Απάντηση Γιώργου Καραμανή σε ανώνυμα σχόλια

Δημοσίευση: 14.10.2020, 15:21
Τελευταία Ενημέρωση: 14.10.2020, 15:31

Απάντηση σε ανώνυμα σχόλια που γράφτηκαν στο κείμενο απέστειλε και δημοσίευσε το Cyclades Voice σχετικά με το όνομα του Λυκείου Νάξου σε Μανώλη Γλέζο, την αξιοποίηση της έκτασης του πρώην ΚΕΓΕ και την δημιουργία σχολείου αγροτικής εκπαίδευσης για τους αγρότες και κύρια τα αγροτόπαιδα της Νάξου, δίνει ο δικηγόρος και πρώην πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου, Γιώργος Καραμανής. Όπως επισημαίνει, κάποιοι σχολιασμοί που γράφτηκαν τον θίγουν με ψεύτικους συκοφαντικούς ισχυρισμούς ως πρόσωπο και εξαιτίας αυτών δίνει μία συνοπτική απάντηση, ώστε να αποκατασταθούν τα πράγματα και η αξιοπρέπειά του...
Γιώργος Καραμανής (Φωτογραφία: Cyclades Voice)

Ακολουθεί η απάντηση του Γιώργου Καραμανή:

" ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΣΧΟΛΙΑΣΤΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΡΟΣΕΒΑΛΑΝ ΤΗΝ  ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΟΥ  ΜΕ ΨΕΥΤΙΚΟΥΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΥΣ

Για το κείμενο που σας απέστειλα σχετικά με το όνομα του Λυκείου Νάξου σε Μανώλη Γλέζο, την αξιοποίηση της έκτασης του πρώην ΚΕΓΕ και την δημιουργία σχολείου αγροτικής εκπαίδευσης για τους αγρότες και κύρια τα αγροτόπαιδα της Νάξου, γράφτηκαν κάποιοι σχολιασμοί, οι οποίοι με θίγουν με ψεύτικους συκοφαντικούς ισχυρισμούς ως πρόσωπο και εξαιτίας αυτών θα δώσω μία συνοπτική απάντηση,  ώστε να αποκατασταθούν τα πράγματα και η αξιοπρέπειά μου. 
Καμία ουσιαστική διάψευση για τα γεγονότα που αναφέρονται στο κείμενο μου, δεν  καταχωρήθηκε. 

ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ   ΧΩΡΟΥΣ  ΧΩΡΙΣ  ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

 Όνομα δόθηκε στο λύκειο Μανώλης Γλέζος, όμως με αφορμή τους αρνητικούς σχολιασμούς για το όνομα Γλέζου σκέφτηκα, ότι σε άλλες σχετικές αίθουσες και χώροι στην πόλη της Νάξου  δόθηκαν ονόματα κάποιων πνευματικών ανθρώπων , οι οποίοι διακρίθηκαν στα γράμματα και στις τέχνες χωρίς αντιδράσεις και παρεπόμενα.

Α) Παλαιότερα η δημοτική αρχή στην πρόσοψη του πρώτου Δημοτικού της Χώρας τοποθέτησε την προτομή του Γεωργίου Μελισσινού  δασκάλου, ο οποίος συνετέλεσε να γίνει το σχολείο και υπήρξε εξαίρετος δάσκαλος σ αυτό το. Ολοι οι παλαιοί Χωραΐτες αναφέρονται με μεγάλο σεβασμό στον εξαίρετο δάσκαλο τους Μελισσηνο. Η προσφορά του στην πνευματική  κοινωνική ζωή της Νάξου ανεκτίμητη. Ο τουριστικός Οδηγός της Νάξου του Γεωργίου Μελισσινού είναι νομίζω ο καλύτερος  από όσους έχουν εκδοθεί μέχρι σήμερα. Ο άνθρωπος αυτός έμαθε εκείνα τα χρόνια γερμανικά δια αλληλογραφίας  και έγραψε και τον τουριστικό οδηγό της Νάξου στα γερμανικά. 

Β) Η αίθουσα εκδηλώσεων στο δημαρχείο έλαβε το όνομα του διαπρεπούς πνευματικού ανθρώπου της Νάξου  με παγκόσμια  ακτινοβολία, τα έργα του οποίου παρουσιάζονται, μεταφράζονται και διαβάζονται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης , Ιάκωβος Καμπανέλλης. 

Γ) Άλλη αίθουσα στο δημαρχείο έλαβε το όνομα Γ. Αλέξανδρος Μαγκάκης του πνευματικού τέκνου της Νάξου, του οποίου η πνευματική προσφορά έχει αναγνωριστεί πανευρωπαικά και  αφού αναφέραμε και για αντιστασιακούς, ο αείμνηστος Μαγκάκης με το γράμμα του από τη φυλακή προς τους Ευρωπαίους πολίτες ξεγύμνωσε τους δικτάτορες την περίοδο της επταετίας.

Για τις παραπάνω ονοματολογίες δεν υπήρξε καμία αντίδραση. Πιστεύω, ότι δεν υπήρξε αντίδραση, επειδή ήταν πετυχημένες. Δόθηκαν για  πνευματικούς  ανθρώπους, οι οποίοι  όπως ήταν φυσικό, είχαν την πολιτική τους τοποθέτηση αλλά το κύριο ήταν η πνευματικότητα τους.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΩΣ ΩΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

Εδώ αναφέρω την αιτία της απάντησής μου, όμως  αναγκαστικά θα αναφέρομε σε πρώτο πρόσωπο και θα χρησιμοποιώ το εγώ, αν και δεν μου αρέσει καθόλου, όμως δεν μπορώ να απαντήσω διαφορετικά  στις προσπάθειες μείωσης της προσωπικής μου τιμής και υπόληψης από ψεύτικους ισχυρισμούς.  Η αιτία της απάντησής μου είναι η εξής: ένας ανώνυμος σχολιαστής, κανένας δεν έχει σχολιάσει υπεύθυνα και επώνυμα με το ονοματάκι του και την υπογραφή του, έγραψε ως σχόλιο κάτω από το παραπάνω κείμενο μου και τα εξής: «…όταν έγιναν εξουσιούχοι ψωμιζόμενοι από έμμισθους θώκους και τοπικά διαπλεκόμενα…………… και αυτοί που χρόνια στα κοινά δεν άφησαν κανένα θετικό αποτύπωμα………… μέθυσαν από την εξουσία ….» 
Τα παραπάνω αφού γράφονται ως σχόλια κάτω από το κείμενό μου αναφέρονται σε μένα και με προσβάλλουν προσωπικά άμεσα. Επειδή τα παραπάνω δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, αλλά κρεμούν την αλήθεια ανάποδα επικαλούμαι τα παρακάτω και ας βρεθεί ένας επώνυμα να μου τα διαψεύσει και εγώ θα του ζητήσω δημόσια συγνώμη.

