Α. Σιγάλας: Άριστη η συνεργασία Δήμου Θήρας και Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Δημοσίευση: 17.10.2020, 11:00
Τελευταία Ενημέρωση: 17.10.2020, 11:05

Σε θετικό κλίμα, συναντίληψης και αμοιβαίας κατανόησης πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου στο Δημαρχείο Θήρας, σύσκεψη μεταξύ του Δημάρχου Θήρας Αντώνη Σιγάλα και του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργου Λεονταρίτη με την παρουσία του Επάρχου Θήρας Χαράλαμπου Δαρζέντα. Ο Δήμαρχος Θήρας αφού καλωσόρισε τον Αντιπεριφερειάρχη επεσήμανε την άψογή θεσμική σχέση μεταξύ α’ και β’ βαθμού αυτοδιοίκησης και τον ευχαρίστησε για την εποικοδομητική και περισσότερο αρμονική από ποτέ, συνεργασία. Τι συζητήθηκε...

Από τα θέματα που συζητήθηκαν στην συνάντηση, επισημαίνονται ως σημαντικότερα τα εξής:

    • Η επισκευή της στροφής του δρόμου προς το λιμάνι του Αθηνιού, η οποία ολοκληρώνεται ως το τέλος Νοεμβρίου, σύμφωνα με την ενημέρωση του κ. Αντιπεριφερειάρχη.
Για το ίδιο πάντα έργο ο κ. Λεονταρίτης δεσμεύτηκε ότι θα ανατεθεί η εκπόνηση της μελέτης για την επισκευή της 3ης στροφή του δρόμου του Αθηνιού.

    • Η ολοκλήρωση του έργου στο Μονόλιθο με πλήρη αποκατάσταση της βατότητας του δρόμου και την παράδοση του στην κυκλοφορία.

    • Η υπογραφή νέας Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας για την επισκευή και συντήρηση των σχολικών κτιρίων του Δήμου, ύψους 150.000,00 ευρώ.
(Παλαιότερη προγραμματική σύμβαση με το ίδιο αντικείμενο δεν ολοκληρώθηκε με αποτέλεσμα να μην απορροφηθεί το 50%  του διαθέσιμου ποσού, ύψους περίπου 320.000,00 ευρώ).

    • Η από κοινού εξεύρεση λύσης και η κατασκευή των απαιτούμενων έργων υποδομής για την καταλληλόλητα του γηπέδου ποδοσφαίρου, προκειμένου να χρησιμοποιείται ως έδρα της ομάδας μας στη Σαντορίνη, η οποία αγωνίζεται σήμερα στην Β’ Εθνική κατηγορία.

    • Η επικαιροποίηση της συμφωνίας για την σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης παραχώρησης του κτιρίου του Επαρχείου για την ανέγερση νέου Διοικητηρίου – Δημαρχείου στο οποίο θα συστεγάζεται το Γραφείο Επάρχου με την γραμματεία καθώς και η αίθουσα συνεδριάσεων του Επαρχείου.

Επιπροσθέτως ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον κ Λεονταρίτη, για την εμπιστοσύνη που επέδειξαν στο πρόσωπο του, τόσο ο ίδιος, όσο και ο Περιφερειάρχης κ. Γεώργιος Χατζημάρκος υποστηρίζοντας την εκλογή του ως Γραμματέα στο 5μελές Δ.Σ. του Φο.Δ.Σ.Α. (Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου).

Εξέφρασε επίσης την ευαρέσκεια του για το υποστηρικτικό προς την Σαντορίνη έγγραφο, που απήυθυνε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Λεονταρίτης στον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης κρίσεων κ. Νικόλαο Χαρδαλιά και αφορούσε στην άδικη υπαγωγή της Σαντορίνης στις περιοχές αυξημένης υγειονομικής επιτήρησης (κατηγορία 3).

Τέλος ο Δήμαρχος επισήμανε την σημασία της πλήρους υποστήριξης της Περιφέρειας στην υλοποίηση του Στρατηγικού Σχεδίου για την βιώσιμη ανάπτυξη της Σαντορίνης και εξέφρασε την βεβαιότητα του για την ύπαρξη νέων πεδίων συνεργασίας των δύο θεσμών στο μέλλον.

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 118


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.