος, όπως εξακολουθητικά δηλώνει ο κ. Δήμαρχος, ερωτήθηκα από τον ίδιο αν θεωρώ ότι υπήρξε δόλος στις ενέργειες του προέδρου του Φορέα, αλλά δυστυχώς δεν μου δόθηκε η δυνατότητα από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να απαντήσω κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, όσο πολύ κι αν επέμεινα, κάτι που έχει ξανασυμβεί πολλάκις κατά το πρόσφατο παρελθόν. Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση.

Ρητά και κατηγορηματικά, λοιπόν, δηλώνω τα εξής:

1) Ουδέποτε μέχρι σήμερα έχω ισχυριστεί σε οποιαδήποτε δημόσια ή ιδιωτική αναφορά μου την πιθανότητα να υπήρξε δόλος εκ μέρους του προέδρου του Φορέα, στις ενέργειες που έχει κάνει, οι οποίες οδήγησαν στις ακυρώσεις των αποφάσεων που αναφέρονται παραπάνω και είναι ντροπή και μόνο να αναφέρεται αυτός ο ισχυρισμός. Ακόμη και σε πρόσφατη κατ’ ιδίαν συνάντησή μου με τον κ. Δήμαρχο, παρουσία του προέδρου του Φορέα και του πρώην Δημάρχου κ. Γιώργου Μαραγκού, ουδέποτε ισχυρίστηκα την ύπαρξη δόλου.

2) Ουδέποτε προέβην σε οποιαδήποτε ενέργεια προσβολής του διεθνούς διαγωνισμού του Φορέα μέχρι σήμερα, παρά μόνο στην επισήμανση και την ανάδειξη των σφαλμάτων που εντόπισα και ανέφερα δημοσίως κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 3ης Ιουλίου 2020.

Όμως, κ. Δήμαρχε, οφείλετε κι εσείς να ανακαλέσετε δημοσίως τη δήλωσή σας και να παραδεχτείτε επιτέλους ότι δεν επρόκειτο περί «τυπικού και γραφειοκρατικού λάθους» η αποσύνδεση του διεθνούς διαγωνισμού από την χρηματοδότησή του, η οποία οδήγησε εν τέλει στην ακύρωσή του. Όταν κάποιος παίρνει την πρωτοβουλία να αφαιρέσει τη χρηματοδότηση ενός έργου, εν προκειμένω του διεθνούς διαγωνισμού, για να χρηματοδοτήσει ένα άλλο έργο (που στην περίπτωσή μας είναι το ίδιο, δηλ. η λειτουργία του ΧΥΤΑ και της ανακύκλωσης), αντί να προβεί άμεσα στην αναμόρφωση προϋπολογισμού του νομικού προσώπου που διοικεί, τότε πρόκειται περί απερίσκεπτου, επιπόλαιου και επικίνδυνου λάθους, που φανερώνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την πλήρη άγνοια των διαδικασιών που πρέπει να ακολουθούνται σε τέτοιες περιπτώσεις, παρόλο που έχει περάσει ήδη ένας ολόκληρος χρόνος από την ανάληψη των καθηκόντων του σε θέση διοίκησης. Αυτή είναι η δεύτερη επαναλαμβανόμενη σύμπτωση που παύει να είναι σύμπτωση."

Και όπως σας τόνισε χθες ο συνάδελφος κ. Αλ. Αθανασίου, είναι εντελώς ψευδές να δηλώνετε δημοσίως ότι με όλες αυτές τις παλινωδίες δεν υπάρχει οικονομικός αντίκτυπος για το Δήμο μας", επισημαίνει καταλήγοντας ο Γιώργος Δούναβης.

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 83


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.