Φίλε, με τίμησε ο κόσμος και με εξέλεξε δημοτικό σύμβουλο τέσσερις (4) συνεχόμενες φορές. Δεν σκέφτηκα, να βάλω υποψηφιότητα το 1998 στο δήμο, για να βρω απασχόληση και να εξασφαλίσω το ψωμί της οικογένειάς μου. Δεν ήμουνα ανεπάγγελτος, ήμουνα μαχόμενος δικηγόρος, ώριμος, με γραφείο και πελατεία. Ο Κώστας Καπίρης ο μηχανικός, παρά τις αντιδικίες μας έχει πει δημόσια, ότι ο Γ.Κ. είχε γραφείο που δούλευε, ήταν καθιερωμένος δικηγόρος στη Νάξο, δεν πήγε στο δήμο για να γίνει γνωστός .

Φίλε πήγα  στον Δήμο και ήμουνα επί έξι ( 6) στρογγυλά χρόνια απλός δημοτικός σύμβουλος, αλλά μάχιμος, χωρίς κανένα αξίωμα, χωρίς καμία ιδιότητα,  χωρίς καμία αποζημίωση και ο τότε δήμαρχος Βασίλης Κόκοτας έχει πει, αυτός κολύμπησε από την αρχή στα βαθιά.

Κατά τα έξι αυτά χρόνια ήταν η υπόθεση της υπεξαίρεσης των χρημάτων του δήμου από τον γνωστό καταχραστή των χρημάτων του δήμου και ο υποφαινόμενος έκανε για αυτή την υπόθεση (15) ταξίδια στο Εφετείο της Σύρου, αναβολές εκδικάσεις και στους δύο βαθμούς, εγκαταλείποντας τα πάντα, προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση, να διαπιστωθεί, αν είχε  και άλλους συνεργούς, που ευτυχώς αποδείχτηκε, ότι δεν είχε και για να εισπράξει ο δήμος τα αφαιρεθέντα χρήματα του.

Η τότε παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε ανακοίνωση υπέρ του καταχραστή του δήμου..
Ύστερα από εξ (6) χρόνια θητείας χωρίς  καμία ιδιότητα, όπως παραπάνω στο τέλος με τίμησαν με την ιδιότητα του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου και λάμβανα τη νόμιμη αποζημίωση του προέδρου, όπως οι πρόεδροι σε όλη την Ελλάδα, χωρίς να ήμουνα άνεργος και ανεπάγγελτος.

 Όταν τελείωσε η θητεία μου ως προέδρου, επέστρεψα και ασχολήθηκα στο γραφείο μου αποκλειστικά και ολοκληρωτικά με το επάγγελμά μου και με αυτό ασχολούμαι μέχρι σήμερα. Εάν είχα από την ενασχόληση μου στα κοινά και στα τοπικά διαπλεκόμενα κάνει την μπάζα μου και ήμουνα οικονομικά τακτοποιημένος με καταθέσεις, μαύρα χρήματα στην άκρη, εκτάσεις οικοπεδικές,  δεν θα είχα ανάγκη να δουλεύω μέχρι σήμερα ως μάχιμος δικηγόρος και να κάνω παραστάσεις στα δικαστήρια από την Σαντορίνη έως τη Θεσσαλονίκη, σε Νάξο, Σύρο, Αθήνα και λοιπά.

 Όχι κύριε, τελείωσε η θητεία μου στα κοινά, ήσυχα  γύρισα στο επάγγελμά μου με κάποιες γνώσεις και εμπειρίες και την οποιαδήποτε προσφορά μου αλλά επαγγελματικά οικονομικά ζημιωμένος και όχι κερδισμένος. Όσο και όπου κι αν ψάξεις, δεν θα βρεις ούτε καταθέσεις μου, ούτε  εκτάσεις στο όνομά μου. Δανειακά υπόλοιπα τραπεζών θα βρεις. 
Έτσι θέλομε την ενασχόληση του πολίτη με τα κοινά, κάποιο διάστημα να ασχοληθεί με αυτά και στη συνέχεια να αποχωρεί για να πάνε και άλλοι και με αξιοπρέπεια να γυρίζει στο επάγγελμα του πιο φτωχός οικονομικά από ό,τι ήταν, πριν την ενασχόλησή του.

Νωρίτερα σε νεαρή ηλικία είχα εκλεγεί στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου και στον επαγγελματικό μου σύλλογο στον Δικηγορικό Σύλλογο Νάξου ως Γραμματέας .

Τα ο 1989 ο τότε ενιαίος ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ στον οποίο συμμετείχε και το ΚΚΕ, είχε εγκριθεί η υποψηφιότητα μου ως υποψήφιου βουλευτή Κυκλάδων, από το κεντρικό όργανο του συνασπισμού περί υποψηφιοτήτων. Είπα ευχαριστώ, συγνώμη δεν μπορώ, σκεφτόμενος ,ότι ένας υποψήφιος της αριστεράς θα πρέπει να ασχολείται αποκλειστικά με την πολιτική, ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται κι εγώ αυτό δεν το μπορούσα.

 Από την εκλογή μου στα παραπάνω όργανα και θέσεις, δεν μέθυσα από την εξουσία ,αντίθετα τις υπηρέτησα με αίσθημα ευθύνης και στο μέτρο των δυνατοτήτων μου πρόσφερα, ότι μπορούσα και τώρα αποτιμώ, ότι κάτι πρόσφερα ως  απλός ενεργός  πολίτης. Οι συνεργάτες μου στα αναφερόμενα όργανα συμβούλια με γνωρίζουν και  γνώριζαν,  εάν είχα μεθύσει από την εξουσία, όπως λες εσύ, ή εάν με κατέτρωγε το αίσθημα της ευθύνης και έβαζα πάνω από όλα επαγγελματικά ατομικά συμφέροντα το κοινό συμφέρον του φορέα που ήμουνα.

  ΚΑΜΙΑ  ΕΜΜΙΣΘΗ ΘΕΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ

Φίλε, ο υποφαινόμενος είχε τρεις συγκεκριμένες ευκαιρίες σε βάθος αρκετού χρόνου, να εξασφαλίσει  θέση αμειβόμενου δικηγόρου με πάγια αντιμισθία. Το δηλώνει απερίφραστα, δεν δέχτηκε καμία , όχι γιατί δεν είχε ανάγκη, αλλά για να διατηρήσει την αξιοπρέπειά του και την κοινωνική του υπόληψη, την οποία δημιούργησε χρόνια και κληρονόμησε από τους φτωχούς γονείς του, για να αφήσει ένα καλό όνομα στα παιδιά του, ένα καλό παράδειγμα στους νέους ανθρώπους, ότι όσοι ασχολούνται με τα κοινά,  δεν πάνε για να αποκομίσουν ατομικά συμφέροντα.

Ποιες  ήταν οι ευκαιρίες  για θέση έμμισθου δικηγόρου.

Α) Στην Αγροτική Τράπεζα ΑΤΕ. Ο επιθεωρητής Συνεταιρισμών της ΑΤΕ Καφετζάκης διάβαζε τις τοποθετήσεις του υποφαινόμενου στα συμβούλια της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου,όπου είχα εκλεγεί, τις αξιολόγησε και πρότεινε κεντρικά στην ΑΤΕ να διοριστεί δικηγόρος με πάγια αντιμισθία στη Νάξο. Εισηγήθηκε  ότι η θέση αυτή ανήκει σε αυτόν, ο οποίος έχει σχέση με τον αγροτικό κόσμο και ασχολείται με τα θέματα των αγροτικών Συνεταιρισμών στη Νάξο. Πράγματι έγινε δεκτή η εισήγηση του επιθεωρητή, στη συνέχεια όμως ζητήθηκε να δηλωθεί  δημόσια και η προτίμηση  μου σε πολιτικό  κόμμα . Σε αυτό αρνήθηκα λέγοντας, εάν  εκτιμηθεί  η επαφή  μου με τους αγρότες και τα αγροτικά θέματα της Νάξου  εχει καλώς, διαφορετικά ας λείπει. 
Β) Προτάθηκε να γίνω νομικός σύμβουλος του δήμου Νάξου επειδή γνωρίζεις τα θέματα του δήμου και ενδιαφέρεσαι για το δήμο, απάντηση αρνητική. Δεν εκλέχτηκα απάντησα για να εξασφαλίσω επαγγελματική θέση ,εκλέχθηκα για άλλους σκοπούς.
 Γ) Από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου  προτάθηκε να μου γίνει πρόσληψη και σύμβαση με πάγια αντιμισθία. Απάντησα ευχαριστώ, όχι μονιμότητα και μισθό. Όταν υπάρχει κάποια υπόθεση της ΕΑΣ Νάξου θα πληρώνομε κατά υπόθεση.

 Εάν είχα προσληφθεί σε μία από τις παραπάνω θέσεις θα είχα ένα σταθερό μισθό και φυσικά ένα ποσό ως εφάπαξ  κατά την  έξοδο μου από το επάγγελμα.

 Δεν μετανιώνω, αντίθετα σκέφτομαι, εάν από αυτές τις θέσεις όπου εκλέχθηκα, χειρίστηκα τις υποθέσεις των κοινών με τον καλύτερο τρόπο, εάν  θα μπορούσα να κάνω καλύτερες προτάσεις, να κάνω καλύτερη διοίκηση. Καμία επαγγελματική αποκατάσταση από την ανάμειξη μου στα κοινά, παρά τις ευκαιρίες που μου δόθηκαν. Αντίθετα  αρνητικές συνέπειες οικονομικές επαγγελματικές και λοιπά.

ΘΕΤΙΚΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ

 Φίλε, εσύ υποστηρίζεις, ότι δεν αφήσαμε κανένα θετικό αποτύπωμα από την ανάμειξη μας στα κοινά επί τόσα χρόνια Εγώ σου εκθέτω την αντίθετη άποψη και σου την αιτιολογώ με έργα που έγιναν, τα οποία βοηθούν τους ανθρώπους και την ανάπτυξη του τόπου και τα οποία υπάρχουν, στέκονται ολόρθα και δεν μπορούν να αμφισβητηθούν. Και ειδικότερα: Βιολογικός καθαρισμός. Για μένα είναι το σπουδαιότερο έργο. Αν και είναι μηχανισμοί και σωλήνες χωμένοι στο έδαφος, δεν φαίνονται και δεν φιγουράρουν, ας αναλογιστούμε τι προσφέρουν, και πώς θα είμαστε χωρίς αυτά, χωρίς θάλασσες, χωρίς παραλίες, ας σκεφτούμε το λιμάνι πριν το βιολογικό καθαρισμό. Λύκειο, Δημαρχείο, Νοσοκομείο, Δρόμος Καλαμουριών, Φράγματα και  αγωγοί μεταφοράς του νερού    για την εξασφάλιση πόσιμου νερού, χωροθέτηση ΧΥΤΑ για τα σκουπίδια, με τις γνωστές αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής ,αγορά έκτασης για ανέγερση Δικαστικού κτιρίου και εδώ σταματώ.

 Φίλε, τα σχόλιά σου σύμφωνα με τα παραπάνω, δεν ανταποκρίνονται στη διαδρομή μου και στο πρόσωπό μου. Όχι δεν κάνω τον άγιο και τον άξιο, όμως μόχθησα, πάλεψα,  κι έχω την αίσθηση της συμμετοχής και της ελάχιστης προσφοράς. Δεν έμεινα όπως εσάς, χωρίς συμμετοχή μόνο θεωρία  εκλεκτικισμό και θολούρα. Η πραγματικότητα είναι άλλη από τη θολούρα και τον εκλεκτικισμό. Το θέμα είναι η πράξη.

ΜΕΤΑΤΟΠΙΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καταθέτοντας εκ βάθους της ψυχής μου, αναφέρω τα εξής: ανατράφηκα σε ένα φτωχό αγροτικό σπίτι, όπου οι γονείς μου και ειδικότερα η μάνα μου ήταν μία αληθινή χριστιανή, χωρίς να φαίνεται  και να το διαλαλεί,  μας έμαθε την ευθύτητα, την τιμιότητα, την αγάπη μεταξύ μας και στους ανθρώπους, την εργατικότητα και να χαιρόμαστε την ζωή μας με τις μικροχαρές της.

Μαθητής στο γυμνάσιο μου άρεσε η ιστορία, διάβαζα και εξωσχολικά βιβλία ιστορίας και με τον αείμνηστο πλέον εξαίρετο καθηγητή μας Αναστάσιο Ναυπλιώτη είχαμε γόνιμες αντιπαραθέσεις στην τάξη και μετά, αφού εγώ από τότε μέχρι σήμερα, είμαι φανατικός οπαδός του Εθνάρχη Ελευθερίου Βενιζέλου και αντίθετος της βασιλείας στην Ελλάδα.

Στη συνέχεια φοιτητής ήρθα σε επαφή με την σοσιαλιστική κομουνιστική ιδεολογία. Εκτίμησα, ότι οι αρχές του κομμουνισμού και της οικογένειάς μου, όπως παραπάνω, συμπίπτουν. Όχι εκμετάλλευση, εργατικότητα, αλληλεγγύη  κοινωνική, ειρήνη, όχι πολέμους, δικαιοσύνη καλύτερη ζωή για τους φτωχούς και τους αδύνατους.

Ο  μαρξισμός προχωρούσε και έλεγε και πώς θα γίνουν τα παραπάνω πράξη, να παύσει η εκμετάλλευση, να μην υπάρχει φτώχεια κ.λ.π., και όχι όπως ο χριστιανισμός που αρκούνταν στις ευχές και αν επικρατήσουν είναι ευπρόσδεκτα.

Έτσι εντάχθηκα στο κομμουνιστικό κόμμα Ελλάδας. Σε αυτό βρήκα εξαίρετους ανθρώπους παλαιούς αριστερούς με αξίες και ιδανικά, δεν θα τους ξεχάσω ποτέ. Ο αείμνηστος Χριστόδουλος Καλάμης, φίλος και συγκρατούμενός του Γλέζου είχε περάσει 23 χρόνια εξορίες και φύλακες, δεν ήταν κενός άνθρωπος σπατάλησε τη ζωή του στις φυλακές. Κράτησε τόσα χρόνια, επειδή είχε πιστεύω και αξίες. Η γνωριμία μου και η συναναστροφή μου μαζί του, ήταν μια  εξαιρετική εμπειρία. Πίστεψα σε μία καλύτερη κοινωνία με δικαιοσύνη, ισότητα, αλληλεγγύη, αγάπη, χωρίς πολέμους, με ειρήνη. Πίστευα ακράδαντα, ότι τα παραπάνω εφαρμόζονται στις σοσιαλιστικές χώρες. Δυστυχώς το 1990 με τις ανατροπές σε αυτές τις χώρες ανετράπησαν όλα αυτά που ονειρευόμαστε και πιστεύαμε. Στην αρχή  πίστευα, ότι δεν τελείωσαν όλα, ότι  κάνουν λάθος εκείνοι οι λαοί. Δυστυχώς η συνέχεια ήταν πολύ επώδυνη για μας. Διαπιστώσαμε, ότι δεν ήταν τα πράγματα όπως πίστευαμε, δεν υπήρχε αξιοκρατία, δεν υπήρχε επάρκεια αγαθών, αντίθετα υπήρχε καταπίεση και σταματώ δεν θέλω. Χωρίς καμία έπαρση σπουδαίου, αφού διαπίστωσα τα παραπάνω με μεγάλο πόνο ψυχής με αίσθημα, ότι γκρεμίζεται ο κόσμος μου αποστασιοποιήθηκα. Εν τω μεταξύ είχε μεσολαβήσει η διαγραφή μου από το ΚΚΕ, επειδή εγώ πρότεινα συνεργασία με άλλη παράταξη στις δημοτικές εκλογές και το ΚΚΕ  ήθελε αυτοδύναμο χωρίς συνεργασία  στις τοπικές δημοτικές εκλογές.

Τώρα πολιτικά τοποθετούμαι στην σοσιαλδημοκρατία στο κέντρο, χωρίς να έχω απαρνηθεί τις αρχικές αξίες της οικογένειάς μου και του μαρξισμού, εντιμότητας, κοινωνικής αλληλεγγύης, αγάπης στους ανθρώπους, δικαιοσύνης, ειρήνης και λοιπά.

Στους μαζικούς φορείς  όπως δήμο, Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών και Δικηγορικό Σύλλογο προσπάθησα να είμαι ενωτικός όσο γίνεται, απόδειξη ότι συνεργάστηκα με δύο δημάρχους και έμεινα πάντα στην ίδια δημοτική παράταξη.

 Φίλε, ανώνυμε σχολιαστή, αυτή είναι η πορεία μου. Αναγκάστηκα  σε  πολιτική  μετατόπιση, όχι για να ικανοποιηθεί κάποιο προσωπικό μου συμφέρον. Τραμπάλες λένε αυτούς που  οδηγούνται από το προσωπικό τους συμφέρον από τη μία παράταξη στην άλλη. Δεν ισχύει αυτό για μένα σύμφωνα με τα παραπάνω. 

Φίλε σχολιαστή, με ανάγκασες να μιλήσω τόσο πολύ προσωπικά, αλλά η αστήρικτη και άδικη προσβολή σου το επέβαλε . Δεν πρέπει να αφήνουμε να καλλιεργούνται απόψεις, ότι όλοι κοιτούν το προσωπικό τους συμφέρον και όχι τα συμφέροντα των κοινών. Βασικό στοιχείο της δημοκρατίας είναι η ενασχόληση με τα κοινά και οι πρόγονοί μας το είχαν αντιληφθεί πολύ νωρίς.

Τελειώνοντας η απάντησή μου ήταν υποχρεωτική για να προστατευτεί η προσωπική μου αξιοπρέπειά, της οικογένειάς μου ευρύτερα, αν και δεν πειθάρχησα στην προτροπή του υιού μου «συνοδοιπόρου" του Μανώλη Γλέζου σε πορείες με χημικά στο κέντρο της Αθήνας να μη δώσω συνέχεια.  

Η απάντηση ήταν αναγκαία. Η  αξιοπρέπεια και η υπόληψη του ανθρώπου είναι ανεκτίμητη, δημιουργείται με συμπεριφορές και πράξεις μιας ζωής, δεν θα πρέπει να αφήνομε να σπιλώνεται με ψέματα και συκοφαντίες.

ΔΕΙΛΕ ΚΟΥΚΟΛΟΦΟΡΕ ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΗΝ ΚΟΥΚΟΥΛΑ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΟΜΕ ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΜΑΣ  ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΦΑΝΕΡΑ

Εν πάσει περιπτώσει εγώ αυτά έπραξα και τα έπραξα φανερά και δημόσια και η κοινωνία μας το έχει εκτιμήσει δεόντως, εσύ δειλέ κουκουλοφόρε του ιντερνέτ και της ανωνυμίας, τι έχεις πράξει, πώς έπραξες.

Κατέβασε την κουκούλα της ανωνυμίας για να συγκρίνομε τα πεπραγμένα μας κι εγώ θα χαρώ  να είσαι καλύτερος. Δεν είχα ποτέ τέτοια θέματα. Η ανωνυμία όμως και η κουκούλα δεν ήταν ποτέ και δεν είναι παστρικό πράγμα, στην συνείδηση του λαού μας έχει μείνει η κουκούλα των συνεργατών των γερμανών στην κατοχή."

Newsroom Cyclades Voice

Σχόλια Αναγνωστών:

Ο αναγνώστης: έγραψε: 17/10/2020
Καραμανή Καραμανή/πού 'ινες κόκκινο πανί/δεν είσ' άξος και σε εμπαίζω/ που τα βάνεις με το Γλέζο. Καραμανή, Καραμανή/πήρες ντη πιο βαριά ποινή/πούν' τση σάτιρας ο δρόμος/και καλά τη ξέρ' ο κόσμος.

Ο αναγνώστης: Papak έγραψε: 17/10/2020
Άιντες κι αμάν αμάν/άιντες βρε Καραμάν/που σε έχουν κάνει ζάφτι/ κάποιοι που σε έχουν άχτι/ και σε πήραν στο μεζέ/κάποιοι πούχε αγκαζέ.

Ο αναγνώστης: έγραψε: 16/10/2020
Σπουδαίος ο Γλέζος και όπως είπες μαχόταν για την άμεση δημοκρατία. Τι πιο φυσικο λοιπόν απο το να επιλέξουν οι Ναξιώτες τι θελουν τελικά και ας διαφωνείς; Όσο για το Καραμανή και τον κάθε Καραμανή, δεν αξίζει κανένας να ασχολείται.

Ο αναγνώστης: έγραψε: 16/10/2020
Δημοψήφισμα, άτυπο έστω, πρότεινε και η Τζώρτζια, γυναίκα του Μανώλη Γλέζου. Διαφωνώ. Τότε η πόλωση θα χτύπαγε ταβάνι. Μα είναι θέμα για δημοψήφισμα; Και μόνο η σκέψη είναι βλασφημία για τον Ήρωα, τον Έλληνα του Κόσμου, τον Άνθρωπο των Γραμμάτων και του Πολιτισμού, αν και ο ίδιος, όσο κανένας, πάλευε για την άμεση δημοκρατία. Οι δημότες της Νάξου τι "νομίζουν" γι' αυτόν; Άλλα απ' αυτά που πιστεύει το πανελλήνιο και η ανθρωπότητα; Μην είσαι αφελής. Η κακόβουλη, ατεκμηρίωτη και άδικη αντιμετώπισή του από ναξιακά ακροδεξιά στοιχεία είναι περιθωριακή. Το ίδιο και ένα δημοσίευμα της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως του Δήμου, της γνωστής Καγκανοτυπίας ή Λι(α)νοτυπιας, που ένας γνωστός ακραίος συνεργάτης της επικαλείται έπιλεκτικά φορείς του νησιού, αγνοώντας κατάφωρα και δόλια, ουσία και διαδικασία. Ο Γλέζος είναι παρών και θα μας τσιγκλά όλους: η ελεύθερη και δημοκρατική παιδεία, ο σεβασμός των ιδεών και της προσωπικότητας των ανθρώπων, η αντιμετώπιση της πολιτικής με αντισυμβατικό τρόπο, με ήθος και ανιδιοτέλεια, η διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, ο αντιφασισμός κλπ είναι παρακαταθήκες του. Κάτι που δεν μπορούν να κατανοήσουν όσοι έχουν στο πολιτικό γονιδίωμά τους τα αντίθετα από τα παραπάνω. Στο πλαίσιο αυτό, ο Καραμανής με τα ήξεις αφήξεις και την άτοπη παρέμβασή του, τον επιμελώς αποκρυπτόμενο αντιγλεζισμό, τον υπερφίαλο χαρακτήρα, έδωσε τροφή σε σχόλια και κραυγές, στήριξη σε κομματικές θέσεις στο χώρο της εδώ εκπαίδευσης και άλλοθι στη ντόπια ακροδεξιά.

Ο αναγνώστης: έγραψε: 16/10/2020
Το φαίνεσθαι και οι παρατάξεις, αυτά μας αναλώνουν δεκαετίες τώρα ή μάλλον χρόνια ολάκερα. Από τη μια ο Καραμανής απαντά στην ερώτηση για το αν θα πρέπει να το σχολείο να ονομαστεί σε "Μανώλης Γλέζος" με ένα περιγραφικό κείμενο στο οποίο αρχίζει με τους πολιτικούς φορείς που έδωσαν την έκταση και καταλήγει με το τι πρέπει να γίνει με το υπόλοιπο της έκτασης. Από την άλλη τσιμπάνε όλα τα κομματόσκυλα και απαντούν στον Καραμανή, τονώνοντας τον εγωισμό του. Το αποτέλεσμα -λυπηρώς-είναι οτι την ονομασία του σχολείου τη φιλτράρουμε μέσα από κόμματα και προσωπικές επιδιώξεις ενώ θα έπρεπε να ψηφίσουν οι δημότες Ναξου (σα σε δημοψήφισμα) με καθαρά κριτήρια για το τι νομίζουν για τον ίδιο τον Γλέζο.

Ο αναγνώστης: έγραψε: 16/10/2020
Αγαπητοί αναγνώστες, νομίζω ότι ο διάλογος στο δημόσιο χώρο του φιλόξενου Cycladesvoice έχει ξεφύγει. Πέρα από την ουσία των γραφομένων από τον Γ. Καραμανή και το πώς κρίνονται από τον κάθε πολίτη που παρεμβαίνει εδώ, έχουμε βγει έξω από τα όρια ενός δημοκρατικού και πολιτισμένου διαλόγου. Είναι απαράδεκτες οι διαθέσεις ανθρωποφαγίας και «διαπόμπευσης» ακόμα και οικογενειών. Επειδή ξεκίνησε με αφορμή τον Μανώλη Γλέζο, είναι μια πρακτική που θα διαφωνούσε κάθετα και δεν τιμά κανένα. Το ίδιο ισχύει και για επιθέσεις που έχει δεχθεί ο πρώην λυκειάρχης Ματθαίος Χατζηπέτρος.

Ο αναγνώστης: έγραψε: 15/10/2020
Εσύ, που κάνεις κήρυγμα, βάζεις το ονοματάκι σου; Κοτούλα κι εσύ, κατά τη φρασεολογία σου. Κότα τρίλειρη και μακροπουπουλάτη, που έλεγε η Ντόρα για τον Καμμένο. Εκεί κοντά βρίσκεσαι. Εδώ βλέπω σημεία και τέρατα. Δεν ήξερα τις πολιτικές περιπλανήσεις και τις θέσεις του Καραμανή. Αν είναι ψέμα ότι η γυναίκα του ψήφισε υπέρ της ονομασίας Γλέζου, να το πεις. Να το πει. Εγώ διαβάζω στοιχεία, όχι θεωρίες και οικειοποίηση έργων άλλων από ένα πρώην Κουκουέ και νυν καραδεξιό. Συνοδοιπόρο του Γλέζου στις πορείες δεν λέει ο ίδιος το γιο του; Σχόλια στο κείμενό του διαβάζω. Και λίγα του λένε. Απάντησε, λοιπόν, συνήγορε, επί της ουσίας και όχι αν γράφονται σχόλια χωρίς ονόματα, όπως κάνεις και συ,βέβαια, δάσκαλε.

Ο αναγνώστης: έγραψε: 15/10/2020
Ο ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΒΑΖΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΣΕΙΣ ΟΛΕΣ ΚΟΤΟΥΛΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΤΕ. ΑΝΑΦΕΡΕΣΤΕ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΤΕ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΑΣ. ΚΟΤΕΣ ΛΥΡΑΤΕΣ

Ο αναγνώστης: έγραψε: 15/10/2020
Υπήρχε παράταξη ΣΥΡΙΖΑ επί Καστελλάνου; Θα μάς τρελάνεις, ρε Καραμανή; Πάντως σε ένα θα συμφωνήσουν όλοι: ήσουν μακράν ο χειρότερος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Νάξου, από κάθε άποψη.

Ο αναγνώστης: έγραψε: 15/10/2020
"Συνοδοιπόρος" του Γλέζου ο υιός Καραμανή σε πορείες, όπως λέει ο πατέρας. Πρόσεχε, γιατί το συνοδοιπόρος μπορεί να παρεξηγηθεί, να ερμηνευτεί όπως παλιά και ο υιός να κολλήσει κανένα άλλο ιό, πολιτικό. Να μπλέξει πχ με "θολούρες και εκλεκτικισμούς". Πρόσεχε το κοπέλι, γιατί ευτοί οι Συριζαίοι είναι διαόλοι, να μη το παραπλανήσουν. Μεταλαμπάδευσέ του το δικό σου πρότυπο. Πάντως, να ακούς πότε-πότε τις προτροπές του και να μη μπλέκεις με τα δαιμόνια του ινερνετ.

Ο αναγνώστης: έγραψε: 15/10/2020
Λόγω της ιδιότητας μου εκείνη την εποχή (υπάλληλος της Αγροτικής Τράπεζας Νάξου και γραματέας της επιτροπής επιλογής νομικού συμβούλου του Καταστήματος), επιβεβαιώνω όσα αναφέρει ο κος Καραμανής  σχετικά με την θέση πάγιας αντιμισθίας στην Τράπεζα. Προφανώς δεν μπορώ να επιβεβαιώσω ότι του ζητήθηκε να δηλώσει προτίμηση σε κάποιο κόμμα, αφού αυτό άλλωστε θα έγινε σε πολύ προσωπικό επίπεδο. Επιβεβαιώνω όμως τις επίμονες ερωτήσεις που υποβλήθηκαν απο τα αρμόδια νομικά όργανα της Τράπεζας (εντεταλμένα για την επιλογή), για τις πολιτικές προτιμήσεις του Κου Καραμανή. Μανώλης Μαργαρίτης

Ο αναγνώστης: έγραψε: 15/10/2020
Ο διακαης ποθος μιας γνωστης μικρης ομαδας επεσε στα βραχια. Αλλα αυτη η προβολη και ο ναρκισισμος ειναι πραγματα ανυποφορα για καποιο ή καποια που χαρακτηριζονται για τον οπορτουνισμο και τη ρηχότητα τους. Ο νοων νοειτω.

Ο αναγνώστης: έγραψε: 15/10/2020
Αλεπουδίτσα ο Γιωργάκης. Τίμησε ΕΝ ΖΩΗ τον Καμπανέλλη τρις. Θεατρικό αμφιθέατρο (που η χρήση του είναι ποικίλη, γιατί δεν υπάρχει, δυστυχώς, άλλος πολυχώρος εκδηλώσεων μέσα στην πόλη), οδός, Μουσείο. Σωστά. Τον Γλέζο, που τον τιμούσε και παρασημοφορούσε το κράτος, τα πανεπιστήμια και η διεθνής σκηνή, όχι μόνο τον παραγνωρίζει ακόμα και μετά θάνατον, αλλά...αποδέχεται ως μοιραίο, τελεσίδικο και επιβληθέν το γεγονός της προσωνυμίας του ΓΕΛ Νάξου σε Μανώλης Γλέζος. Για ΓΕΛια! Αν μπορούσε, θα το απέτρεπε. Ο κορυφαίος καθηγητής Γλωσσολογίας και επίτιμος δημότης Νάξου (για ποιον λόγο, Γιωργάκη, δεν κατάλαβα) υπερθεματίζει γι' αυτήν την ονομασία, όπως διάβασα. Εσύ, ο περισπούδαστος επιστήμονας, διαφωνείς. Με γεια σου, με χαρά σου. Έτριξες τα θεμέλια της ναξιακής κοινωνίας! Δικαίωμά σου. Και δικαίωμά μου να σου πω ότι τα παλαιοπολιτικά σου σύνδρομα, το μένος και η εμπάθεια, δεν αποβάλλονται εύκολα. Έχουν γίνει δεύτερη φύση. Φιλότιμη και η προσπάθειά σου να δείξεις προσφορά στο δημόσιο βίο του νησιού. Είναι μηδενική ή αμελητέα. Ψίχουλα στο δημαρχικό τραπέζι επί Κόκκοτα.

Ο αναγνώστης: Révolutionnaire έγραψε: 15/10/2020
Γιωργάκη, δε ζούμε στη Μπουργκίνα Φάσο. Στο Μάλι μπορεί να πας να τα λες αυτά. Το θέμα ήταν η τοποθέτησή σου για την ονομασία του σχολείου και πέταξες τη μπάλα στην εξέδρα, όπως κάνεις σε όλη σου τη ζωή. Ήσουν αντίθετος, επειδή κάποιοι υπουργοί παραχώρησαν το χώρο και κατά την Καραμάνεια λογική έπρεπε σε αυτούς να δοθεί το όνομα! Αυτό είναι σοβαρό επιχείρημα; Γιατί δε δώσατε το όνομα του δημοτικού κτιρίου στη Βάσω Παπανδρέου, του Νοσοκομείου στον Ν. Λεβογιάννη κλπ; Η λογική σου σπάει κοκκαλα. Έχεις, όμως, χάσει επεισόδια. Ξέρεις τη συζήτηση Δημοσίου και Δήμου για τη δημιουργία ΚΕΓΕ στο Σαγκρί; Μιλάς για το θέμα του ονόματος και τα προβλήματα της εκπαίδευσης και δε λες ότι αυτά δε σχετίζονται; Είναι διαχρονικά τα προβλήματα και σε πολλά επίπεδα που ποτέ δεν τα έθιξες και δεν έδειξες τους υπεύθυνους, που δεν ήταν μάλλον ο Γλέζος. Καταγγελτικός λόγος πάντα, ανίδεος για την ουσία των πραγμάτων, οικειοποίηση έργων που έκανε η Περιφέρεια, η Νομαρχία, το Επαρχείο, η κεντρική εξουσία, με το σπρώξιμο, αν θες, ενίοτε του δήμου, πολλές φορές σε λάθος κατεύθυνση και χωρίς μακροπρόθεσμο προγραμματισμό. Ξέρεις τι εξωφρενικό συμβαίνει με εσάς τους τοπικούς πολιτικάντηδες; Ό,τι καλό γίνεται στο νησί το κάνετε εσείς και για ό,τι δε γίνεται ή πάει στραβά φταίνε οι άλλες εξουσίες.Μιλάς για Νοσοκομείο, πόσιμο νερό...στους δρόμους, αγρά...έκτασης(!) για για δικαστικό μέγαρο και δεν κοκκινίζεις από ντροπή και όχι από θυμό, όπως συνηθίζεις...

Ο αναγνώστης: έγραψε: 15/10/2020
Σαν σήμερα, το 1990, βραβεύτηκε με το Νόμπελ Ειρήνης ο κατεδαφιστής της ΕΣΣΔ Μιχαήλ Γκορμπατσόφ. Επιβραβεύτηκε από το διεθνή καπιταλισμό για τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης. Αυτόν ακολούθησε ο Καραμανής που το έπαιζε ΚΚΕ και ςγωνιστής για ένα διάστημα. Τον ξέρουμε σαν την παλάμη μας. Όταν εδώ θέλαμε να κατέβουμε αυτόνομα σαν παράταξη, όπως πάντα, αυτός την έκανε για αλλού, με προοπτική προφανώς όχι να εξυπηρετήσει το κοινο συμφέρον, αλλά το δικό του, όπως το καταλάβαινε. Αυτή είναι η αλήθεια, όσο και να μας παραμυθιάζει με ιδεολογικά τερτίπια και με δικαιολόγηση των μεταστάσεών του.Αυτό δεν είναι παστρικό πράγμα, παλιέ σύντροφε.

Ο αναγνώστης: έγραψε: 15/10/2020
ΑΝ ΟΙ ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ ΗΤΑΝ ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ, ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΓΕΜΙΣΕΙ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ.

Ο αναγνώστης: έγραψε: 15/10/2020
Τα "γράμματα" του Καραμανή: "κρεμούν την αλήθεια ανάποδα", "αναβολές εκδικάσεις", "αποκλειστικά και ολοκληρωτικά", "προτάθηκε να μείνω επειδή γνωρίζεις", "αποκομίσουν ατομικά συμφέροντα", "να μου γίνει πρόσληψη", "σταματώ δεν θέλω". Ορισμένα από τα γλωσσικά μαργαριτάρια ενός, κατά δήλωσή του, φανατικού διαχρονικού θαυμαστή του Ελευθερίου Βενιζέλου. Ευτυχώς δεν ζει ο και μεταφραστής του Θουκυδίδη για να δει την εικόνα των φερόμενων ως θαυμαστών του και μάλιστα φανατικών!

Ο αναγνώστης: έγραψε: 15/10/2020
Ο Καραμανής, με την ίδια χαρωπή φωτογραφία στη μόστρα της ανάρτησης, αισθάνθηκε την ανάγκη να απολογηθεί για σχόλια που τον αφορούσαν. Καλώς έπραξε, αν και ανεπιτυχώς. Η αυτοαναφορικότητα και το μέγεθος του υπομνήματός του-που,ειρωνικά φαντάζομαι, το ονομάζει...συνοπτικό- τον εκθέτουν περοσσότερο. Το ελαφρυντικό του είναι ότι δεν είναι τόσο ασύντακτο, όπως το προηγούμενο. Διερωτώμαι, αν δεν ήταν συνοπτικό, τι άλλες τέρψεις θα μας επιφύλασσε. Αναφέρει ποιοι τιμήθηκαν από το Δήμο και μάλιστα όταν ζούσαν οι τιμώμενοι. (Το "παραπάνω ονοματολογίες" τι το ήθελε ο δόλιος;). Ο Γλέζος δεν άξιζε τιμής ούτε μετά το θανατό του; Ή έπρεπε να γίνει...αεροδρόμιο ή λιμάνι; Υπεκφυγές. Ήταν λιγότερο γνωστός παγκόσμια από τους επιστήθιους φίλους του, Καμπανέλλη και Μαγκάκη; Έπρεπε ο Καραμανής να ξέρει τι έχουν πει αυτοί για τον Γλέζο. Για το έργο του δεν πρέπει να περιμένει κανείς τον Καραμανή να το ξέρει. Ήταν, ίσως, παράλειψη ότι δεν τον συμβουλευόταν όσοι τον τιμούσαν παγκοσμίως ή ότι δεν του ζήτησαν τη γνώμη τα κόμματα της Βουλής. Το λιβαδόπαιδο, που απο λάτρης του Εθνάρχη Βενιζέλου μετακόμισε πολιτικά στο ΚΚΕ και μετά στο ΠΑΣΟΚ και τώρα γύρευε πού (φαίνεται ξεκάθαρα από την υπεράσπιση της ανιψάς και των πιο σκοταδιοστικών κύκλων). Ποιοι έκαναν αρνητικούς χαρακτηρισμούς για τον Γλέζο; Πόθεν οι αντιδράσεις και τα παρεπόμενα"; Σε παράλληλη Νάξο ζει ο Καραμανεύς. Οι λιγοστές αντιρρήσεις ήταν από το ευρύτερο οικογενειακό και το ύστερο πολιτικό οικοσύστημά του.

Ο αναγνώστης: έγραψε: 15/10/2020
Επειδη βλεπω οτι εχεις και θεωρητικους προβληματισμους, σου συνιστω το συλλογικο βιβλιο ΜΑΡΞΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΔΙΑΛΟΓΟΣ Η ΔΙΑΜΑΧΗ;, όπου γνωστοί μαρξιστές, εκπρόσωποι της εκκλησίας, καθηγητές, θεολόγοι, συγγραφείς, εκθέτουν τις απόψεις τους για τις σχέσεις μαρξιστικής σκέψης και χριστιανικής ορθοδοξίας, διερευνούν τις δυνατότητες πραγματοποίησης ενός διαλόγου και θέτουν τους στόχους του ή εντοπίζουν τα αδιέξοδά του. Παρουσιάζονται συγκεντρωμένες οι απόψεις όλων των τάσεων του «νεορθόδοξου» ρεύματος στους κόλπους των ελλήνων μαρξιστών και ο αντίλογος όσων διαφωνούν μ' αυτό είτε από τη μαρξιστική είτε από τη χριστιανική σκοπιά. Γραψε μου να σου το στειλω απ' την Αθηνα

Ο αναγνώστης: έγραψε: 15/10/2020
Κοίτα φίλε, το ότι απαντάς με ένα κείμενο-λιβάδι σε ανώνυμα σχόλια δείχνει ότι θες να διαφημιστείς, να πουλήσεις εκδούλευση σε γνωστούς δεξιούς κύκλους και να μάς παραστήσεις το φτωχόπαιδο των Λιβαδιών που είναι παιδεμένο, αυτοδημιούργητο και...πετυχημένο, ακόμα και στην πολιτική. Φως φανάρι. Τίποτα, όμως, δεν καταφέρνεις. Δεν πείθεις. Εμετρήθης, εζυγίσθης. Και όσο και να προσπαθείς, κανένα δεν πείθεις ότι η οποιαδήποτε δημόσια ή δημοτική θέση δε βοηθά τον ελεύθερο επαγγελματία. Αλλού αυτά. Παστρικά πράγματα, όπως λέει η κομματική αργκό που έμαθες στα νιάτα σου και την καλλιεργείς και τώρα.

Ο αναγνώστης: έγραψε: 15/10/2020
Ποιοι είναι η αρνητικοί σχολιασμοί για την προσθήκη του ονόματος του Γλέζου στο σχολείο, ρε Καραμανή; Εκτός από την ανηψά και τη δημοτική επιτροπή παιδείας με τη γνώμη-μπαξέ, μήπως διαβάζεις εσύ μασκοφόρους που (δεν) κατηγορείς; Ένα καλό λογάκι δεν βρήκες για το Γλέζο; Πες μας τι ψήφισε η γυναίκα σου στο Σχολικό Συμβούλιο. Ανάφερε τους αρνητικούς σχολιασμούς και τα πρόσωπα που τους ξεστόμισαν. Μετρημένοι στα δάχτυλα. Και δικαιολογίες της δεκάρας. Την προσφορά του Καμπανέλλη και του Μαγκάκη στον πνευματικό χώρο δεν αμφισβητώ. Του Γλέζου την ξέρεις; Ξέρεις τα βιβλία του; Ξέρεις σε πόσα πανεπιστήμια ήταν επίτιμος διδάκτορας; Μιλάς για τα Γερμανικά του Μελισσηνού. Ξέρεις ότι ο Γλέζος έμαθε στο ίδιο κελί με τον Κύρκο Γαλλικά (αυτοδίδαχτος) και τα μιλούσε άπταιστα; Η εμπάθειά σου για το πρόσωπό του είναι ολοφάνερη.Μιλάς για τις φυλακίσεις του Καλάμη και παραλείπεις να πεις για τον Γλέζο, τις εξορίες, τις φυλακίσεις, τις αρρώστειες. Είσαι αξιολύπητος. Όταν όλα τα κόμματα συμφωνούν για την ονομασία του σχολείου, εσύ,ο παλιός Κουκουές, μια μικρή δράκα που φοβάται μην....κομμουνιστικοποιηθεί η εκπαίδευση και ο Βελόπουλος είσαστε απέναντι. Σε ποια επιχειρήματά σου να απαντήσεις κανείς; Υπάρχουν; Ότι η έκταση...δωρήθηκε από υπουργούς της δεύτερης παράταξής σου (φαντάζομαι όχι από την πατρογονική τους περιουσία) και ότι το σχολείο κτίστηκε από σάς;!!!Σοβαρή επιχειρηματολογία. Αν έτσι υπερασπίζεσαι τους πελάτες σου ούτε ψύλλος στον κόρφο τους...

Ο αναγνώστης: έγραψε: 14/10/2020
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΟΠΑΙΔΟΥ ΕΙΝΑΙ...ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΑΦΡΑΤΟ. ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΗΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΗΤΑΝ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΟΠΑΔΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΑΡΧΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ. ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΚΚΕ. ΚΑΛΑ, ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΠΡΕΣΒΕΥΕ ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΘΝΑΡΧΗ; ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΕΚΦΡΑΖΕ ΤΟΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ;ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΓΝΩΜΗΣ ΑΣ ΜΗ ΜΙΛΗΣΟΜΕ. ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ.

Ο αναγνώστης: έγραψε: 14/10/2020
Δε ξέρω τι λέτε εσείς, αλλά εγώ έμαθα πολλά από το παραπάνω κείμενο-ποταμό, που τογραψε ο συντάκτης του για ξεκάρφωμα από τον άγαρμπο αντιγλεζισμό του. Έμαθα πχ οτι όποιος δικηγόρος δεν έχει έμμισθη θέση "διατηρεί την αξιοπρέπεια και την κοινωνική του υπόληψη". Ο Καραμπίνης του δήμου έπιασε το υπονοούμενο; Και άλλοι. Στην Ένωση Συνεταιρισμών, βέβαια, που του πάει βρε παιδί μου, σαν αγροτόπαιδο, πληρώνεται με το κομμάτι, όπως γράφει. Μήπως έτσι είναι καλύτερα από την αντιμισθία; Και μήπως, αν είναι χρόνια-αν, λέω-σ' αυτή τη δουλειά είναι οιονεί έμμισθος;

Ο αναγνώστης: έγραψε: 14/10/2020
Σκεφτομαι πως θα ηταν ο Προκόπης χωρίς τα έργα...Καραμανη και ανατριχιαζω."Θολουρα και εκλεκτικισμος". Δεν επρεπε να τον αφησετε να φυει. Στην αναγκη να τον μπαστουρωσετε στο δημοτικο μεγαρο. Αυτο το αγροτοπαιδο ηταν γεννημενο για προσφορα. Αφηνουμε τετοια κελεπουρια να πανε χαμενα?

Ο αναγνώστης: έγραψε: 14/10/2020
Λιμάνι, βιολογικός, Λύκειο, Δημαρχείο, Νοσοκομείο, Δρόμος Καλαμουριών, φράγματα και αγωγοί μεταφοράς του νερού για την εξασφάλιση πόσιμου νερού, χωροθέτηση ΧΥΤΑ ,αγορά έκτασης για ανέγερση Δικαστικού κτιρίου, διαλέυκανση της υπόθεσης Καστελλάνου. ΟΛΑ έργα Καραμανή. Και σταματά, λέει, εδώ, γιατί είχε κι άλλα να αναφέρει. Μη γελάτε. Ο άνθρωπος ήταν σούπερμαν. Αφού ευεργέτησε τη Νάξο που πρέπει και αυτή να τον ευεργετεί με τη σειρά της, αποφάσισε να αποσυρθεί στο γραφείο και στα χωράφια του. Ευτυχώς, εδώ που τα λέμε. Ποιον θα έβρισκαν πιο ακατάλληλο οι τοπικοί θεσμοί; Γιατί δεν μας λέει ποια έργα δεν έγιναν που έπρεπε να γίνουν και για ποια ολιγώρησε; Αυτό είναι, όμως, αυτοκριτική που τη ξέχασε το 1989 με την πτώση του τείχους. Τότε, λέει, σωριάστηκαν και τα κομμουνιστικά του όνειρα και από Σαούλ έγινε Παύλος. Και μη χειρότερα!

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 126


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.